110 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Ελεύθερος σκοπευτής

Τάσος Π. Καραντής

Την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» την ξέραμε! Την ξέραμε; Πόσοι και πόσο; Δικαιούμαι να αναρωτηθώ, μετά την είσοδό της στη βουλή με 7%!
Πολλά έχουν γραφτεί, πολλές και γνωστές είναι οι εξηγήσεις, για το πώς τα κατάφερε, δεν θα τα επαναλάβω εδώ, είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι διάφορες υποθέσεις και λόγοι της μεγάλης ανόδου της.
Με το καλημέρα σας, στους πρώτους που έβγαλαν την πατριωτική μάσκα, για να φανεί γυμνό το αποκρουστικό ναζιστικό τους πρόσωπο, ήταν στους δημοσιογράφους και στους φωτογράφους, που πήγαν, από επαγγελματικό καθήκον, να καταγράψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους.   
Το βίντεο που κυκλοφορεί είναι αποστομωτικό και συγκλονιστικό. Προσωπικά – αν και ήξερα τι κουμάσια είναι – μου προκάλεσε ανατριχίλα κι αηδία!
Απαίτησαν λοιπόν – από δημοσιογράφους και φωτογράφους – ότι κατά την είσοδο του «Αρχηγού» για δηλώσεις, θα πρέπει να εγερθούν, ως, ένδειξη σεβασμού, όπως το εξήγησαν, και, συνεχίζοντας, είπαν : «έτσι το έχουμε εμείς οι χρυσαυγίτες»! Λες κι οι δημοσιογράφοι κι οι φωτογράφοι ήταν χρυσαυγίτες κι αυτοί, κι έπρεπε να έχουν σκυμμένο τον σβέρκο στον «Αρχηγό»! Όσοι, από τους δημοσιογράφους και φωτογράφους διέθεταν στάλα δημοκρατίας κι ανθρώπινης υπερηφάνειας, διαμαρτυρήθηκαν, για να εισπράξουν, την απάντηση, πως όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί να περάσει έξω! Με την εμφάνιση, λοιπόν, του «Αρχηγού», ακούστηκε το στρατιωτικό πρόσταγμα «ΕΓΕΡΘΗΤΙ», και σε όσους δεν σηκώθηκαν(γιατί κάποιοι σηκώθηκαν, από φόβο ή αμηχανία), όρμησαν εναντίον τους, μουγγρίζοντας σαν γορίλες : «όλοι όρθιοι»! Μα αυτό είναι το πρόσωπο της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», κι η διαφορά της από όλα τα άλλα κόμματα, η επιβολή διά της βίας, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, των «πολιτικών» ιδεών τους, και, γενικότερα, των θέλω τους. Δεν υπάρχει ικμάδα, δημοκρατίας, ήθους, σεβασμού, όχι απλά προς τον συμπολίτη, αλλά ούτε καν προς τον συνάνθρωπο! Δεν ξέρω αν τα γνώριζαν όλα αυτά, εκείνοι που τους ψήφισαν, αλλά στη σημερινή εποχή, με την τεράστια ενημέρωση, δεν υπάρχει, νομίζω, «δεν ξέρω»!

  
 
 
 
 


Θα ήθελα, απλά, για να δείτε ότι η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» είναι παλιά ιστορία, να σας μεταφέρω ένα προσωπικό μου περιστατικό από το … 1989, πριν δηλ. 23 χρόνια, όταν ήμουν 21 ετών. Την εποχή αυτή λοιπόν, γράφτηκα σε ένα γυμναστήριο, όπου, πολύ γρήγορα, κατάλαβα, πως ήταν σφηκοφωλιά της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Το διαπίστωσα, με τα ίδια μου τα μάτια, βλέποντας, να πασάρουν, σε ανυποψίαστα πιτσιρίκια, το βιβλίο «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ» του Χίτλερ! Εννοείται, πως έφυγα αμέσως από το συγκεκριμένο γυμναστήριο…
Την ίδια εποχή, βρέθηκα, ανάμεσα σε πολυμελή παρέα, σε καφετέρια, να έχω έντονο διάλογο διαφωνίας με χρυσαυγίτη, τον οποίον, καθώς φαίνεται, τον στρίμωξα ιστορικά, με τις αρλούμπες που έλεγε, οπότε, εκφράστηκε σωματικά, με το να σηκωθεί όρθιος και να χαιρετήσει ναζιστικά, μέσα σε μια κατάμεστη κι έκπληκτη καφετέρια! Ήδη στα 21 μου, και πριν 23 χρόνια(και πριν έρθουν οι μετανάστες στην Ελλάδα!), ήξερα τι εστί «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», και τι λέει για τους Εβραίους, τους Τσιγγάνους, τους Αφρικανούς και Αφροαμερικανούς, τους κομμουνιστές, τους ομοφυλόφιλους κλπ. Ήξερα επίσης και τα φυτώρια τους : σχολεία, γυμναστήρια, ποδοσφαιρικά γήπεδα(χούλιγκαν – ναρκωτικά - ναζισμός).
Θα κλείσω, με τις απόψεις τους για τις γυναίκες. Είναι, εξάλλου, οι πλειοψηφούσες στον πλανήτη, και στην Ελλάδα φυσικά, αλλά, και στο εκλογικό σώμα, ενώ είχαν κι υποψήφιες γυναίκες στα ψηφοδέλτιά τους! Αφήνω, βέβαια, τις γυναίκες, μανάδες τους, κόρες τους, συζύγους τους. Το λεβεντόπαιδο λοιπόν, που, τότε, μέσα στην καφετέρια, όρθωσε την κορμοστασιά του, χαιρετώντας χιτλερικά, με είχε πληροφορήσει, πως οι γυναίκες, είναι κατώτερες, εμάς των αντρών! Όπως, ακριβώς, μου το είπε : «είναι όργανα ηδονής και αναπαραγωγής»!  

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ

Get Adobe Flash player


Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το λαϊκό τραγούδι κάθεται απ’ έξω κρυώνει και πονάει και λεφτά δεν έχει να πληρώσει να μπει μέσα.
Θωμάς Γκόρπας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS