111 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
13.11.2018
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Ιανός | Δελτίο τύπου

Για μία ακόμη φορά στόχος ο Ιανός

Ορφέας

Για μια ακόμα φορά ο IANOS βρέθηκε αντιμέτωπος με την βία, την δολοφονική μανία, αλλά και την ανεξέλεγκτη οργή, κατά την διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, και ενώ το βιβλιοπωλείο ήταν κλειστό αφού οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία.
Περίπου στις 14.00 το μεσημέρι, και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη, ο IANOS δέχτηκε χτυπήματα από κουκουλοφόρους, οι οποίοι έσπασαν τις πόρτες και πέταξαν μολότωφ μέσα στο κατάστημα, απειλώντας τις ζωές όσων βρισκόταν εκείνη την ώρα στον πολυχώρο ως προσωπικό ασφαλείας, και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Η ετοιμότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν στον πολυχώρο εκείνη την στιγμή -αφού το κατάστημα απεργούσε- ήταν αυτή που απέτρεψε την τραγωδία. Την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές από τις μολότωφ, δέχτηκαν επίθεση και τους περιέλουσαν με βενζίνη –από θαύμα δεν θρηνήσαμε και εδώ θύματα.


Ο IANOS καταγγέλλει τα χτυπήματα ενάντια σε χώρους διακίνησης ιδεών, οι οποίοι δείχνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των τελευταίων δραστηριοτήτων και εύλογα θέτει το ερώτημα πώς επιτρέπει η πολιτεία να απειλούνται οι κατεξοχήν χώροι πολιτισμού, ελευθερίας του λόγου και δημιουργικότητας.

Ο IANOS καταγγέλλει την τυφλή βία που αμαυρώνει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, που προέρχονται από άτομα που δεν έχουν καμία ιδεολογία και δεν ανήκουν σε κανέναν ιδεολογικό χώρο, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα, κατά την διάρκεια της χθεσινής πορείας.  

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Που να σε ταξιδέψω, γυαλιά και λαμαρίνες, γεμίσανε τα χρόνια, με εκτελεσμένους μήνες.
Κώστας Τριπολίτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων