132 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

Ο πονηρούλης μπουζουξής

Τάσος Π. Καραντής

Έγραφα σε παλιότερο σχόλιό μου (“Παιδιάστικες αποκρύψεις”), σ’ αυτήν τη στήλη, για την συμπεριφορά ενός τραγουδιστή, ο οποίος αναφερόταν - στο βιογραφικό του - στη συμμετοχή του σε παράσταση στο Ηρώδειο και σ’ έναν ιστορικό δίσκο, αλλά … “ξεχνούσε” να αναφέρει τον κορυφαίο ερμηνευτή που ήταν ο πρωταγωνιστής τους! Στηλίτευα λοιπόν, αυτήν την ανευθυνότητα και την κακεντρέχεια και σημείωνα το εξής : «Τι άποψη να σχηματίσεις για έναν καλλιτέχνη που υποτιμά τη νοημοσύνη και τη γνώση ακροατών, αναγνωστών και δημοσιογράφων ; Αν δεν μας παίρνει στα σοβαρά, νομίζοντας ότι θα μας κοροϊδέψει, με τέτοιες παιδιάστικες αποκρύψεις, πως περιμένει να τον πάρουμε εμείς ;».
Θέλω, στο σημείο, αυτό, ν’ ανοίξω μια παρένθεση και να διευκρινίσω, ότι, όπως θα παρατηρείτε, αποφεύγω – τις περισσότερες φορές - να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα. Το κάνω, αφενός, γιατί δεν μου αρέσουν οι “προσωπικές επιθέσεις” – εκτός κάποιων, αναπόφευκτων, εξαιρέσεων – κι, αφετέρου, γιατί, είμαι πεπεισμένος, ότι, σημασία δεν έχουν τα ονόματα, αλλά οι πράξεις και σ’ αυτές εστιάζω.
Πρόσφατα, λοιπόν, έπεσε στα χέρια μου, μέσω δελτίου Τύπου, το βιογραφικό, γνωστού και καλού, μπουζουξή, ο οποίος, ανάμεσά στα άλλα, αναφερόταν στις συμμετοχές του, ως σολίστ, σε “διεθνούς φήμης ορχήστρες”, όπως έγραφε. Και, πράγματι, ανέφερε μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες από τη Ρωσία ως τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ! Έλα, όμως, που με τις ορχήστρες αυτές, δεν συνεργάστηκε μόνος του, αλλά – μαζί και με άλλους μουσικούς – στο πλάι κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή! Και, το σπουδαιότερο είναι, ότι, στην πραγματικότητα, ο κορυφαίος αυτός Έλληνας ερμηνευτής συνεργάστηκε μ’ αυτές τις διεθνούς φήμης ορχήστρες κι, επέλεξε, να πάρει μαζί του και τον συγκεκριμένο μπουζουξή! Δεν αποτάθηκαν, δηλαδή, οι ορχήστρες στον συγκεκριμένο σολίστα του μπουζουκιού για να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά στον ερμηνευτή κι αυτός, με τη σειρά του, πήρε μαζί του τον μπουζουξή, για τις ανάγκες των προγραμμάτων.
Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, ο μπουζουξής μας, όχι μόνο διαστρέβλωσε την αλήθεια, κατά το συμφέρον του, αλλά, ούτε καν αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον μεγάλο αυτόν ερμηνευτή, διευκρινίζοντάς μας - όπως θα ήταν το έντιμο - ότι, μέσω αυτού συνεργάστηκε με τις συγκεκριμένες σπουδαίες ορχήστρες!
Αχαριστία και κουτοπονηριά; Πως να σχολιάσει κανείς την, απαράδεκτη, συμπεριφορά, του πονηρούλη μπουζουξή; Αλλά, νομίζω, πως, όλοι μας, τους έχουμε μάθει πια τους πονηρούληδες και τους αντιμετωπίζουμε, πλέον, όπως τους αξίζει!

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αίσθηση του ανεκπλήρωτου όταν είχαμε πετύχει, φιλοδοξίες, τύψεις, γενναιότητες, που σαν μεγεθυντικοί φακοί μεγάλωναν ως το άπειρο τον ελάχιστο εαυτό μας και δεν είδαμε τίποτα απ’ τον απέραντο κόσμο.
Τάσος Λειβαδίτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/10/1948 Γεννήθηκε ο συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Χρονάς
17/10/1995 Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997"
18/10/1920 Γεννήθηκε στην Αθήνα η ηθοποιός και επί σειρά ετών υπουργός Πολιτισμού Μελίνα (Μαρία Αμαλία) Μερκούρη
18/10/1931 Πέθανε ο αμερικανός εφευρέτης του φωνογράφου Τόμας Έντισον
18/10/1979 Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS