82 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
26.06.2019
Ορφέας | Main Feed
Ορφέας

Aγαπητοί φίλοι της μουσικής,
Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού, ανακοινώνει με χαρά τις εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες του Moυσικού Χωριού 2011. Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και προώθησης πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης. Φέτος διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Βόλου. Μετά από μία πενταετία συνεχούς δράσης και προσφοράς στα πολιτιστικά της χώρας, το ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ βιώνει την ισχνότερη - και εντελώς ανεπαρκή -  οικονομική στήριξη από το έτος της δημιουργίας του. Ωστόσο, αντί αποδόμησης, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος σε δύο περιόδους, προτείνοντας και υλοποιώντας πρωτότυπες δράσεις στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και πράξης:
1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2011)
2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2011)
Η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 11 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 26 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 43  διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.  
Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΛΑΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΧΟΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ – PERFORMANCE – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ - ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ
Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, δύο συναυλίες για το ευρύ κοινό οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

To αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών μπορείτε να το κατεβάσετε από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr)
H νέα ιστοσελίδα δίνει πρόσβαση σε ένα πλήρες αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό όλων των προηγούμενων ετών:
ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ: αποσπάσματα ή και ολόκληρα μέρη από τις αντιπροσωπευτικότερες συναυλίες (2006-2009). Απλώς πατήστε στον σύνδεσμο και διαλέξτε τη συναυλία που θέλετε να ακούσετε. Πατώντας επάνω στο κάθε track μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για την αντίστοιχη συναυλία.
ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: φωτογραφικό οδοιπορικό του Νικόλα Χρυσού για την κάθε χρονιά ξεχωριστά.
ΑΡΧΕΙΟ BINTEO: οι πιο συναρπαστικές στιγμές της κάθε χρονιάς σε βιντεάκια. Oι χρήστες μπορούν να αξιολογούν και να σχολιάζουν.Ανάμεσα σε αυτά και 3 ταινιάκια μικρού μήκους που αποτυπώνουν τη ζωή στο Μουσικό Χωριό μέσα από την κινηματογραφική ομάδα του Ανδρέα Σιαδήμα και του Γιάννη Αγγελάκη (dangerous productions, fractal productions). Να τονίσουμε ότι ο Ανδρέας Σιαδήμας, o Γιάννης Αγγελάκης και η ομάδα τους πρόκειται να δημιουργήσουν σύντομα ένα ντοκιμαντέρ ευρείας διανομής με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» (www.dangerousprods.com).

Αναλυτικές πληροφορίες  για το πρόγραμμα τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (www.music-village.gr).
Για θέματα που αφορούν τη συμμετοχή και το πρόγραμμα επικοινωνείτε με τη γραμματεία στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Παρακαλούμε προτιμήστε την ηλεκτρονική επικοινωνία με τη διοργάνωση! Είναι αξιόπιστη, άμεση και φτηνότερη. Εάν


αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να καλέσετε στο: 6973 57 84 22   (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 20:00)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Όποιος δεν έχει τίποτα μονάχα αυτός ξέρει το τίποτα.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.