116 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

ΟΡΦΕΑΣ – Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ

Σκόρπια

Τάσος Π. Καραντής

 

ΟΡΦΕΑΣ – Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ
 


Γράφει ο : Τάσος Π. Καραντής

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» (www.e-orfeas.gr) γεννήθηκε το 2007, μαζί με το δεύτερο, από τα τρία παιδιά μου, την πρώτη κόρη μου, τη Μίλλυ. Εκείνη στις 3/8/2007, ο «ΟΡΦΕΑΣ» στις 16/8/2007. Έχουν την ίδια ηλικία – είναι, δηλαδή, 7 χρονών -  κι είναι το πνευματικό μου παιδί.

Ήταν ένα όνειρο ζωής, που άρχισε να γίνεται απτό μέσα μου, την πρώτη δεκαετία της νέας μας χιλιετίας, βλέποντας πως όλα οδεύουν προς το ιντερνέτ.

Ήταν, βέβαια κι η κορύφωση της αγάπης μου προς το ελληνικό τραγούδι, που ξεκινά από το 1973 (ως – 5χρονος, ναι! – συνειδητός ακροατής) και περνάει σε μια άλλη διάσταση από το 1989 (ως δημοσιογράφος).

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» πήρε «εικαστικό σχήμα», επ’ αμοιβή, από την επαγγελματία κατασκευάστρια ιστοσελίδων Δώρα Παπαδοπούλου, η οποία, όμως, υπήρξε αφιλοκερδώς, για χρόνια, διαχειρίστριά του και συνεργάτης του, προσφέροντας πολλά σ’ αυτόν.

Όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε ανταπόκριση στους χιλιάδες επισκέπτες – αναγνώστες μας, καθώς και στον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Αυτά, φυσικά, τα πράγματα δεν γίνονται από έναν άνθρωπο, ούτε «διά μαγείας»! Για τον «ΟΡΦΕΑ», που είναι ένα μη κερδοσκοπικό περιοδικό, που παίζει για «φανέλα του ελληνικού τραγουδιού» (όσο κι αν ακούγεται γραφικό σε κάποιους…), είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής – με μεράκι, αγάπη κι υπευθυνότητα – δουλειάς ολόκληρης ομάδας εθελοντών! Και μιλώ για όσους έχουν περάσει από το περιοδικό αυτήν την 7ετία, τους οποίους, τους ευχαριστώ, όλους, από την καρδιά μου.

Κατά τα άλλα, ο «ΟΡΦΕΑΣ», είναι, όπως λέω, κι έτσι είναι, το «ακριβό χόμπι (= πάθος) μου», αφού πληρώνω, από το προσωπικό υστέρημά μου, τα έξοδα φιλοξενίας, της διαχείρισης και τα δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, χωρίς να επιθυμώ να κερδίζω ούτε ένα σεντς.  

Ευκαιρία να υπενθυμίσω, με λίγα λόγια, την ταυτότητα του «ΟΡΦΕΑ» :

«Ο «Ορφέας» πήρε το όνομά του από τη μυθική οντότητα των αρχαίων χρόνων που γοήτευε ανθρώπους και φύση με τη δύναμη της μουσικής του. Ο δικός μας «Ορφέας» κρατά μία κιθάρα και σιγοτραγουδά αγκαλιά με το ελληνικό τραγούδι σε όλα τα είδη και τις εκφάνσεις του.

Ο «Ορφέας» είναι ένα online μη κερδοσκοπικό ηλεκτρονικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με το ελληνικό τραγούδι και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει κείμενα, φωτογραφικό καθώς και άλλου είδους υλικό, αφιερωμένα στα τραγούδια και τους δημιουργούς τους. Πορτρέτα και συνεντεύξεις συνθετών, στιχουργών, ερμηνευτών.
Αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και στα νέα πρόσωπα του σήμερα που συνεχίζουν στο μονοπάτι που άνοιξε το χθες. Αναμνήσεις και εντυπώσεις από μουσικά γεγονότα, σκέψεις για το τραγούδι, ιστορικά κείμενα αλλά και αναφορές στη σημερινή πορεία του τραγουδιού μας.

 Η συντακτική ομάδα του «Ορφέα» κάνει το παν για να σας δίνει καθημερινά το στίγμα για το σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν όλο το ελληνικό τραγούδι, με αναλυτική ενημέρωση για ειδήσεις, επικείμενες εκδηλώσεις, συναυλίες, μουσικά γεγονότα και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

Ο στόχος του «ΟΡΦΕΑ» είναι να αποτελέσει, όχι άλλο ένα μουσικό περιοδικό «γραμμής», αλλά, ένα ελεύθερο δημοσιογραφικό μουσικό ενημερωτικό περιοδικό, ανοιχτό προς όλα τα είδη του τραγουδιού μας και το κοινό τους, και με ποικιλία διαφορετικών απόψεων γι’ αυτά.».

Ο «ΟΡΦΕΑΣ», σήμερα, 30/9/2014, λειτουργεί – κάνοντας αναρτήσεις - για τελευταία μέρα. Αυτή – η αποχαιρετηστήρια – είναι η τελευταία του ανάρτηση.

Δυστυχώς, μέσα σε μια εποχή επιδεινούμενης γενικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και κάποιων, αναμένομενων σε συνθήκες κρίσης, προσωπικών δυσκολιών και προβλημάτων, αναγκάζομαι να σταματήσω τη λειτουργία του περιοδικού, για λόγους οικονομικής αδυναμίας συντήρησής του, αλλά κι υπερκόπωσής μου, αφού ο «ΟΡΦΕΑΣ» είχε φτάσει στο σημείο να απαιτεί πλήρες ωράριο απασχόλησης. Όλες όμως οι προσφορές έχουν ένα όριο, αλλιώς, παύουν να είναι τέτοιες και γίνονται επιζήμιες παντοιοτρόπως.

Φτάνοντας, σε μια τέτοια οριακή κατάσταση, και μετά από πολύ νηφάλια( με χαρτί και με μολύβι) σκέψη, πήρα την δύσκολη απόφαση για το σταμάτημα της λειτουργίας του «ΟΡΦΕΑ», με συγκίνηση μεν, αλλά, δεν θα το κρύψω, ότι αποτέλεσε προσωπική μου λύτρωση.

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» κλείνει τον κύκλο του κι ευχαριστώ τους αναγνώστες – συνοδοιπόρους μας, όλα αυτά τα χρόνια, καθώς, βέβαια, κι όλους τους συνεργάτες που πρόσφεραν στον «ΟΡΦΕΑ», όλη, αυτήν την περίοδο της λειτουργίας του.

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» θα παραμείνει online(είναι μια προσφορά της εταιρείας που μας φιλοξενεί, της «MEDIAHOST» - www.mediahost.gr), με όλο το 7ετές υλικό του, προσβάσιμο για τους φίλους του ελληνικού τραγουδιού, μέσω των μηχανών αναζήτησης, αλλά και της επίσκεψης στο ίδιο το site.

Ο κύκλος, λοιπόν, κλείνει, σήμερα(30/9/2014). Από αύριο ο «ΟΡΦΕΑΣ»  θα υπάρχει online ως ένας «λευκός νάνος», για να χρησιμοποιήσω έναν όρο της επιστήμης της αστρονομίας, που μας θυμίζει, πως τα πάντα, ακόμα και τα άστρα, έχουν αρχή και τέλος στο σύμπαν μας.

Βέβαια,  θα κρατήσω την κατοχύρωση της ονομασίας του «www.e-orfeas.gr», γιατί, κανείς δεν ξέρει, μπορεί να γυρίσει ο τροχός και να επανέλθω, ή, στο μέλλον, ένας άλλος Καραντής, από τα τρία παιδιά μου, να τον επανεκκινήσει.

Το σίγουρο είναι πως, δημοσιογραφικά(τον «ΟΡΦΕΑ» κλείνω, όχι τον Τάσο Καραντή ως δημοσιογράφο) θα ξανασυναντηθούμε κάποτε. Εις το επανιδείν.

 


 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Εν αρχή ην ο ήχος κι όχι ο λόγος.
Σταύρος Ξαρχάκος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.