105 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
21.08.2019
Ορφέας | Main Feed
Ορφέας

Προς: Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Αθηναίων, κάθε νόμιμη Αρχή
Αθήνα, 30/3/2011

Αξιότιμοι κύριοι
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) διοργάνωσαν το Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το οποίο για πρώτη φορά διήρκεσε περίπου έναν μήνα (21/1/2011-9/2/2011).
Ένα μήνα αργότερα ετοιμάζεται εμπορική έκθεση βιβλίου για ένα εικοσαήμερο προ του Πάσχα, από Επαγγελματικό Σωματείο, το οποίο υφίσταται αποκλειστικά και μόνο για να διοργανώνει εκθέσεις και παζάρια, και του οποίου ο Πρόεδρος έχει Εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων με περίπτερα. Και όλα αυτά στην Πλατεία Κλαυθμώνος, η οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για παρόμοια διοργάνωση, δίπλα και απέναντι από βιβλιοπωλεία με μεγάλα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, προσωπικό κτλ), τα οποία είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους στην πολιτεία (φόροι, δημοτικά τέλη κτλ).
Το εν λόγω Σωματείο αιτήθηκε και όπως διαπιστώνουμε με ευκολία του δόθηκε ο χώρος και ο χρόνος (να το γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι επαγγελματίες για να συστήσουμε κι εμείς Εταιρείες & Σωματεία για τον ίδιο λόγο), επειδή δεν πήρε τον χώρο του Ζαππείου για τον Μάιο, ο οποίος παραχωρήθηκε στο καθ’ όλα νόμιμο Σωματείο των Εκδοτών.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε σε εσάς, αφού δική σας υποχρέωση είναι η προστασία των καταστημάτων μας, σε μια περιοχή και εποχή, η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται με την σταδιακή γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας, αλλά και τις ατελείωτες πορείες και διαμαρτυρίες.
Ζητούμε να ακυρωθεί ή να μεταφερθεί η διοργάνωση αυτή, η οποία πλήττει την αγορά του βιβλίου και με αθέμιτο ανταγωνισμό υποβαθμίζει την λειτουργία των βιβλιοπωλείων μας, σε χώρο και χρόνο που να μην είναι βλαβερά για την αγορά του κέντρου, όπως γινόταν πάντα.


Με εκτίμηση
Υπογράφουν:
ΙΑΝΟΣ Α.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Α.Ε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΟΣ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΊΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άγγιξα, αγάπησα, έσκαψα, σύναξα θλίψη, γέμισα βοή.
Γιώργος Θέμελης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

21/8/1903 Γεννήθηκε ο συνθέτης Κώστας Γιαννίδης (Γιάννης Κωνσταντινίδης)
21/8/1976 Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης
21/8/2008 Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο ο στιχουργός και φιλόλογος Ηλίας Κατσούλης