127 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
13.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Εύφωνα και παράφωνα

Δώρα Παπαδοπούλου

Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος δημοσιοποίησε πριν από λίγες μέρες την επιστολή που έστειλε ο ίδιος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμός της μουσικής και των τραγουδιών του από το κρατικό ραδιόφωνο και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Την επιστολή αυτή παραθέτουμε αυτούσια. Ίσως είναι καιρός να ανοίξει μία συζήτηση για τη μορφή που πρέπει να έχει στις μέρες μας και με τα νέα δεδομένα το κρατικό ραδιόφωνο (όπως και η κρατική τηλεόραση) και ποιο σκοπό πρέπει να υπηρετεί.

Ακολουθεί η επιστολή του συνθέτη.

Κύριε Ταγματάρχη
Θα σας παρακαλούσα θερμά να έχω μία απάντηση στην εξής απορία μου. Με ποιανού εντολή δεν ακούγεται καθόλου η μουσική και τα τραγούδια μου από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Ακόμα, με ποιανού εντολή τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ με έχουν διαγράψει εντελώς ως συνθέτη και αρνούνται να παίξουν τους Προσανατολισμούς, στην καινούργια και ολοκληρωμένη μουσική τους μορφή αν και εφέτος τιμούμε σαν χώρα, τον Οδυσσέα Ελύτη για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του
Ποιος είναι εδώ ο ρόλος του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, που όλο και περισσότερο παίζει, προβάλλει και διαφημίζει μέσω ΕΡΤ, χωρίς ντροπή, τη μουσική του και την ευνοούμενή του κυρία Δάρρα. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται, εδώ εντοπίζεται ο λόγος που κάποιοι καταλαμβάνουν θέσεις και εξουσιάζουν τον… έρμο τον πολιτισμό μας!
Επειδή αυτό το γεγονός του αποκλεισμού μου, εγείρει σοβαρό θέμα ηθικής τάξεως και υποκρύπτει, πέραν του προσωπικού φθόνου του εν λόγω κυρίου, πολιτικές παλιανθρωπιές –ο νοών νοείτω– και έχοντας υπ΄οψιν μου ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους που Διοικούν την Δημόσια Τηλεόραση και τα Ραδιόφωνά της και …όχι κάποιο ιδιωτικό πολιτιστικό φορέα τύπου Ωνασείου, ελπίζω πως δεν θα με αγνοήσετε και θα απαντηθεί το ερώτημά μου.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστώ για λόγους αυτοσεβασμού, αλλά και αηδίας για αυτά που συμβαίνουν στo Ραδιομέγαρο, να απαγορεύσω εγώ από την ΕΡΤ την μετάδοση της μουσικής και των τραγουδιών μου.

Με  τιμή
Ηλίας Ανδριόπουλος

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κάθε μου λέξη μια σταγόνα αίμα.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων