83 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
15.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Η μουσική σήμερα

Δώρα Παπαδοπούλου

Θέλετε να δείτε μία αρμονική, όσο και δυναμική συνύπαρξη του καλού ελληνικού τραγουδιού με το καλό πρόσωπο της τεχνολογίας; Επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Χαρούλας Αλεξίου. Εδώ είναι που λέμε πως ο ιστοχώρος «κλέβει την παράσταση» από το ίδιο του το περιεχόμενο. Πραγματικά! Το επίσημο site της σπουδαίας ερμηνεύτριας, στη νέα του μορφή, αυτή που απολαμβάνουμε δηλαδή στις οθόνες μας, μετρά ήδη δύο περίπου χρόνια στη γειτονιά και «διαμένει» όπως πάντα στη διεύθυνση www.alexiou.gr. Έχω στο μυαλό μου και την πρώτη εμφάνιση της Αλεξίου στο διαδίκτυο με ένα site, λιγότερο «δραστήριο», αλλά - σας διαβεβαιώ - εξίσου καλαίσθητο, πράγμα που αποδεικνύει την εμμονή της εν λόγω καλλιτέχνιδας, μέσω είτε της δικής της επιμέλειας, είτε της επιλογής των συνεργατών της, όχι μόνο στο καλό τραγούδι, αλλά και στην προσεγμένη διαδικτυακή παρουσία.
www.alexiou.grΚατασκευασμένο σε τεχνολογία Flash, είναι με μία μόνο λέξη «πλήρες». Ανταποκρίνεται δηλαδή απόλυτα στο ρόλο του: να δούμε, να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να ακούσουμε, να θυμηθούμε. Και φυσικά, ως ένα site που σέβεται τον εαυτό του και το ρόλο του ως ανοιχτού βιβλίου μίας σπουδαίας καριέρας είναι απόλυτα ενεργό. Με άλλα λόγια ενημερώνεται έγκυρα και έγκαιρα και εντός των χρονικών ορίων για τις πάσης φύσεως δραστηριότητες της Χάρις Αλεξίου, λόγου χάρη συναυλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, περιοδείες, δισκογραφικές παρουσίες.
Περιλαμβάνει εκτενή βιογραφία της ερμηνεύτριας, μαζί με πλούσιο πρωτότυπο και συχνά σπάνιο φωτογραφικό υλικό, πολύ καλής ανάλυσης.
Ο δισκογραφικός κατάλογος είναι πλήρης. Τόσο όσον αφορά την προσωπική δισκογραφία όσο και τις συμμετοχές. Κάθε δίσκος περιλαμβάνει αναφορά στο σύνολο των τραγουδιών του, με δυνατότητα ακρόασης αποσπάσματος και με αναγραφή συνθέτη και στιχουργού ανά τραγούδι. Για τα περισσότερα δε, τραγούδια, είναι διαθέσιμοι και οι στίχοι τους.

www.alexiou.gr
Τεχνολογία: Flash, ActionScript
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά
Συμβατό με: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera
Απαιτούνται: Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Windows Media Player
Κατασκευή: Fabulous | www.fabulous.gr
Eνότητες: Βιογραφία, Δισκογραφία, Ενημέρωση, Φωτογραφική έκθεση, Φωτογραφίες υψηλής Ανάλυσης, Φόρμα επικοινωνίας, Wallpapers

www.alexiou.grΜία αυτόνομη ενότητα – έκθεση φωτογραφιών περιέχει πολλές και εξαιρετικές φωτογραφίες, με δυνατότητα εκτύπωσης, όχι όμως και άμεσης αποθήκευσης, αν και στο διαδίκτυο όλα είναι δυνατά. Μοναδική ίσως έλλειψη η μη αναγραφή των ατόμων –πλην της Αλεξίου- που εμφανίζονται στα στιγμιότυπα, αν και είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι είναι αναγνωρίσιμοι. Σε μία άλλη αυτόνομη ενότητα, πορτραίτα υψηλής ανάλυσης της ερμηνεύτριας είναι διαθέσιμα όχι προς πλοήγηση, αλλά προς άμεση αποθήκευση για προσωπική χρήση.
Wallpapers διατίθενται κι αυτά με τη σειρά τους προς αποθήκευση για χρήση, άλλα είναι διαθέσιμα για εναλλαγή του φόντου έτσι όπως σερφάρουμε στο site, δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ειδικής φόρμας υπάρχει, ενώ πάντα μπορούμε να απολαμβάνουμε τη Χαρούλα Αλεξίου σε επιλεγμένα κομμάτια από τη δισκογραφία της, που συχνά αλλάζουν ανάλογα και με την επικαιρότητά τους ή την επικείμενη κυκλοφορία τους.

Εντυπωσιακό είναι δε και το γεγονός πως ο ιστοχώρος διαμηνύει πως διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα πέραν της ελληνικής και όντως το εννοεί. Μας εκπλήσσει ευχάριστα το ότι η αγγλική έκδοση είναι το ίδιο πλήρης με την ελληνική, με μοναδική εξαίρεση τους στίχους των τραγουδιών που απουσιάζουν από τη δεύτερη. Και όλα τα παραπάνω φυσικά γίνονται σε ένα υψηλής αισθητικής και πρωτοτυπίας ταυτόχρονα διαδικτυακό μοτίβο, που είναι βέβαιο πως φιλοτεχνήθηκε με πολύ μεράκι και περισσό γούστο.

 

Κι αν πολύ συχνά η καλλιτεχνική διάθεση του ηθικού ή / και του φυσικού αυτουργού ενός ιστοχώρου για καινοτομίες και υπερβάσεις στη εμφάνιση και στην αισθητική του δημιουργούν προβλήματα λειτουργικότητας, εδώ αυτό δε συμβαίνει. Είναι ένα site σύγχρονο, με πολλή κίνηση, με πολλά εφέ, με πολλά γραφικά, με πολύ χρώμα, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό και εύκολο στην πλοήγηση, ακόμη και για εκείνους τους χρήστες που δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι.
www.alexiou.grΑφήσαμε για το τέλος, την πιο πρόσφατη προσθήκη στον ιστοχώρο. Είναι γνωστό πως η Χάρις Αλεξίου διευθύνει τη δική της δισκογραφική εταιρία. Πλέον, ένα πολύ προσεγμένο ηλεκτρονικό δισκοπωλείο που περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο μίας πλούσιας ερμηνευτικής καριέρας περιμένει και τον ηλεκτρονικό επισκέπτη. Δε θα είναι υπερβολή να πούμε ότι εύκολα μεταφέρεται κανείς online στις προθήκες ενός ρεαλιστικού δισκοπωλείου και ακόμη πιο εύκολα μπαίνει στον πειρασμό να αγοράσει κάτι. Ευχάριστη πλοήγηση και εδώ, γρήγορη και εύκολη η διαδικασία αγοράς, μέσω της εγγραφής μέλους και με την αναλυτική βοήθεια των σχετικών οδηγιών. Το e-shop λειτουργεί παράλληλα με το βασικό κορμό του site και εύκολα μεταβαίνει κανείς σε αυτό από τον κατάλογο της δισκογραφίας.
Αν υπάρχει κάποιο λεπτό σημείο που πρέπει να σημειώσουμε, είναι η ανάγκη υψηλής ταχύτητας σύνδεσης με τον ιστό για την χωρίς καθυστερήσεις πρόσβαση στο site. Όμως στην πράξη, σχεδόν όλα τα site που κατασκευάζονται πλέον θεωρούν ως δεδομένη την ύπαρξή της.
Θέλετε λοιπόν να δείτε μία αρμονική, όσο και δυναμική συνύπαρξη του καλού ελληνικού τραγουδιού με το καλό πρόσωπο της τεχνολογίας; Μόλις σας περιγράψαμε μία. Καλή πλοήγηση!
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, όπως τον καιρό της χούντας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν όλοι μαζί μας, ήθελαν να μας βοηθήσουν. Τώρα είναι όλοι εναντίον μας
Νάνα Μούσχουρη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/10/1956 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη
16/10/1958 Πέθανε ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ
16/10/2003 Κυκλοφορεί από την Apple το iTunes με δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλον Windows 2000 και Windows xp

ΤΥΧΑΙΑ TAGS