138 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
18.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Εύφωνα και παράφωνα

Τάσος Π. Καραντής

Πασίγνωστα ονόματα – αν και για διαφορετικούς λόγους – τόσο το ζεύγος «Άδωνις Γεωργιάδης – Ευγενία Μανωλίδου», όσο κι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις, οπότε περνάω κατευθείαν στο θέμα : φιλοξενήθηκαν συνεντεύξεις τους στον κυριακάτικο Τύπο(8/4), των Άδωνη Γεωργιάδη – Ευγενίας Μανωλίδου στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»(στην Μαρία Λεμονιά), του Λουκιανού Κηλαηδόνη στην «REAL NEWS»(στον Μάνο Τσιλιμίδη).
 Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε, κι αρχή μιας συνέντευξης, είναι ο τίτλος. Τίτλος λοιπόν του ζεύγους της πολιτικής και των MEDIA, Γεωργιάδη – Μανωλίδου : «Περνάμε δύσκολα οικονομικά»! Τίτλος του Κηλαηδόνη : «Αυτός είμαι κι όσο ζήσω»!
Οικονομικά τα προβλήματα των πρώτων, υγείας του δεύτερου.
Ας δούμε τι είπαν.
Άδωνις Γεωργιάδης (ερώτηση: Η οικονομική κρίση σας έχει αγγίξει προσωπικά;): «Οι επιχειρήσεις μου έχουν μεγάλα προβλήματα, όπως όλες. Αν προσθέσεις την πτώση του τζίρου, την Εφορία και τα χαράτσια, τα εισοδήματά μου, δεν έχουν απλώς μειωθεί, έχουν μηδενιστεί. Βιώνω μία από τις χειρότερες οικονομικές περιόδους της ζωής μου. Υπάρχουν ένα σπίτι, τρία παιδιά και μια αγωνία για το μέλλον όπως υπάρχει και σε όλους. Με υπερηφάνεια όμως λέω ότι αυτό δεν με εμπόδισε να απαρνηθώ την υπουργική καρέκλα, υπηρετώντας μέχρι τέλους τα “πιστεύω” μου».
Λουκιανός Κηλαηδόνης (ερώτηση: Πίστευα ότι θα είχατε κόψει το τσιγάρο και το αλκοόλ μετά την περιπέτεια της υγείας σας): «Ναι, καλά. Χέστηκα! Κατ’ αρχήν, το ’94 μου έκανε ένα μπαϊπάς ο υπέροχος Γιακούμπ. Από τότε μέχρι τον περασμένο Γενάρη, οπότε είχα το καινούριο επεισόδιο με την καρδιά μου, οι γιατροί μου έλεγαν “Περπάτα, κόψε το τσιγάρο, μην πίνεις!”, αλλά εγώ συνέχισα να κάνω αυτά που ήξερα και δεν άλλαξα τίποτα στη ζωή μου, βαρέθηκα να ασχολούμαι με το τι ακριβώς πρόβλημα έχω κι είπα “Αυτός είμαι, όσο ζήσω, όσο πάει”. Το ’94 είχαν φράξει μερικές βασικές αρτηρίες, τις οποίες αντικατέστησαν στο χειρουργείο. Και ορισμένες απ’ αυτές έφραξαν ξανά. Υπάρχει όμως μια καλή, η οποία λειτουργεί ακόμα. Μου είπε πρόσφατα μια καρδιολόγος: “Ρε συ Λουκιανέ, έχεις κλειστή τη Συγγρού και την Σταδίου, αλλά υπάρχει ακόμα η Πανεπιστημίου η οποία ακόμα δουλεύει. Μπορείς να κόβεις δρόμο από ‘κει”! Από το ’94 και μετά έπαθα και καρκίνο στον πνεύμονα, αλλά ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση μάσησα».
Θα μπορούσα να κλείσω, με το κλασικό : ουδέν σχόλιο.
Προτιμώ με το «δυσκολίες» και δυσκολίες, άνθρωποι και άνθρωποι, «ψευτόμαγκες εθνοσωτήρες» και μάγκες καλλιτέχνες!   
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο καιρός σκουλήκιασε.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας
19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS