144 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
12.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δελτία τύπου

Ορφέας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες μία ακόμη περιοδεία της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico στην Ευρώπη. Με μία σειρά σημαντικών συναυλιών στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, η Σαβίνα Γιαννάτου μετέφερε τους ήχους της Μεσογείου σε ένα απαιτητικό διεθνές κοινό και απέδειξε για μία ακόμη φορά πως λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικού πολιτισμού παγκοσμίως. Ενδεικτική είναι η κριτική που δημοσιεύτηκε στην "Trouw", μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες της Ολλανδίας (με έμφαση στα πολιτιστικά θέματα), στις 6/2/12, την οποία και παραθέτουμε: « Η Σαβίνα τραγουδά, σφυρίζει όπως η μέλισσα που πετά στον αέρα και φωνάζει όπως ο πάνθηρας που βρυχάται… Η Ελλάδα μπορεί οικονομικά να μην τα πηγαίνει καλά, όμως η ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου τοποθετεί πάλι τη χώρα της ψηλά, παρουσιάζοντας όλο το μουσικό της πλούτο. Με μία φωνή από ίνες γυαλιού και ένα ρεπερτόριο που διακλαδώνεται σε όλη τη Μεσόγειο, η Σαβίνα παρουσιάζει ένα σπάνιο μουσικό κόσμο χωρίς σύνορα.
Παντρεύει την καθαρή παράδοση με την απελευθερωμένη σύγχρονη μουσική δημιουργία σε τραγούδια που πλησιάζουν την folk, την θρησκευτική αναγεννησιακή μουσική και τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική. Και πάλι τη συνοδεύει το συγκρότημα Primavera en Salonico. Με ακορντεόν, βιολί, κανονάκι, ούτι και κρουστά, οι μουσικοί χειρίζονται επιδέξια όλα τα είδη μουσικής και τις αισθήσεις της Μεσογείου. Με άγριους αυτοσχεδιασμούς ξεγλιστρούν από τους παραδοσιακούς ήχους προκαλώντας εσωτερικές εκρήξεις στο πρόγραμμα. Ξαφνικά η Σαβίνα δυνάμωνε την ένταση της φωνής της, μετά σφύριζε και πότε πότε  άκουγε κανείς παράξενους ήχους βαθειά από το λαιμό της που γινόντουσαν ένα με τους ήχους του ακορντεόν. Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι ένα φαινόμενο, μακριά από όλες τις σύγχρονες μόδες. Μάλιστα η Σαβίνα κάνει πολιτική χωρίς να το θέλει και είναι αυθεντική χωρίς να το περηφανεύεται. Με σεμνότητα και ταλέντο, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι εξαιρετικοί μουσικοί της προκάλεσαν  πολλές φορές  το αυθόρμητο και δίκαιο χειροκρότημα του κοινού.»
Stan Rijven

Με αφορμή τις συναυλίες της στο Άμστερνταμ και τη Χάγη, η κρατική ολλανδική τηλεόραση VPRO και συγκεκριμένα η πιο δημοφιλής εκπομπή για την ποιοτική μουσική «Vrije Geluiden", πραγματοποίησε ειδικό αφιέρωμα που θα προβληθεί την Κυριακή 12/2 και το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο.
Οι σταθμοί της περιοδείας της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico ήταν οι εξής:
25/1  Darmstadt, Γερμανία
27/1 Munich, Γερμανία
28/1 Innsbruck, Αυστρία
29/1 Krumegg, Αυστρία
31/1 Ljubljana, Σλοβενία
1/2 Brussels, Βέλγιο
2/2 Antwerp, Βέλγιο
3/2 Amsterdam, Ολλανδία
4/2 The Hague, Ολλανδία

PROSPERO Πολιτιστικές Διοργανώσεις –ΑΡΧΕΛΑΟΥ 4 -ΤΚ 11635 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ:210 7258901/210 7298667-8  FAX: 210 7298665
www.prospero.com.gr   / mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

12/11/1979 Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Πυθαγόρας (Παπασταματίου)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS