104 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: «Στη χώρα του μηδέν»

Μαλάκα ΝΑΖΙ σε ξέρω

Ελεύθερος σκοπευτής

Ορφέας

 

Μαλάκα ΝΑΖΙ σε ξέρω

Γράφει : «Στη χώρα του μηδέν»

Μαλάκα ναζί, σε ξέρω. Εσύ ήσουν που σκότωσες την καλύτερή μου φίλη στα 16 της. Εσύ της έριξες κυάνιο στο στόμα, μέσα στο σπίτι της μπροστά στα μάτια της μητέρας της. Κυάνιο... μαλάκα; Όπως τα ναζί ινδάλματά σους; Σε θυμάμαι να μου λες: «Για Εβραίο δεν θα χαράμιζα μια σφαίρα, κοστίζουν». Ούτε για Ελληνίδα βέβαια χαράμισες.

Εσύ μου άλλαξες τη ζωή μέσα σε μια στιγμή. Σε μια μόνο στιγμή έχασα την εφηβική αθωότητα, απότομα και όχι σταδιακά, όπως έπρεπε να γίνει. Δεν σκότωσες μόνο εκείνη, παλιομαλάκα, τότε.

Έχω ακόμα το βινύλιο που μου έκανες «δώρο» με τους φασιστικούς στίχους - αυτούς τους απαγορευμένους που δεν κυκλοφορούσαν στην αγορά. Γιατί ήμουν ροκάκι τότε και ήθελες με τη «σκληρή μουσική» να με ρίξεις. Δεν τα κατάφερες. Ήταν το παγερό σου βλέμμα, βλέπεις, που με απωθούσε.

Εσύ ήσουν που πουλούσες ναρκωτικά. Μου το είπαν. Δεν σε είδα, γιατί τότε θα είχα και εγώ την ίδια «τύχη». Το αρνήθηκες όταν σε ρώτησα. Δεν τα έπαιρνες βέβαια, αυτά ήταν για τα κορόιδα, έτσι μου έλεγες. Καταστρέφουν το σώμα και το μυαλό, θυμάσαι; Εγώ πολύ καλά.

Εσύ και οι Πολωνοί ναζί κολλητοί σου. Και δήθεν είσαι και ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και δεν μπορείς κανέναν ξένο. «Να φύγουν όλοι οι ξένοι από τη χώρα» κάθεσαι και γράφεις στα πανό. Ε, όχι σε μένα αυτά. Τα «αδέρφια» σου, τα περισσότερα από άλλο έθνος ήταν, και είναι φυσικά. Γιατί δεν έχετε σύνορα εσείς. Δεν σας χωρίζουν τέτοια. Σας ενώνει κάτι πολύ βαθύτερο.

Εσύ, μαλάκα μπάτσε, δεν μιλάς; Ε, τι να πεις, ρε λαμόγιο, κι εσύ; Σε σένα δεν ήρθε τότε το κορίτσι να καταγγείλει την εμπορία; Σε σένα, στην ελληνική αστυνομία. Αλλά τι να κάνεις. Ήρθες σε δύσκολη θέση τότε. Απο τη μια μέσα σου ο μπάτσος με μια επίσημη καταγγελία στα χέρια του, και από την άλλη ήσουν και πατέρας. Γιατί γιος σου ήταν. Εσύ τον γέννησες, εσύ τον μεγάλωσες. Εσύ έβαλες τα πολιτικά σου μέσα και δεν πέρασε ο κανακάρης σου ούτε μια μέρα στη φυλακή. Άλλωστε τόσα λεφτά, αφορολόγητα, τους τάιζες τόσα χρόνια με τα ναρκωτικά που πουλούσε το παλικάρι σου. Να μη σου κάνουν και αυτοί μια μικρή εξυπηρέτηση; Εσύ, μαλάκα κωλόμπατσε, πότε θα καταλάβεις ότι είσαι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ;;; ΕΕΕ;;; Πότε; Ποτέ; Εμείς δουλεύουμε, γελοίε, για να πληρώνεσαι να μας προσέχεις, να μας προστατεύεις, και εσύ με τα λεφτά μας τρως και θρέφεις δολοφόνους, για να μας απειλούν, να μας ναρκώνουν, να μας σκοτώνουν. Εσύ είσαι χειρότερος. Γιατί είσαι κρυφός. Κρύβεσαι πίσω από τη στολή και πίσω από το νόμο.

Εσύ, μαλάκα συμμαθητή μου; Και παιδικέ μου φίλε; Τα διαβάζεις τώρα και έχεις καταπιεί τη γλώσσα σου, ε;  Ναι, σε σένα μιλάω. Εσύ δεν ήσουν που παίζαμε μαζί, τότε, από μικρά παιδιά στις αλάνες; Γιατί είχε αλάνες τότε, όταν ήμαστε παιδιά. Τα παιδικά πάρτι τα θυμάσαι; Δεν είχαμε ίντερνετ τότε και κινητά, και κάναμε πάρτι. Σε σένα μιλάω, ρε μαλάκα, που φτάσαμε στην εφηβεία παρέα, και μου έκοψες την καλημέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Στα ίδια θρανία καθόμασταν χρόνια, και μετά τι; Στο δρόμο για το σχολείο, αλλά κι εκεί με έβλεπες και γύριζες ή κατέβαζες το κεφάλι - και δεν μου ξαναμίλησες ποτέ. Αλλά ποτέ όμως. Με απομόνωσες κοινωνικά τελείως. Γιατί, τι έκανα; Εγώ είχα υποστεί μια μεγάλη απώλεια, η δική μου ζωή είχε κινδυνεύσει τότε. Το θυμάσαι τώρα, γελοίε; Σαν να ήμουν μίασμα μου φέρθηκες. Τώρα σε βλέπω και μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα, κόπανε. Για τις διάφορες μορφές σχολικής βίας που δεν θέλεις να συμβούν στο παιδάκι σου. Θέλεις; Να του φέρονται όπως εσύ μου φέρθηκες κάποτε; Μιλάς για κοινωνική κατακραυγή, και την απορρίπτεις, λες. Και πας και ψηφίζεις τώρα Χρυσή Αυγή. Μπράβο σου. Εύγε!

Οπα, μαλάκα ναζί, δεν σε ξέχασα, παρασύρθηκα λίγο αλλά έχω και άλλα να σου πω. Δεν θα μου ξεφύγεις τόσο εύκολα τώρα. Κατ' αρχάς, σταμάτα να απειλείς τους Πακιστανούς γείτονές μου. Γιατί δεν ζω πλέον στα προάστια, δεν θέλω να σας βλέπω. Εσάς όλους που αναφέρθηκα. Πήγα στο Κέντρο και τώρα δεν έχω μόνο Έλληνες για γείτονες. Σταμάτα λοιπόν να τους ενοχλείς, γιατί το κάνεις, αυτοί όχι. Πληρώνουν για να ζουν σε αυτή τη χώρα, και δεν σου ανήκει, γελοίε. Δεν είναι το «σπίτι» σου η Ελλάδα. Δουλεύουν όπου βρουν και ζουν σε συνθήκες που το λιγοστό μυαλό σου δεν μπορεί να φανταστεί. Μένουν πολύ μακριά από τις γυναίκες και τα παιδιά τους, από τους γονείς τους, όχι για να ζήσουν, αλλά για να επιβιώσουν. Έχει διαφορά. Αλλά το αντιληπτικό σου πεδίο είναι πολύ περιορισμένο για να την κατανοήσει.

Και είναι φίλοι μου. Αυτοί, όχι εσύ. Και γίναμε εύκολα φίλοι ένα βράδυ που τους χτύπησα την πόρτα και είπα «είμαι πολύ μόνη μου, θέλω παρέα», και αμέσως με έβαλαν στο σπίτι τους. Τόσο απλά. Και μου φέραν και 2-3 φορές τρόφιμα, που δυσκολεύομαι πλέον να κουβαλήσω. Και όταν πήγα να πληρώσω, όχι για τον κόπο τους αλλά για τα πράγματα, δεν τα δέχτηκαν. Ε, ναι - και όμως, τα πλήρωσαν με δικά τους λεφτά. Απίστευτο; Πακιστανοί φροντίζουν άρρωστη Ελληνίδα! Καλά, ωραίο τίτλο σε άρθρο εφημερίδας θα έκανε αυτό.

Α! Και να μην ξεχάσω. Σταμάτα να ενοχλείς και τους πλανόδιους αλλοδαπούς που κάνουν παζάρι το βράδυ του Σαββάτου μετά τις 12 στην Αχαρνών. Δεν πουλάνε κλεμμένα, ούτε είναι λογικό να πληρώσουν φόρους για αυτό. Άσ' τους ήσυχους, γιατί είναι και η μόνη βραδινή έξοδος που μπορώ να κάνω πλέον. Μέχρι εκεί μπορώ να περπατήσω. Δεν ενοχλούν κανέναν. Μεταξύ τους πουλάνε και αγοράζουν μεταχειρισμένα πράγματα. Εσύ γιατί παρεμβαίνεις; Σκοπεύω και εγώ να πουλήσω κάποια από τα πράγματά μου, διότι χρόνια τώρα δεν μπορώ να εργαστώ, και έχω περισσότερα έξοδα από εσένα, ξέρεις.

Βλέπεις, χρειάζομαι και βοηθό πλέον. Την οποία την τρομοκρατείς τα πρωινά που έρχεται σπίτι μου. Είναι από τη Βουλγαρία, βλέπεις, και δεν σου αρέσει, μόνο και μόνο γι' αυτό. Την πληρώνω με δικά μου χρήματα, ξέρεις, αυτά που έβαλα στην άκρη κάνοντας δουλειές που εσύ δεν θα καταδεχόσουν καν να πας. Την πληρώνω λίγες ώρες τη βδομάδα για να μου μαγειρεύει, να φέρνει τα ψώνια και να με πλένει τώρα που δεν μπορώ πλέον να τα κάνω μόνη μου, και ας μην έχω κλείσει ακόμα τα 37. Γιατί από το κράτος δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ. Μόνο δίνω... ακόμα! Και ξέρεις γιατί; Για να είσαι Εσύ τώρα στη Βουλή και να παίρνεις και μισθό. Σε πληρώνω κιόλας, μαλάκα! Και μου κάνεις δήθεν συσσίτια για τους Έλληνες που έχουν ανάγκη. Με τα δικά μου χρήματα. Μα πόσο γελοίος είσαι τέλος πάντων;

Τι; Δεν σε άκουσα. Θα έρθεις μήπως εσύ να μου λούσεις τα μαλλιά; Το πολύ πολύ να με βοηθήσεις να περάσω το δρόμο απέναντι, και αυτό μόνο προεκλογικά. Ή μήπως θα φροντίσεις να πάρω επίδομα - που «δεν δικαιούμαι», γιατί η πολυαναπηρία από πολλές χρόνιες παθήσεις δεν θεωρείται «κανονική αναπηρία». Το ήξερες αυτό, μαλάκα ναζί; Προφανώς το μόνο που σε απασχολεί είναι να σκορπίζεις φόβο και να προσπαθείς να λύσεις όλα τα κοινωνικά θέματα με τη βία και την εξορία; Ε;

Με ρώτησαν πολλοί τη γνώμη μου για εσένα, μαλάκα ναζί, τώρα που είσαι στη Βουλή. Δεν το σχολιάζω καθόλου αυτό. Γιατί να χαραμίζω το σάλιο μου για να ασχολούμαι μαζί σου; Γιατί, εάν το κάνω αυτό, σου δίνω δύναμη και αξία. Κρίμα που έγινες θέμα και μιλάνε για σένα. Δεν καταλαβαίνουν ότι, έτσι, υπάρχεις. Μέσα από την απέχθεια που τους προκαλείς, μπήκες στα μυαλά τους, στις συζητήσεις τους, υπάρχεις στις ζωές τους. Να σε αγνοήσουν χρειάζεται, ό,τι κι αν κάνεις, για να σταματήσεις να υπάρχεις. Να εξαφανιστείς. Μαλάκα. Και βαρέθηκα να γράφω άλλο για σένα. Δεν θα ξανασχοληθώ ποτέ πια μαζί σου, δεν το αξίζεις.

Μόνο θέλω, τέλος, να ξέρεις ότι δεν σε βρίζω γιατί ο μπαμπάς μου ήταν «αριστερός» και «έμαθα» να μη σε θέλω. Γιατί δεν ήταν. Δεν σε βρίζω γιατί έχω αντίθετες «πολιτικές» απόψεις από σένα, γιατί δεν είσαι καν πολιτικό κόμμα - είσαι κίνημα. Δεν σε βρίζω γιατί είμαι «λεσβία» και σε φοβάμαι. Γιατί 12 χρόνια φιλούσα τα χείλη ενός πραγματικού άνδρα. Που ξέρει να αγαπάει τις γυναίκες, όχι όπως εσύ, φαλλοκράτη.

Ούτε σε βρίζω γιατί έχω θυμό. Δεν έχω θυμό. Βαθιά κρυμμένη οργή είναι, και μπορεί να πέρασαν σχεδόν 21 χρόνια από τότε, αλλά εσύ είσαι χαραγμένος στο κορμί μου με μαύρο χρώμα, για να μη σε ξεχάσω ποτέ.


Το αφιερώνω στις 400.000 και περισσότερους «ΕΛΛΗΝΕΣ» που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Να τους χαίρεστε!

*Πρώτη δημοσιευση : landzero.blogspot.gr

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Υπερτερεί συντριπτικώς ο πόλεμος.
Γιώργος Σεφέρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS