111 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 

ΝΤΑΛΑΡΑΣ – PONTES – NOA στο ΗΡΩΔΕΙΟ :
«Όταν η μουσική ενώνει τη Δύση με την Ανατολή»

Ρεπορτάζ : Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 Μία μοναδική συναυλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο. Είναι η ημέρα των γενεθλίων του δημοφιλούς καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, που συνδυάστηκε με τις, αποκαλούμενες από τον ίδιο, νεράιδες, τη Dulce Pontes και τη Νoa.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με οργανικά τραγούδια, που θύμισαν τις ενάρξεις των συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα για όσους τουλάχιστον τον ακολουθούν χρόνια.

O Γιώργος Νταλάρας εμφανίστηκε ανάμεσα στις επευφημίες και τις ευχές του κοινού με το τραγούδι "Μια θάλασσα μικρή", για να υποδεχθεί έπειτα την εντυπωσιακή φωνητικά Dulce Pontes. Ο καλλιτέχνης ταξίδεψε τους ακροατές σε άλλες εποχές με τραγούδια όπως το "Μια βραδιά στο λεβερκούζεν", "Tο Καραντί", "Ο κόσμος ξημερώνει" κ.ά.

Τη σκυτάλη ανέλαβε  η Νοa, καλλιτέχνιδα από το Ισραηλ, η οποία συνοδεία των μουσικών της, στην κιθάρα, τα κρουστά και το κοντραμπάσσο, έδωσε μήνυμα Ειρήνης σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας τα γεγονότα του πολέμου στη χώρα της. Μηνύματα που μέσα από τη μουσική της πατρίδας της στρέφονται ενάντια στη βία και τις εχθροπραξίες των λαών. Mελωδίες που ρυθμικά και μελωδικά σιγοντάρησε το παρευρισκόμενο κοινό. Με τον Γιώργο Νταλάρα ερμήνευσε το "Yad Anuga".

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος του προγράμματος, δικαιωματικά ανήκε στην Dulce Pontes. Πρόκειται για ερμηνεύτρια η οποία διαθέτει σπάνια ηχοχρώματα και μπορεί να ερμηνεύσει άπταιστες εκτάσεις των μουσικών κλιμάκων. Με την αξιόλογη σκηνική της παρουσία καθήλωσε το κοινό και το οδήγησε σε διαφορετικούς κόσμους. Αξιοθαύμαστες ήταν και οι ερμηνείες σε τραγούδια όπως το "Ο mare tu" και "Havana" που έδωσαν την δυνατότητα στους ακροατές να γνωρίσουν νέα ακούσματα.

Τέλος, ο Γιώργος Νταλάρας έκλεισε το πρόγραμμα με τραγούδια όπως "Ο καφενές", "Παραπονεμένα λόγια", "Αν υπάρχει λόγος", "Μικρή Πατρίδα", «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι", τραγούδι αφιερωμένο στον παρευρισκόμενο Μάνο Ελευθερίου.

Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή όταν ερμήνευσε και μία στροφή από το τραγούδι "Μόνο η αγάπη μένει", σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και σε στίχους της Σωτηρίας Σιώτου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μία συναυλιακή βραδιά που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη πολλών ακροατών, καθώς πρόκειται για ένα πάντρεμα ήχων και μελωδιών από διαφορετικές μουσικές του κόσμου.

*Φωτογραφίες : Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 

 

  
  
  


 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κάθε μου λέξη μια σταγόνα αίμα.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS