184 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο Τύπου

ο Αντώνης Μιτζέλος στέλνει ένα δυνατό προσωπικό μήνυμα.

Συνεντεύξεις τύπου

Ορφέας

Με νέες καλλιτεχνικές συνεργασίες, έργα και παραστάσεις
ο Αντώνης Μιτζέλος στέλνει ένα δυνατό προσωπικό μήνυμα,
υπενθυμίζοντας την δύναμη της πρωτογενούς πνευματικής δημιουργίας.


Για το νέο καλλιτεχνικό έτος 2013/2014 o Αντώνης Μιτζέλος, ο γνωστός συνθέτης και σολίστας της κιθάρας, κάτω από την πρωτότυπη μουσική πλατφόρμα ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ|KITHARODIA(*) σχεδιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και προχωράει στην υλοποίηση μουσικών ιδεών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα  καλλιτεχνικής δημιουργίας: από το θέατρο στον κινηματογράφο, από τη σύνθεση / ηχογράφηση νέων τραγουδιών και album, σε ειδικές συνεργασίες για παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό...

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το Οκτώβριο ολοκληρώθηκε το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Κοινός Παρονομάστης (Green Dragon Productions) για τις ανάγκες του οποίου η Μελίνα Ασλανίδου ερμήνευσε το τραγούδι τίτλων της ταινίας Ο χρόνος νικά, σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχους του Σωτήρη Τζαφούλια. Η ταινία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2014, ενώ το soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα την ίδια περίοδο.

ΘΕΑΤΡΟ

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινήσαν οι παραστάσεις του Ορλάντο της Virginia Woolf στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, παράσταση για την οποία ο Αντώνης Μιτζέλος έγραψε την μουσική το 2008, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο BIOS. Ο ίδιος συμμετέχει και φέτος στη παράσταση ως σολίστ, αυτοσχεδιάζοντας με την ηλεκτρική του κιθάρα και συμπορευόμενος με την εξαιρετική ηθοποιό Μαριάνθη Σοντάκη στο ταξίδι του Ορλάντο στον χώρο και τον χρόνο.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Καταξιωμένοι ερμηνευτές, ο καθένας αναγνωρισμένος στον δικό του μουσικό χώρο, θα συνεργαστούν με τον Αντώνη Μιτζέλο για την δημιουργία νέων album και τραγουδιών. Ο κλασικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Λέκκας θα μπει σύντομα στο studio για να ηχογραφήσει ένα νέο album με την υπογραφή του συνθέτη. Παράλληλα, οι νεότεροι Κύπριοι τραγουδιστές, Ανδρόνικος Λευκαρίτης και Salina και η Τάνια Κικίδη, ταλαντούχα και έμπειρη ελληνίδα rock τραγουδίστρια,  πρόκειται σύντομα να παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια, σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχους της Salina, της Μαρίας Παπαδάκη και άλλων στιχουργών.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μια σημαντική στιγμή της ΚΙΘΑΡΩΔΙΑΣ θα αποτελέσει η συνάντηση επί σκηνής με τον συνθέτη και βιρτουόζο του μπουζουκιού, Θανάση Πολυκανδριώτη, για περιορισμένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρχής γενομένης τον Δεκέμβριο 2013.

Αντίστοιχες εμφανίσεις προγραμματίζονται σε συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα και την Τάνια Κικίδη για την προώθηση του νέου album και τραγουδιών, αντίστοιχα.

 

  
 
 

 

 Λίγα λόγια για την ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ

Η ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ|KITHARODIA ξεκίνησε το 2012 ως μια πρωτότυπη μουσική πλατφόρμα-ομπρέλα, κάτω από την οποία ο Αντώνης Μιτζέλος σκοπεύει να παρουσιάσει για τα επόμενα χρόνια όλες τις νέες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες. Βασική πηγή έμπνευσης της ΚΙΘΑΡΩΔΙΑΣ είναι η  κιθαρώδησις, που αποτελεί από αρχαιοτάτων χρόνων μια από τις υψηλότερες εκφράσεις της μουσικής δημιουργίας. Ένα πρόσωπο, ο συνθέτης, γίνεται και ερμηνευτής των τραγουδιών του με την κιθάρα του, αλλά και με τη φωνή του. Μεγάλοι κιθαρωδοί υπήρξαν ο Μάνος Λοίζος, ο Jimmy Hendrix, o Eric Clapton…

Τον χρόνο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία μια σειρά από μουσικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους τόπους, μνημεία ιστορίας και πολιτισμού, θέατρα και μουσικές σκηνές (Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, Ανοιχτό Θέατρο Μπούρτζι στη Σκιάθο, Βασιλική του Αγ. Μάρκου στη Κρήτη κά), σε συνεργασία με αξιόλογους μουσικούς και ερμηνευτές, όπως οι Βασίλης Λέκκας, AnimaCorda, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιάννης Κότσιρας, Γεωργία Νταγάκη κά.

Η ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ|KITHARODIA διευρύνεται συνεχώς για να συμπεριλάβει τα επόμενα χρόνια μεταξύ άλλων την παρουσίαση νέου συνθετικού έργου, σεμινάρια σε νεότερους μουσικούς, φεστιβάλ κιθάρας και σύνθεσης, παραστάσεις και συνεργασίες με ξένους μουσικούς.

http://kitharodia.weebly.com
https://www.facebook.com/Kitharodia

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πιστεύω πως ένας λαός είναι άξιος της μοίρας του όταν, αντί να πάρει με τις πέτρες τα πολιτικά σκουπίδια που αποκαλούν τους ποιητές "λαπάδες και κουραμπιέδες", τους επιβραβεύει με την ψήφο του.
Θανάσης Γκαϊφύλλιας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/11/1989 Δόθηκε στο θέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων που ίδρυσε ο αξέχαστος Μάνος Χατζιδάκις
24/11/1980 Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του ιστορικού δίσκου Εδώ Λιλιπούπολη στα στούντιο της Columbia.