110 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
12.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δελτία τύπου

Ορφέας

Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού ανακοινώνει με χαρά τις εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο. Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης εδώ και επτά χρόνια, είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης. Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία  arTree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 12 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 28 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι 52 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:
ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ  
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΒΑΛΚΑΝΙΑ
POP CULTURE
ΜΑΚΑΜ ΠΡΑΞΗ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΣΥΝΘΕΣΗ & ΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ
MOYΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & PERFORMING ARTS
ΧΟΡΟΣ & ΘΕΑΤΡΟ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ

Οι κατευθύνσεις αυτές έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους:
1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2011)
2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2011)

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. To αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών μπορείτε να το κατεβάσετε από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr). Αναλυτικές πληροφορίες  για το πρόγραμμα, τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας  (www.music-village.gr). H διοργάνωση φέτος θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να απολαύσετε online μερικά οπτικοακουστικά αρχεία που θα σας μεταφέρουν διαδικτυακά το κλίμα της μουσικής μας κοινότητας:
1. Tα trailer της παραγωγής «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ» , το οποίο πρόκειται να πάρει σύντομα μέρος σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ.
2. Την ταινία μικρού μήκους του Hayden Chisholm με τίτλο «11 VOICES» (2010).
3. Την πιο πρόσφατη ψηφιακή βιντεοθήκη του Μουσικού Χωριού (2011).
4. Το πιο πρόσφατο φωτογραφικό λεύκωμα του φωτογράφου της διοργάνωσης Νικόλα Χρυσού (2011).

Τέλος να ενημερώσουμε κοινό και φορείς ότι στα πλαίσια του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος θα λάβουν χώρα πρωτότυπα, πρωτοεμφανιζόμενα εργαστήρια & masterclasses συλλογικής δράσης για τα οποία η διοργάνωση θα σας ενημερώσει με ξεχωριστά δελτία τύπου. Α!.. και κάτι ακόμη! Από το ερχόμενο φθινόπωρο το Μουσικό Χωριό θα ξεχειμωνιάζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εργαστήρια, μουσικές κοινότητες, παραστατικές τέχνες, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα γιόγκα, καθώς και άφθονη μουσική πράξη, όλο το χρόνο, σε μία πρώην βιοτεχνία που μετατρέπεται σιγά σιγά σε εντευκτήριο του Μουσικού Χωριού. Σύντομα περισσότερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άστοχα πράγματα και κινδυνώδη, οι έπαινοι για των Ελλήνων τα ιδεώδη.
Κωνσταντίνος Καβάφης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

12/11/1979 Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Πυθαγόρας (Παπασταματίου)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS