111 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

Eurovoice 2010

Τάσος Π. Καραντής

Η Ευρώπη τραγουδάει στο διαδίκτυο, επιλέγοντας, ψηφίζοντας και βραβεύοντας την καλύτερη εκπροσώπηση. Αυτό είναι το σύνθημα, αλλά κι ο στόχος κι ο σκοπός του πρώτου Ευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού EuroVoice© ενός νέου ετήσιου, διαδραστικού μουσικού διαγωνισμού, που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση, με συμμετέχοντες από χώρες όλης της Ευρώπης, καθώς επίσης και την Τουρκία και το Ισραήλ. Πρόεδρος του EuroVoice είναι ο Eric Serra – παραγωγός και συνθέτης που έγραψε τη μουσική υπόκρουση για τις κινηματογραφικές ταινίες του Luc Besson, «Leon», «Nikita», «Joan Of Arc» και «The Fifth Element».
Ο «ΟΡΦΕΑΣ» (www.e-orfeas.gr) παραβρέθηκε – καλεσμένος των διοργανωτών, της Q Productions και του Μίλτου Καρατζά -  την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 στο Hotel Grande Bretagne, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για το EUROVOICE 2010,  το οποίο ξεκινά από την Αθήνα, και φιλοδοξεί να παραμείνει σ’ αυτήν και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Οι κύριοι ομιλητές ήταν, ο Μίλτος Καρατζάς(παραγωγός EUROVOICE) κι ο Χρήστος Δάντης (μέλος της επιτροπής καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων στήριξης του EUROVOICE), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Στάθης Σοφιανίδης(Διευθυντής EUROVOICE Ελλάδας) κι ο Σωκράτης Σουμέλας (Συντονιστής παραγωγής EUROVOICE 2010), ο οποίος εξήγησε αναλυτικά τα πάντα για το EUROVOICE 2010.
Ο Μίλτος Καρατζάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο προβάδισμα της Ελλάδας, στην οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο EUROVOICE, μια κι η χώρα μας επιλέχτηκε να φιλοξενήσει τον πανευρωπαϊκό πολιτιστικό αυτόν θεσμό, λόγω του ότι είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός κι η δημοκρατία. Το στοίχημα, είπε, είναι ο διαγωνισμός να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη χώρα μας κι υποσχέθηκε, για φέτος, ότι θα δούμε ένα θέαμα κι ένα ακρόαμα που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα!
Ενώ, ο Χρήστος Δάντης, επισήμανε ότι συμμετέχει στην επιτροπή καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων που στηρίζει το EUROVOICE, γιατί είναι ένας πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει από τον κόσμο κι απευθύνεται στον κόσμο. Τ
όνισε ακόμα ότι, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το μεγάλο κι αισιόδοξο αυτό γεγονός είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να ξετσαλακωθεί η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω. Τέλος, έβγαλε την είδηση, ότι στα πλαίσια του τελικού της 26/6/2010, που συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, θα παρουσιάσει – στην αγγλική γλώσσα – ένα καινούριο, ανέκδοτο τραγούδι του, που θα αναφέρεται στο θέμα των ναρκωτικών με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας.
Ας δούμε όμως, πολύ συνοπτικά(για περισσότερες πληροφορίες : www.eurovoice.tv) τι ακριβώς είναι ο νέος αυτός πανευρωπαϊκός διαδικτυακός μουσικός διαγωνισμός :
Το EUROVOICE 2010 (www.eurovoice.tv) απευθύνεται σε όλους τους ενήλικους, υπηκόους ή νόμιμους κάτοικους, για τουλάχιστον έξι μήνες, των χωρών της επικράτειας του διαγωνισμού, οι οποίοι δεν έχουν δεσμεύσεις με κάποια δισκογραφική εταιρεία και θέλουν να παρουσιάσουν ένα τραγούδι τους που δεν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο.
Πρέπει να τονιστεί ότι οι υποψηφιότητες θα κριθούν μόνο από το κοινό, το οποίο έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μια φορά μέσω internet και sms και όχι από κάποια κριτική επιτροπή. Έτσι ο διαγωνισμός είναι μοναδικός στο είδος του, αφού διασφαλίζει την διαφάνεια της ψηφοφορίας χωρίς τα αποτελέσματα να μπορούν να γίνουν αντικείμενο παρασκηνιακών χειρισμών.
Η Υποβολή Υποψηφιοτήτων λήγει στις 25 Μαΐου 2010, το ίδιο και η ψηφοφορία, όπου όλοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μια φορά, θετικά ή αρνητικά. Ο διαγωνιζόμενος με τους περισσότερους θετικούς ψήφους θα προκριθεί στον τελικό. Η λίστα των προκριθέντων στο μεγάλο τελικό θα δημοσιοποιηθεί στον επίσημο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού στις 26 Μαΐου 2010.
Οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 25 & 26 Ιουνίου 2010 στο κλειστό γήπεδο Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κοινού αλλά και μεγάλων γκεστ ονομάτων από την ελληνική και διεθνή σκηνή. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού οι θεατές θα μπορούν να ψηφίζουν υπέρ ή κατά του τραγουδιού που επιθυμούν μέσω sms ή μέσω του Δικτυακού Τόπου www.eurovoice.tv. Επιτρέπονται μόνο 3 θετικές και 3 αρνητικές ψήφοι από κάθε αριθμό τηλεφώνου για κάθε διαγωνιζόμενο.
Ο Διαγωνιζόμενος του Μεγάλου Τελικού που θα συγκεντρώσεις τις περισσότερες ψήφους θα είναι ο νικητής του Διαγωνισμού EuroVoice© 2010 και θα κερδίσει το Βραβείο των 100.000 ευρώ και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με μεγάλη πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία, που θα υποδειχθεί από τους Διοργανωτές.
Το σύνολο των Βραβείων που θα κερδίσουν οι fans φτάνει το ποσόν των 50.000 ευρώ.
Η Ευρώπη τραγουδάει στο διαδίκτυο λοιπόν, αλλά, εξίσου, σημαντικό είναι, ότι μέσω του διαδικτυακού τόπου του EUROVOICE (www.eurovoice.tv), υπάρχει πλέον ένα πανευρωπαϊκό φόρουμ, μέσα από το οποίο, όλοι οι καλλιτέχνες θα μπορούν να προβάλλουν τη μουσική τους και να την γνωστοποιούν στον κόσμο!
Τι Είναι Το EuroVoice© 2010
Ο Ευρωπαϊκός Μουσικός Διαγωνισμός EuroVoice© είναι ετήσιος, διαδραστικός μουσικός διαγωνισμός που μεταδίδεται από την τηλεόραση, με συμμετέχοντες από χώρες όλης της Ευρώπης, καθώς επίσης και την Τουρκία και το Ισραήλ. Πρόεδρος του EuroVoice είναι ο Eric Serra – παραγωγός και συνθέτης που έγραψε τη μουσική υπόκρουση για τις κινηματογραφικές ταινίες του Luc Besson, «Leon», «Nikita», «Joan Of Arc» και «The Fifth Element».
Ο επίσημος Δικτυακός Τόπος του Διαγωνισμού www.eurovoice.tv είναι μοναδικός στο είδος του, γιατί διασφαλίζει τη διαφάνεια της ψηφοφορίας και το ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο παρασκηνιακών χειρισμών.

Όροι Συμμετοχής
Οποιοσδήποτε έχει ενηλικιωθεί και είναι υπήκοος ή νόμιμος κάτοικος για τουλάχιστον 6 μήνες χώρας που ανήκει στην Επικράτεια του Διαγωνισμού μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο EuroVoice© .
Ο Διαγωνιζόμενος πρέπει να είναι ελεύθερος από υποχρεώσεις και δεσμεύσεις απέναντι σε δισκογραφικές εταιρείες (δεν πρέπει να έχει υπογραμμένο εν ισχύ δισκογραφικό συμβόλαιο) με την ιδιότητά του ως επαγγελματίας τραγουδιστής / μέλος συγκροτήματος, καθώς οι Διαγωνιζόμενοι που προκρίνονται στον Τελικό, καθώς και ο Νικητής του Τελικού μπορεί να κληθούν, κατά την διακριτική ευχέρεια του Διοργανωτή του Διαγωνισμού, να υπογράψουν δισκογραφικό συμβόλαιο με τον Διοργανωτή του Διαγωνισμού ή με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία που ο διοργανωτής θα επιλέξει και θα υποδείξει.

Προδιαγραφές του Τραγουδιού
Η διάρκεια του υποψήφιου τραγουδιού που πρόκειται να υποβληθεί για συμμετοχή πρέπει να είναι μέχρι 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.
Ο Διαγωνιζόμενος πρέπει να είναι ο αποκλειστικός συνθέτης και στιχουργός του υποψήφιου τραγουδιού. Αν ο διαγωνιζόμενος δεν είναι ο (ή δεν είναι ο αποκλειστικός) συνθέτης και στιχουργός, τότε όλοι οι δημιουργοί του τραγουδιού (δηλαδή όλοι οι συνθέτες και στιχουργοί στους οποίους ανήκει συνολικά το 100% του τραγουδιού) θα πρέπει να συνυπογράψουν και αυτοί την Σύμβαση Συμμετοχής στον Διαγωνισμό (Contestant Agreement) για να είναι έγκυρη η υποβολή υποψηφιότητας. Το υποψήφιο τραγούδι θα πρέπει να είναι ελεύθερο από διεκδικήσεις εκ μέρους οποιουδήποτε τρίτου.
Επιτρέπεται το τραγούδι να έχει μεταδοθεί δημόσια, εκτελεστεί δημόσια ή να έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μετάδοσης πριν την υποβολή του από τον Διαγωνιζόμενο, αλλά δεν επιτρέπεται να έχει κυκλοφορήσει εμπορικά υπό οποιαδήποτε μορφή, με οποιονδήποτε εκτελεστή στο παρελθόν ή κατά το παρόν.
Το υποψήφιο τραγούδι πρέπει να υποβληθεί με μορφή MP3 σαν upload στον δικτυακό Τόπο του διαγωνισμού.
Κατά την ζωντανή εκδήλωση του Διαγωνισμού το υποψήφιο τραγούδι θα πρέπει να εκτελεστεί half-playback, δηλαδή με πλήρως ζωντανά φωνητικά και πλήρως προ ηχογραφημένη ορχήστρα (που θα προετοιμαστεί και θα παρασχεθεί από τον Διαγωνιζόμενο) χωρίς να υπάρχουν προ ηχογραφημένα φωνητικά στο track της ορχήστρας.
Δεν υπάρχει περιορισμός σε ποια γλώσσα θα τραγουδηθεί το υποψήφιο τραγούδι.
Για να υποβάλουν ένα υποψήφιο τραγούδι στο EuroVoice 2010, οι Διαγωνιζόμενοι πρέπει να:
1. δηλώσουν συμμετοχή (χωρίς χρέωση, υποχρεωτικά)
2. ανεβάσουν 3-4 φωτογραφίες στο Δικτυακό Τόπο (χωρίς χρέωση, υποχρεωτικά)
3. παράσχουν κάποια ενημερωτικά στοιχεία για τον εαυτό τους (χωρίς χρέωση, υποχρεωτικά)
4. ανεβάσουν ένα υποψήφιο τραγούδι (χωρίς χρέωση, υποχρεωτικά)
5. παράσχουν λεπτομερειακές πληροφορίες για τον συνθέτη/τους συνθέτες και τον στιχουργό/τους στιχουργούς του υποψήφιου τραγουδιού και, αν αυτοί είναι διαφορετικοί από τον υποψήφιο, να φροντίσουν ώστε να υπογράψουν όλοι την Σύμβαση Συμμετοχής στον Διαγωνισμό (Contestant Agreement) (υποχρεωτικά).

Ο Διαγωνισμός EuroVoice© 2010 λαμβάνει χώρα σε 2 φάσεις
1. Η Φάση του Internet: Δωρεάν ελεύθερη ψηφοφορία στον Δικτυακό Τόπο www.eurovoice.tv θα κρίνει ποιος Διαγωνιζόμενος από κάθε χώρα θα
προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό. Δεν μεσολαβούν Κριτικές Επιτροπές!
2. Ο Μεγάλος Τελικός: Ψηφοφορία με SMS και ψηφοφορία με χρέωση στον Δικτυακό Τόπο www.eurovoice.tv θα καθορίσουν τον νικητή του Διαγωνισμού EuroVoice.

Ο νικητής του Διαγωνισμού EuroVoice καθορίζεται μόνο από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού. Δεν μεσολαβούν Κριτικές Επιτροπές!
Η Ψηφοφορία για την Φάση του Internet ξεκινά στις 12 Μαΐου 2010 και λήγει στις 25 Μαΐου 2010.
Κατά τη διάρκεια της Φάσης του Internet, όλοι μπορούν να ψηφίσουν στο διαγωνισμό δωρεάν μέσω του Δικτυακού Τόπου www.eurovoice.tv Μία ψήφος ισοδυναμεί με ένα (1) βαθμό. Είναι δυνατόν να ψηφίζεις είτε «υπέρ» είτε «κατά» ενός Διαγωνιζόμενου. Ο αριθμός των βαθμών που συγκεντρώνει ο Διαγωνιζόμενος είναι το σύνολο των ψήφων «υπέρ» μείον τις ψήφους «κατά». Οι ψήφοι καταγράφονται αυτόματα. Το σύστημα καταγράφει ΜΟΝΟ μία θετική και μία αρνητική ψήφο ανά δωδεκάωρο από κάθε ψηφοφόρο.
Η ψηφοφορία για την φάση του Internet σταματά στις 25 Μαΐου 2010. Η λίστα των προκριθέντων στον Μεγάλο Τελικό θα δημοσιοποιηθεί στον επίσημο Δικτυακό Τόπο του Διαγωνισμού στις 26 Μαΐου 2010.
Τα έξοδα (εισιτήρια και διαμονή στην Αθήνα για όσους δεν έχουν κατοικία εκεί, διατροφή, τοπικές μεταφορές) των προκριθέντων στον Μεγάλο Τελικό θα καλυφθούν από τους Κατά Τόπους Συνεργάτες ή/και, κατά περίσταση, από την Οργανωτική Επιτροπή.
Ο Μεγάλος Τελικός
Ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από την Ελληνική και Διεθνή μουσική σκηνή.
Κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού οι θεατές μπορούν να ψηφίζουν υπέρ ή κατά του τραγουδιού που επιθυμούν μέσω SMS ή μέσω του Δικτυακού Τόπου www.eurovoice.tv
Ο Διαγωνιζόμενος του Μεγάλου Τελικού που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι ο νικητής του Διαγωνισμού EuroVoice© 2010 και θα κερδίσει το Βραβείο των 100.000 ευρώ και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με μεγάλη πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία, που θα υποδειχθεί από τους Διοργανωτές.
Το σύνολο των Βραβείων που θα κερδίσουν οι fans φτάνει το ποσόν των 50.000 ευρώ.
Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, τα υποψήφια τραγούδια και τα αποτελέσματα της on-line ψηφοφορίας μπορεί κανείς να βρει στον Δικτυακό Τόπο www.eurovoice.tv
Φωτογραφίες: Μανώλης Χιώτης
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άλογα περήφανα οι επιθυμίες μου γονάτισαν κάθισαν χάμω.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων