96 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
15.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δώρα Παπαδοπούλου

Ο Λαβύρινθος συνεχίζει!

Η μουσική σήμερα

Δώρα Παπαδοπούλου

Τελικά, το διαδίκτυο και η συμμετοχική του δύναμη έκανε πάλι το θαύμα της! Και πως να τα βάλει άραγε το συνήθως τσαπατσούλικο κράτος με τους αναχρονιστικούς μηχανισμούς του, με ένα πλήθος ανθρώπων που αντιδρούν και παλεύουν για κάτι με μόνο, αλλά και ουσιαστικό κίνητρο την αγάπη τους για τη μουσική. Πριν από λίγο καιρό, με λύπη δημοσιεύσαμε την είδηση πως το μουσικό εργαστήρι "Λαβύρινθος", που γέννησε ο Ross Daly κλείνει λόγω έλλειψης κονδυλίων. Σήμερα είμαστε σε θέση να σας πούμε πως ο Λαβύρινθος, συνεχίζει χάρη στην κινητοποίηση των δεκάδων διαδικτυακών φίλων, για τη διάσωση μιας μουσικής πραγματικότητας που κάποιοι θέλησαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως υπάρχει. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Λαβύρινθο και στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις.
www.labyrinthmusic.gr

Αγαπητοί φίλοι

Ross Daly"Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις θετικότατες πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος. Όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε, ο Λαβύρινθος αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο πρόβλημα οικονομικής φύσης και αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων του και κατά συνέπεια το οριστικό κλείσιμό του. Το γεγονός ανακοινώθηκε μέσω emails , blogs κλπ και τα νέα διαδόθηκαν ταχύτατα σε όλον τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι και οργανισμοί έστειλαν email στα αρμόδια ελληνικά κρατικά γραφεία εκφράζοντας την τεράστια δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή , και ιδιαίτερα εδώ στη Ελλάδα το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ένα τεράστιο ξέσπασμα αυθόρμητης ανταπόκρισης του κοινού. Πραγματικά ακόμα και εγώ έμεινα έκπληκτος από το πλήθος των ανθρώπων που εξέφρασαν συμπαράσταση για το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και βεβαίως όλοι εμείς εδώ είμαστε ευγνώμονες για την συμπαράσταση αυτή διότι είχε αποτέλεσμα.
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι ότι ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης αποφάσισε να προχωρησει σε μια συνεργασία με το δικό μας Δήμο (Ν.Καζαντζάκης) με σκοπό την ενίσχυση και κατά συνέπεια τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη δεδομένου ότι ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει πολλές δυνατότητες και ο κ.Κουράκης φαίνεται αποφασισμένος να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα πολιτιστικά θέματα. Η πρωτοβουλία του αυτή είναι ιδαίτερα αξιέπαινη δεδομένου ότι το Χουδέτσι (όπου στεγάζεται το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος ) δεν ανήκει στην περιοχή της δικαιδοσίας του και θα μπορούσε άνετα να αδιαφορήσει για το πρόβλημα χωρίς να δεχτεί καθόλου επικρίσεις. Αντιθέτως ωστόσο, επέλεξε να προσφέρει τη βοήθεια του Δήμου του σκιαγραφώντας ένα πλατύ όραμα για τον πολιτισμό και την τέχνη στη Κρήτη γενικά και όχι μόνο στην πόλη του Ηρακλείου. Η συνεργασία αυτή έχει πολλές πιθανές προεκτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν, θα μελετηθούν και θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα ανακοινωθεί στις παρακάτω ιστοσελίδες από τις 15 Απριλίου:
- www.labyrinthmusic.gr
- www.myspace.com/labyrinthmusicalworkshop
- www.rossdalymusic.com
- www.myspace.com/rossdaly
- www.myspace.com/kellythoma
Να είστε όλοι καλά.


Ross Daly
Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άσκησα την όραση για μακριά κι έχασα τα κοντινά μου.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/10/1956 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη
16/10/1958 Πέθανε ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ
16/10/2003 Κυκλοφορεί από την Apple το iTunes με δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλον Windows 2000 και Windows xp

ΤΥΧΑΙΑ TAGS