130 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις τύπου

Σάκης Ιντζεβίδης

Σε μια συνέντευξη τύπου τυλιγμένη με Μπλε βελούδο, βρέθηκα την Τρίτη 27 Μαρτίου στο ΜΜΘ, κάμερες πολλές γύρω μου, δημοσιογράφοι, και φυσικά οι πρωταγωνίστριες Δήμητρα Γαλάνη και Χάρις Αλεξίου. Για τέσσερις παραστάσεις μόνο, οι δύο μεγάλες ερμηνεύτριες, που για σαράντα χρόνια συμβάλουν και κοσμούν  με την παρουσία τους το χώρο της τέχνης και του τραγουδιού στην Ελλάδα. Όσα ειπώθηκαν πολλά, εγώ κρατώ τις πιο σημαντικές στιγμές για να σας μεταφέρω, από όσα είπαν, καθώς και το καλωσόρισμα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Λαζαρίδη.

Γιώργος Λαζαρίδης: Μεγάλη η χαρά σήμερα, μετά από σαράντα χρόνια πορείας στην μουσική, νομίζω ότι καμία κυρία, από τις κυρίες που κάθονται δίπλα μου, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι χαρούμενη στιγμή για το Μέγαρο Μουσικής να φιλοξενεί, αυτή την παράσταση, μια πάρα πολύ όμορφη και ιδιαίτερη παραγωγή, που ξεκίνησε από το Ιανουάριο στην Αθήνα, με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για όποιον μπορέσει να παραβρεθεί σε κάποια από τις τέσσερις παραστάσεις που ξεκινούν από τις 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα μπορέσουμε να ακούσουμε τραγούδια με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα, με τα οποία μεγαλώσαμε όλοι μας.

Χάρις Αλεξίου: Καλημέρα σας, αυτή την φορά ερχόμαστε με ένα σώμα πιο δυνατό και πιο ψηλό, είμαστε δύο. Έχουμε ενώσει το ρεπερτόριο μας, όταν συνειδητοποιείς τα σαράντα χρόνια, φαίνονται πολλά. Φέρνουμε την παραγωγή μας, το πρόγραμμά μας και όλη αυτή την παράσταση, ακριβώς όπως ήτανε στην Αθήνα, χωρίς να λείπει τίποτα, από τα σκηνικά, φώτα, και άλλα. Είναι πολύ δύσκολο να σας μιλήσω για το ρεπερτόριο μας, για εμάς είναι όλη η ζωή μας. Αυτό που έχω να πω για την συνεργασία μου με την Δήμητρα Γαλάνη, είναι ό,τι όταν συναντιέσαι μετά από τόσα χρόνια με μία τέτοια καλλιτέχνιδα που έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις, από προηγούμενη συνεργασία, λέμε καμιά φορά ότι δεν είναι ποτέ ίδια τα πράγματα, θέλαμε να ξαναζήσουμε παλιές στιγμές, και όταν το κάνουμε, είναι σαν να πάμε μία εκδρομή, όπως όταν ήμασταν νέοι, και πάμε στο ίδιο μέρος, αλλά δεν είναι ποτέ ίδια τα πράγματα. Εδώ έχουμε την ευτυχία, να είναι πολύ καλύτερα, έτσι όπως το ζω, ως καλλιτέχνης μαζί της, το απολαμβάνω μέχρι το τελευταίο μου κύτταρο, κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε μαζί επί σκηνής, αυτούς τους τρεις μήνες. Βέβαια η Θεσσαλονίκη δεν μπορούσε να μείνει απ’ έξω. Έχουμε το Μέγαρο μουσικής, όπου μπορούμε να στήσουμε την παράσταση μας, γιατί πλέον υπάρχει υποδομή, αίθουσα, μπορείς να κάνεις έτσι όπως πρέπει την δουλειά σου.


Δήμητρα Γαλάνη: Με κάλυψες Χαρούλα.  Να καλωσορίσω αυτό τον χώρο, γιατί πραγματικά το Μέγαρο Μουσικής λειτουργεί. Να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κο Λαζαρίδη. Μόνο τα νέα μυαλά και οι άνθρωποι οι οποίοι είναι σχετικοί στον χώρο της τέχνης, μπορούνε τους χώρους όσο νέοι και αν είναι, να τους φυσήξουνε πνοή ζωής. Έτσι σε αυτή την έννοια του καινούργιου Μεγάρου, έχουμε την δυνατότητα να φέρουμε μια τέτοια παράσταση, τόσο καλά δουλεμένη και τόσο καλά κουρδισμένη, χωρίς καμία έκπτωση. Θέλω να μιλήσω για αυτό που ζούμε οι δυο μας, ότι οι σχέσεις είναι σαν το παλιό καλό κρασί που με το χρόνο γίνονται ακόμα πιο δεμένες και ουσιαστικές, όταν βασίζονται στην αλήθεια βασικά. Θα σας μιλήσω και για την γεύση που μένει μετά, σε μας τις ίδιες, για αυτό που ζούμε, που όπως όλος ο κόσμος, αυτή την εποχή, την παράξενη, δύσκολη, έχει ανάγκη ο ένας τον άλλο, έτσι λοιπόν και μεις, η μία είναι για την άλλη, με ένα ακριβώς σώμα και ψυχή. Θέλω να πω για την γεύση που παίρνουμε από τον κόσμο, για αυτή την μεγάλη ευλογία και το μεγάλο δώρο που μας έκανε η ζωή, τόσα χρόνια, να απολαμβάνουμε, αυτή την αγάπη, πίστη, και τα ειλικρινή αισθήματα του κόσμου. Γιατί ξέρετε, αυτή την εποχή της δυσκολίας, το πιο σοβαρό και το πιο όμορφο πράγμα είναι ό,τι αυτές οι εποχές είναι αποκαλυπτικές, αποκαλύπτουν τους πραγματικούς ανθρώπους, αποκαλύπτουν τις πραγματικές σχέσεις. Τέτοιες εποχές δεν σηκώνουν αστειάκια, ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε δήθεν, τάχα μου. Σε αυτές τις εποχές η είσαι ή δεν είσαι. Εμείς είμαστε σαράντα χρόνια σε μία σχέση ειλικρίνειας, βαθύτατης πίστης και διαφάνειας σε αυτό που κάνουμε με το κοινό, και σήμερα το εισπράττουμε με ένα μοναδικό τρόπο. Εύχομαι το ίδιο να συμβεί στην Θεσ/νικη, και το ξέρω ότι θα συμβεί, και σε όποιο μέλλον μπορεί να έχει η συνάντηση μας με την Χαρούλα. Αυτό μετράει περισσότερο απ’ όλα, η αλήθεια των σχέσεων. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και πιστεύω ότι θα περάσετε πάρα πολύ όμορφα, γιατί σκαλίζουμε την μνήμη αλλά με έναν τρόπο σημερινό, σκαλίζουμε την μνήμη στους νέους ανθρώπους που έχουμε την τιμή να μας ακολουθούν, ξαναρχίζουμε ένα διάλογο, μουσικά πάντα. Νομίζω ότι έτσι περνάνε και τα δύσκολα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνογραφία: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας, Γιώργος Ζαχαρίου
Σχεδιασμός ήχου: Παύλος Σαπουντζής, Κώστας Βαμβούκας
Υπεύθυνοι ήχου, stage: Αντώνης Παραμύθης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Management: Όλγα Παυλάτου, Ευαγγελία Αγγελίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Χριστόπουλος

Θάνος Γκιουλετζής, βιολί
Αντώνης Ανδρέου, τρομπόνι, ευφώνιο, τρομπέτα
Νίκος Κατσίκης, μπουζούκι, κιθάρα ακουστική, λαούτο ισπανικό
Λάμπης Κουντουρογιάννης, ηλεκτρική κιθάρα
Κοσμάς Κοκόλης, μπουζούκι, κιθάρα ακουστική
Νίκος Πολίτης, μπάσο ηλεκτρικό/ακουστικό
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, τύμπανα
Κώστας Παπαδούκας, πιάνο, keyboards
Γιώργος Ζαχαρίου, πιάνο, keyboards, harmonica

 


Φωτογραφίες: Σάκης Ιντζεβίδης

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι.
Οδυσσέας Ελύτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS