150 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις τύπου

Αγγέλικα Παπαδάκου - Βαγενά

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Ελευθερία Αρβανιτάκη

Στη μουσική σκηνή “Διογένης studio”

Ρεπορτάζ: Αγγέλικα Παπαδάκου - ΒαγενάΦέτος το χειμώνα, ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, μια κορυφαία συνεργασία λαμβάνει χώρα στο ‘’Διογένης studio’’. Μια σύμπραξη που παρομοιάζεται με παρτίδα τέννις και με δυό σταγόνες άσπρο μέσα στο γκρίζο τοπίο. Δύο παράλληλα, ενώθηκαν. Δύο κορυφές .Δύο από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες στην Ελλάδα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώνουν τις μουσικές τους, τα τραγούδια τους και τις ψυχές τους ξανά, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, για να μας παρουσιάσουν μια μαγική 3ωρη παράσταση.

Στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκα, εκπροσωπόντας τον ‘’ΟΡΦΕΑ’’ μας, είδα με τα ίδια μου τα μάτια την χημεία και την αθωότητα που έχουν αυτές οι δύο γυναίκες. Εξέπεμπαν αγάπη, λάμψη και ηλεκτρισμό. Ακόμα και χωρίς να βρίσκονται στη σκηνή, χωρίς να τραγουδούν, είδα το ταλέντο τους να διαχέεται. Και οι δύο, πανέμορφες, εξωτερικά και εσωτερικά.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας καλωσόρισε πρώτη: ‘’Καλως ήρθατε σε μια καινούρια παρέα, όσο και παλιά. Γνωριζόμαστε χρόνια, έχει συνεχιστεί αυτή η επαφή, δεν χαθήκαμε ποτέ. Συναντιόμαστε ξανά με μια πολύ διαφορετική διάθεση, με τραγούδια και συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια που μας έκαναν πολύ πιο ανοιχτόμυαλες, πλούσιες σε συνεργασίες, συναντηθήκαμε με σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής και του λόγου σε Ελλάδα και εξωτερικό, ταξιδέψαμε πολύ. Με την Άλκηστη είναι η καλύτερη στιγμή συνάντησης γιατί όλο το ταξίδι μας έδωσε εμπειρίες που μόνο καλό μπορούν να δώσουν σε αυτή τη συνεργασία. Έχουμε ώριμη χαρά γι’αυτή τη συνεργασία, χαρά της συνάντησης και χαρά της αποδοχής του έργου της μίας και της άλλης’’.

Ύστερα, το λόγο πήρε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, καλωσορίζοντάς μας με τη σειρά της: ‘’Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ, σε αυτή τη μουσική μας πρόσκληση και πρόκληση. Βρεθήκαμε ξανά επειδή πεθυμήσαμε η μία την άλλη. Γιατί κουβαλάμε στις αποσκευές μας αισιοδοξία, χαρά, συναίσθημα, μουσική, φιλία και ωριμότητα, γιατί η ανάσα μας συνόρευσε με ό,τι αξίζει στη ζωή. Γιατί θέλαμε να ξαναθυμηθούμε παλιές μουσικές με την καλή έννοια του όρου, παλιά σκιρτήματα της καρδιάς να τα ξαναβιώσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, με μια ωριμότητα αλλά προπάντων με υγιές συναίσθημα και με πλήρη αποδοχή της λέξεως ‘’συνεργασία’’. Περνάμε καταπληκτικά. Ένας φίλος που είδε τις πρόβες μας είπε πως μοιάζουμε σαν δύο σταγόνες λευκό μέσα σε γκρίζο τοπίο. Εγώ θα έλεγα ότι είμαστε κι εμείς σκούρο χρώμα αλλά έχουμε την ευτυχία μέσα από τη μουσική να αλλάζουμε, να γινόμαστε λευκό, κίτρινο, κόκκινο. Περιμένουμε με ανυπομονησία την πρεμιέρα για να σας ξεδιπλώσουμε τις εμπειρίες μας και όλα αυτά που έχουμε ονειρευτεί, σκεφτεί, καταθέσει και πραγματοποιήσει μέσα από 9 καταπληκτικούς μουσικούς, 2 μαέστρους και το σκηνικό του Μ.Παντελιδάκη. Αποφασίσαμε να καταθέσουμε ο,τι μας συγκινεί,ο,τι μας κάνει να κοιμόμαστε πιο ελαφριά το βράδυ, ό,τι μας κάνει να ριγούμε και να αισιοδοξούμε. Μέσα από τα τραγούδια εκπαιδεύουμε την ελπίδα μας. Χαίρομαι που την ξανασυνάντησα επειδή τη θαυμάζω, αυτή τη φωνή που είναι τόσο εύθραυστη αλλά και τόσο δυναμική. Ενωνόμαστε με υπέροχα τραγούδια. Ανυπομονούμε να ξεδιπλώσουμε όλη τη μουσικότητα που κρύβεται επιμελώς όλο αυτό το διάστημα’’.

Η Ελευθερία ξαναπήρε το λόγο: ‘’Είμαστε 3 ώρες και οι δύο στη σκηνή. Ήτανε απόφαση από την αρχή. Είναι μια παράσταση απόλυτα μουσική, ευχαριστιόμαστε η μία τη φωνή της άλλης, γεννάει η μία χαρά στην άλλη, χιούμορ, ευτυχία, μέσα από αυτή την τέχνη μπορούμε να χαμογελάμε ακόμα και ελπίζω κι εσείς μέσα από εμάς.’’.

‘’Αυτό που θα δείτε’’, συμπληρώνει η Άλκηστη, ’’είναι σαν μια παρτίδα τέννις, που τα τραγούδια εναλλάσσονται με μαγικό τρόπο, μπλέκονται μεταξύ τους. Υπάρχει η ηρεμία του σέρβις και έχουμε πολλά μπαλάκια να ανταλλάξουμε. Στο τέλος του παιχνιδιού όμως, ο μόνος νικητής είναι η μουσική. Πραγματικά όλο αυτό που ζούμε το νιώθουμε πολύ υγιές και όμορφο και ελπίζουμε να σας το μεταφέρουμε όπως ακριβώς το έχουμε ονειρευτεί’’.

  
  
 
 


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τιμές και την πολιτική του χώρου, η Ελευθερία απάντησε: ‘’Οι τιμές έπρεπε να είναι πάρα πολύ χαμηλές. Ξέρουμε τι περνάμε, ξέρουμε ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ίσως ο πιο δύσκολος. Ξεκινάμε από 10 έως 35 ευρώ με ποτό. Υπάρχει ένας απόλυτος σεβασμός στο κοινό, στον κόσμο και στη δυσκολία που περνάει η Ελλάδα. Θέλουμε να είναι σαφές ότι ο κόσμος θα κλείνει τη θέση του, θα ξέρει που θα κάθεται, θα ξέρει τι πληρώνει και τι χρεώνεται και σε κάθε τραπέζι θα υπάρχει ένας σαφέστατος τιμοκατάλογος. Θα είναι όλα πάρα πολύ καθαρά’’.

‘’Είμαστε μέρος του κόσμου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, μεταφέρουμε ό,τι μπορούμε, ζούμε μια κοινωνικοπολιτική θύελλα. Δεν θα μπορούσαμε να μην εναρμονιστούμε στις ανάγκες του κόσμου. Η πολιτική που προτείναμε είναι πολύ σοβαρή, σεβόμενοι το κοινό, σεβόμενοι τον κόσμο που μας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια πιστά και δίνοντας την ευκαιρία και σε πιο νέους αν θέλουν να απολαύσουν ένα τρίωρο καλλιτεχνικής συνεύρεσης και δύο ανθρώπων που επι της ουσίας επιλέξαμε να είμαστε εδώ γιατί το θέλαμε βαθιά και ουσιαστικά’’, μας λέει η Άλκηστη και η Ελευθερία συνεχίζει ‘’και επιλέξαμε την παρέα, αυτό που χρειαζόμαστε όλοι στις μέρες μας, μιλάμε για αλληλεγγύη, καθεμιά μας έχει την ανάγκη να μοιραστεί και να έχει παρέα. Είναι και τα χρόνια που το ζητάνε’’.

Η συνέντευξη τύπου τελείωνει με την Άλκηστη να λέει: ‘’Περνάμε σε μια εποχή χειροποίητη, γι’αυτό και κατεβάσαμε τη σκηνή, για να μπορούμε να αγκαλιάζουμε και να μας αγκαλιάζει ο κόσμος γιατί είναι η κινητήριος δύναμή μας ο ευλογημένος αυτός άνθρωπος που μας βοηθάει να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας όλα αυτά τα χρόνια’’.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη λοιπόν, από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00 στο ‘’Διογένης studio’’ (Λεωφόρος Συγγρού 259 και Αμφιθέας).

Online κρατήσεις εισιτηρίων: Tickethour.com και σε επιλεγμένα καταστήματα Vodafone
Τηλεφωνικές κρατήσεις: Μουσική Σκηνή Diogenis Studio: 210 9425754
Ώρα έναρξης: 10.00μμ
Εισιτήρια:
Είσοδος ορθίων: 10 ευρώ χωρίς ποτό
Τιμές ανά ζώνη: 15 - 18 - 25 - 30 - 35 ευρώ (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται ένα ποτό). Δεύτερο ποτό: 5 ευρώ*Φωτογραφίες: Αγγέλικα Παπαδάκου - Βαγενά

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αίσθηση του ανεκπλήρωτου όταν είχαμε πετύχει, φιλοδοξίες, τύψεις, γενναιότητες, που σαν μεγεθυντικοί φακοί μεγάλωναν ως το άπειρο τον ελάχιστο εαυτό μας και δεν είδαμε τίποτα απ’ τον απέραντο κόσμο.
Τάσος Λειβαδίτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/10/1937 Γεννήθηκε ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις