123 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
18.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Η αθέατη πλευρά της Σελήνης

Τάσος Π. Καραντής

Με τη Λίνα γνωριστήκαμε διαδικτυακά, όταν κι οι δυο μας καλεστήκαμε να πάμε στο πάρτυ για τα γενέθλια της Εύας Κουμαριανού στις «ΚΟΥΚΛΕΣ», με αφορμή και την έκδοση του βιβλίου της «Το ταξίδι της ζωής μου» (εκδ. ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ). Τελικά , δεν συναντηθήκαμε στο πάρτυ, αλλά γίναμε φίλοι στο f/b, κι εγώ γνώρισα μια «γυναικάρα με τα κόκκινα»! Αμέσως – έτσι λειτουργώ, αν κάτι μου κάνει κλικ ανθρώπινα και δημοσιογραφικά – της πρότεινα να κάνουμε μια συνέντευξη, για την «Αθέατη πλευρά της Σελήνης» του «ΟΡΦΕΑ» (www.e-orfeas.gr). Στην αρχή ήταν διστακτική, αλλά την έπεισα. Εξάλλου, της ξεκαθάρισα, πως βασικά θέλω να κάνουμε μια ανθρώπινη κουβέντα, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις όμως, η οποία, αφού θα δημοσιευτεί, ε, θα την ονομάσουμε συνέντευξη. Μάλιστα, για να μην είμαι από την εύκολη θέση του «δημοσιογράφου - ανακριτή», της είπα, πως ότι με ρωτήσει κι αυτή – όπως γίνεται σε μια κουβέντα - θα της απαντήσω κι εγώ, και θα δημοσιευτεί στα ίσα.
Μια τολμηρή λοιπόν, αλλά ανοιχτή κι ανθρώπινη – με χιούμορ, αθυροστομία κι αλήθειες -  κουβέντα, για τον κόσμο των τραβεστί, αλλά, κυρίως, για την διαφορετικότητα, που, ενώ είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της φύσης, πρέπει, να γίνει, επιτέλους, και της κοινωνίας μας.

Λίνα μου, ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας, από το, διεθνές σου, καλλιτεχνικό, όνομα «LINA INTERNATIONA L». Πως προέκυψε;
Lina: Με βάφτισαν οι φίλες μου, Ιnternational, επηρεασμένες από τα ταξίδια που έκανα, στο εξωτερικό, Λίβανο, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτο, επειδή δούλευα σα χορευτής-τρια. Το Λίνα, πάλι, είναι υποκοριστικό του αντρικού μου ονόματος! Καυ- Λίνα! Χαχα!

Κι ότι θα σε ρώταγα, αν θα ήθελες να μου πεις το αντρικό σου όνομα, ή είναι «επτασφράγιστο μυστικό»!
Lina: Το αντρικό μου όνομα … μα Λίνος βέβαια ...

Στο ρωτάω, γιατί είσαι ένα εκρηκτικό θηλυκό, που γεννήθηκε σε αντρικό σώμα, με αντρικό όνομα.
Lina: Ναι, τα δύο στοιχεία συνυπάρχουν μέσα μας, το αρσενικό και το θηλυκό, σύμφωνα με την ψυχολογία. Το animus και το anima. Κάθε φορά υπερτερεί αυτό που μας συμφέρει ... Έτσι κι αλλιώς και στα 2 είμαι καλή, γιατί είμαι τσαχπίνα.

Lina: Σε σένα πάλι τι συμβαίνει;;;;
Τάσος Καραντής: Σε μένα, μάλλον, το αρσενικό έφαγε το θηλυκό μέσα μου, γι’ αυτό το λατρεύω έξω μου. Είμαι λάτρης της ΓΥΝΑΙΚΑΣ με θηλυκότητα κι ερωτισμό. Κι όταν λέω ΓΥΝΑΙΚΑ, εννοώ και θηλυκά – ερωτικά πλάσματα σαν κι εσένα. Τώρα, σε ποια κατηγορία θα με βάλει κάποιος και πως θα με ονοματίσει, ούτε που με νοιάζει.

Εσύ η ίδια, όμως, πως το αισθάνεσαι; Μια γυναικάρα «φυλακισμένη» σε αντρικό κορμί ή ένα αισθησιακό κι ερωτικό πλάσμα, που σφύζει από θηλυκότητα;
Lina: Τίποτα από τα δύο. Είμαι αυτό που βλέπεις. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο ... Το συμπέρασμα το βγάζουν οι άλλοι!».
Τάσος Καραντής: Ε, στα δικά μου μάτια – αν σε ενδιαφέρει η ματιά μου – είσαι μια γυναικάρα,  ένα αισθησιακό κι ερωτικό πλάσμα, που σφύζει από θηλυκότητα.

Οι δικοί σου, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου, σε αποδέχονται, γι’ αυτό που είσαι; Σε αγαπάνε έτσι όπως είσαι;
Lina: Η οικογένειά μου με στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις μου, και οι φίλοι για τον ίδιο λόγο είναι φίλοι. Ξέρεις κανέναν που οι φίλοι του απαιτούν να είναι κάτι άλλο; Τότε δεν είναι φίλοι ... Στην πυρά!

Θα προχωρούσες σε αλλαγή φύλλου; Ή γουστάρεις έτσι όπως είσαι, κι, όπως φαίνεται, πολλοί και πολύ, σε γουστάρουν, γι’ αυτό ακριβώς που είσαι!;
LINA: Ξέρεις κανέναν που να αποχωριζόταν 22 cm;! ».

Έχω, γράψει, με μια άλλη αφορμή, ότι οι τραβεστί, διαθέτουν την πιο παθιασμένη μορφή θηλυκότητας, που, κατά τη γνώμη μου, οφείλεται, στην υπέρβαση που τολμούν οι ίδιοι, για να κατακτήσουν την γυναικεία φύση, που στις, ανατομικά, γυναίκες είναι δεδομένη. Το συμμερίζεσαι;
Lina: Συμφωνώ απόλυτα, το έχω κι εγώ δόγμα.

Εσύ τι νομίζεις ότι είναι αυτό που έλκει έναν άντρα να πάει με μια τρανς;
Lina: Κατ’ αρχήν είναι αυτό που χε πει ο Ζαν Ζενέ, είναι σα να φιλάει κάποιος τον εαυτό του στον καθρέφτη. Έπειτα, όλοι αποζητούν νέες εμπειρίες ... Η απενοχοποίηση της ομοφυλόφιλης πλευράς τους ...

Πρέπει να παίζουν – όπως τ’ ακούω – όλα αυτά. Να σου πω και μια άλλη εκδοχή, όχι ως ειδικός, αλλά, που την έχω σκεφτεί ως άντρας: πηγαίνει κάποιος με ένα θηλυκό πλάσμα, που μπορεί να δει σ’ αυτό, άμεσα, ορατά κι απτά, και τον δικό του ερεθισμό (στύση) πάνω στην σεξουαλική πράξη. Πως το βλέπεις από την εμπειρία σου;
Lina: Οκ, πολλοί λόγοι μπορεί να παίζουν, και να σου πω κάτι; … ξέρεις πόσοι άντρες μου έχουν ζητήσει να τους φορέσω στρινγκ; Και άντρες – άντρες!

Για να δούμε λίγο και τις ορολογίες : τραβέλι(από την εποχή μου, των ‘80ς), τραβεστί, τρανσέξουαλ, τρανς … κάποιες έχουν «κακό», κάποιες «καλό» όνομα, στην πιάτσα. Ποια θα έλεγες ότι είναι η πιο αντιπροσωπευτική, γενικά, αλλά και για σένα προσωπικά;
LinaΚατ’ αρχήν άλλο τραβεστί, άλλο τρανσέξουαλ = τρανς. Οι πρώτες έχουν ακόμα αντρικό μόριο, οι δεύτερες έχουν εγχειριστεί. Ξεχνάς τις κρος, που είναι άντρες, που όταν κάνουν έρωτα φορούν στοιχεία γυναικείας εμφάνισης (για παράδειγμα ένα στριγκ). Εγώ είμαι μια λαμπερή τραβελάρα ή εντυπωσιακή τραβεστί. Διαλέγεις, σου δίνω το περιθώριο. Χαχά!.
Τάσος Καραντής: Ε ναι, εσύ τα ξέρεις καλύτερα με τις ορολογίες. Αφού λοιπόν μου δίνεις το περιθώριο να διαλέξω, είσαι μια εντυπωσιακή τραβεστί!.

Είσαι μια καλλιτεχνική περσόνα. Φαίνεται αυτό, με την πρώτη σου φωτό που θα δει κάποιος. Το ’χεις, που λέμε! Θα σε ενδιέφερε το drag show, μόνιμα, ως επάγγελμα;
Lina: Έχω επάγγελμα και το αγαπάω πολύ, είμαι χορευτής-τρια. Δε θα το άλλαζα με τίποτα!.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον αγοραίο έρωτα,  «αναγκαίο κακό» ή «αναγκαίο καλό»;
Lina: Αναγκαίο καλό, γιατί διευκολύνει την προσωπική εκτόνωση, και δεν υπάρχει κακό στον έρωτα! Στην Ελλάδα ζούμε, φαντάζεσαι σε μια δημόσια υπηρεσία να πάει ένα κορίτσι και να ζητήσει δουλειά λέγοντας ... Με λένε Γιώργο, με φωνάζουν Ζωζώ, θα με πάρετε; Αντίθετα ο ίδιος που θα της δείξει την έξοδο, το βράδυ θα πάει Καβάλας ή Συγγρού να την πληρώσει.

Σε θαυμάζω στις φωτό, με τις φίλες σου, επειδή, το χαίρεσαι και το χαιρόσαστε! Γουστάρω, όλη αυτήν την πολυχρωμία, την ανεμελιά, το ερωτικό στοιχείο, ακόμα και την «πουτανιά»! Είναι τρόπος ζωής για σένα όλος αυτός ο ερωτισμός; Τον ζεις από το πρωί ως το βράδυ; 
Lina: Τις φίλες μου τις λατρεύω! Δεν έχω πολλές, αλλά έχω καλές, είναι η Μόνικα, η Άμπα, η Ήβη, η Μαρκέλλα, και η πολυχρωμία που λες, είναι η ευχάριστη διάθεση που κουβαλάμε μέσα μας. Τον ερωτισμό τον κουβαλάω νομίζω ούτως ή άλλως, για την πουτανιά πες μου εσύ, την έχει κανείς ή δεν την έχει;
Τάσος Καραντής: Την έχει! Και την θεωρώ προσόν στο σεξ!

Συνδικαλιστικά κι ακτιβιστικά έχεις ασχοληθεί με το θέμα της σεξουαλικής διαφορετικότητας και του κοινωνικού ρατσισμού; Συμμετέχεις στα σωματεία; Πας στο «Pride»?
Lina: Έχω βρεθεί σε Pride, αλλά δε νοιώθω αγωνίστρια. Αφήνω το βήμα στην κα Ορφανού, που το κάνει τόσο καλά. Η δική μου επικοινωνιακή διάθεση εκτονώνεται με το site που ’χα φτιάξει κι έσπασε ρεκόρ, που ‘χε φτάσει να έχει 13.000 μέλη, για τα ελληνικά δεδομένα, το TransHellas. Και θα ξανανοίξει σύντομα. Σταμάτησε για λίγο γιατί είχα ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Αν κάποιος σε πειράξει χυδαία στον δρόμο, πες μου μια αθυρόστομη φράση που του λες;
Lina: Οι άντρες δεν είναι πολύ προκλητικοί. Κάποια πιτσιρίκια, με το αμάξι του μπαμπά, πετάνε μουνάρα μου, καύλα κτλ., μέσα από την ασφάλεια του φευγιού τους ... Όχι ότι με χαλάει ... Χαχα!.

Πληγώνεσαι; Ή σε έχει κάνει η ζωή σκληρή; Ερωτεύεσαι ή μένεις στην απόλαυση του σεξ; Γιατί ο άνθρωπος, αν θέλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, δεν είναι μονογαμικός από τη φύση του.
Lina: Είμαι πολυγαμική, όπως όλοι οι άντρες, έχω φτιάξει την προσωπική μου ασπίδα, οπότε δεν πληγώνομαι εύκολα, και έχω το στενό μου κύκλο, που με καλύπτει. Ο έρωτας είναι στιγμές, οπότε με τον κάθε άντρα, που μπορεί να κάνω σεξ, είμαι ερωτευμένη! Εκείνη τη στιγμή.

Κάνεις σχέδια για το μέλλον Λίνα; Έχεις κάποιο όνειρο; Ή ζεις, σε κάθε του λεπτό, το σήμερα;
Lina: Όπως είπα και πριν η ζωή είναι στιγμές ... Τις χαίρομαι, τις απολαμβάνω και τις διεκδικώ. Τα όνειρα είναι ένα πολύ προσωπικό κεφάλαιο, που δεν αναλύεται. Είναι κρυμμένα μέσα μας, και τα μοιραζόμαστε μόνο με τον εαυτό μας.

Στο f/b σου κυριαρχεί το ερωτικό – σεξουαλικό στοιχείο, με μπόλικο χιούμορ, αυτοσαρκασμό κι αθυροστομία. Να σου κάνω μερικές ανάλογες ερωτήσεις;
Lina: Ότι θέλεις πασά μου!

Με γυναίκα έχεις πάει ποτέ σαν αγόρι; Αν ναι, σου άρεσε;
Lina: Στο παρελθόν μου έχει συμβεί, αλλά και τώρα το σκέφτομαι να πάω με μια πολύ σέξυ κοκκινομάλλα που λατρεύω ... Σςςςςςς!

Στους άντρες τι σου αρέσει; Το «μέγεθος», η αρρενωπότητα, η τρυφερότητα, η λαγνεία;
Lina: «Να έχουν τρόπους, να ξέρουν να φερθούν και να μιλήσουν και βέβαια να ‘ναι καλλιεργημένοι. ».

Έχεις ερωτικά φετίχ και ποια;
Lina: Αμέ. - (τελεία και παύλα) … εσύ; ».
Τάσος Καραντής: Αυτό που  έχουν οι περισσότεροι άντρες – άσχετα αν το λένε ή όχι – δηλαδή: τα καλλίγραμμα γυναικεία πόδια. Πιο προσωπικά, τα θηλυκά πρόσωπα με γωνίες, το λάγνο βλέμμα, που το πιάνω αμέσως, με την πρώτη, και τα προστυχόλογα στο σεξ. Άντε, εγώ απάντησα σ’ αυτήν την ερώτηση!

Ποια είναι η πιο εξτρίμ φάση που έχεις κάνει; Και ποια αυτή που θες να κάνεις;
Lina: Έξω από ένα κοσμικό μπαρ, είχα μια συνεύρεση με παιδιά, από κάποια σώματα ασφαλείας ... Τρομερή εμπειρία ... Τώρα μάντεψε αν την έχω κάνει ή την ονειρεύομαι!
Τάσος Καραντής: Και τα δυο! Δηλαδή, και μπορείς να την έχεις κάνει, αλλά και να την ονειρεύεσαι, γιατί μου έχουν πει κι άλλες ότι την ονειρεύονται. Είναι ένα κλασικό όνειρό σας νομίζω! Και τι κόλλημα είναι αυτό με τα σώματα ασφαλείας, που δεν είναι κι οι πιο υποστηρικτές της κοινωνίας της διαφορετικότητας;
Lina: Μπα, δεν με φτιάχνουν οι στολές, φετίχ μου είναι οι φόρμες στον άντρα, απλά με έφτιαξε (αν έγινε τελικά …) η όλη φάση … στο δρόμο, ήταν αρκετοί … πέρασα σούπερ ...

Κι η αγαπημένη σου στάση ή φάση, στο ερωτικό παιχνίδι και πράξη;
Lina: Τους θέλω όλους στα πόδια μου ... Τον τρόπο ας τον διαλέξουν αυτοί!

Λοιπόν, ας τους κουφάνουμε. Όλοι θα περίμεναν να το χοντρύνουμε, ερεθιστικά … εγώ, όμως, θα σε ρωτήσω, για τις άλλες πλευρές σου, τα χόμπυ σου, τα ενδιαφέροντα σου, τις ευαισθησίες σου. Ο άνθρωπος, δηλαδή, Λίνα, πέρα από το θηλυκό – ερωτικό πλάσμα.
Lina: Χόμπυ μου είναι η ποδηλασία, το διάβασμα, και είμαι τυχερή, γιατί και το επάγγελμά μου, ο χορός, θεωρείται χόμπυ. Μου αρέσει να βλέπω μια συγκινητική ταινία ή ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ, όπως οι "Αμαρτωλές Καλογριές" ( ΜΗ ΓΕΛΑΣ! Είναι η πρώτη και καλύτερη ταινία του ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ!) ... Μου έγινε μια πρόταση, που με εξιτάρει, να παίξω σε μία παράσταση, που εμπνεύστηκε ένας φίλος μου και παραγωγός από εμένα, με κέντρο βάρους μια τραβεστί και μια ανατρεπτική ερωτική κωμωδία. Το συζητάμε, το εξετάζουμε , το σχεδιάζουμε και με διασκεδάζει πολύ! Θέλω να γίνει ...

Μακάρι! Φινάλε! Θέλω, μια από τις απίθανες ατάκες σου, για την σημερινή κωλοκατάσταση που μας έχει γαμήσει όλους! 
Lina: Τον πούλο, επ’ ώμου, παρουσιάστε αρμ και φύγαμε … μεταξύ μας, η Λίνα ελπίζει στο Αύριο …».

 

 

Lina Internationa L

#TRANSHELLAS

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

Σχόλια  

 
0 #2 Τάσος Καραντής 03-09-2012 20:36
Το e-orfeas ,είναι βασικά ένα μουσικό περιοδικό. Αλλά, έχουμε και κοινωνικοπολιτικές στήλες, για να μπορεί να καταγράφεται η καθημερινότητά μας. Όπως στη μουσική είμαστε ανοιχτοί σε όλους και σε όλα! Έτσι είμαστε κι εναντίον των διακρίσεων κι υπέρ της διαφορετικότητας. Μπορεί, δηλαδή, όποτε θέλετε, ελεύθερα, να διατυπώνετε τις απόψεις σας μέσα από το περιοδικό μας, που - έμπρακτα - υποστηρίζει, και προβάλει κάθε τι το διαφορετικό, αφού αυτό είναι και το φυσικό - φυσιολογικό(!), όπως μας δείχνει κι η ίδια η φύση με την ποικιλία της και την διαφορετικότητά της.

Φιλικά

Τάσος Καραντής
Παράθεση
 
 
+1 #1 natassacd 29-08-2012 16:46
Όπως όλοι/ες οι crossdressers, ετσι και εγω θαυμάζω άτομα σαν την Λινα Ιντερνατιοναλ. Αποτελούν το ανεκπληρωτο ονειρό μας. Ειναι αξιολατρευτες και αξιοθαυμαστης ομορφιας. Θα χαιρόμουν παρα πολύ να μπορούσαμε και εμείς οι cd να διατυπώσουμε τις απόψεις μας και να γινουμε περισσότερο αποδεκτές/οι από την κοινωνία μας. Συγχαρητήρια στην πανεμορφη Λινα για την δροσερή συνέντευξή της
Παράθεση
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Υπερτερεί συντριπτικώς ο πόλεμος.
Γιώργος Σεφέρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας
19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS