137 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Νικήτας Κριάλης

 

Θηβαίος – Πασχαλίδης: «Οικογενειακή υπόθεση» στο Βεάκειο

Ρεπορτάζ : Νικήτας Κριάλης

Δεν ήταν μόνο οι ισχυροί δεσμοί φιλίας, που τους ενώνουν εδώ και χρόνια. Ούτε το γεγονός, πως αναφέρθηκαν ούκ ολίγες φορές στα αγαπημένα τους παιδιά. Ήταν η γενικότερη cosy ατμόσφαιρα που κατάφεραν να δημιουργήσουν ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Πότε παρέα πάνω στη σκηνή, πότε χώρια. Πότε ο ένας τραγουδούσε τα τραγούδια του άλλου, πότε τα μοιράζονταν με μια φωνή. Απολαυστικές ερμηνείες σε τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, από τον «Άμλετ της Σελήνης», στις «Αδέσποτες Μέρες» και στο «Βροχή μου», και από τις «Βυθισμένες Άγκυρες», στις «Κακές συνήθειες» και στο «Αγύριστο κεφάλι».


«Χωρίς μέλλον, δεν υπάρχει ούτε το σήμερα, ούτε το χθες», είπε ο Χρήστος Θηβαίος, για να παρουσιάσει την Μιρέλα Πάχου, που ήταν η νότα φρεσκάδας στη βραδιά. Λαμπρή παρουσία, εξαιρετική φωνή και άρτια μουσικός, η νεαρή ερμηνεύτρια κούμπωσε ιδανικά με την υπόλοιπη μπάντα και μπόρεσε να μας δώσει και μία μικρή γεύση από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα.


Συνέχεια με ένα ταξίδι, από την Ιταλία έως την Κρήτη, μέσω του «Ερωτόκριτου», ύστερα στης «Λήθης το πηγάδι» και τελικά στο «I Giardini di Marzo», την πρωτότυπη ιταλική εκτέλεση του «Πριν το τέλος» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ο Θηβαίος τα ιταλικά, ο Πασχαλίδης τα ελληνικά. Μαγεία!


Κλείσιμο στην υπέροχη βραδιά με το «Μικρή Πατρίδα», που μοιράστηκαν ακαπέλα οι αγαπημένοι ερμηνευτές μαζί με το κοινό που είχε γεμίσει το θέατρο. Η συναυλία αυτή ήταν ο προτελευταίος σταθμός των δύο τραγουδοποιών πριν κλείσουν την καλοκαιρινή τους βόλτα στην Ελευσίνα στις 17 Σεπτέμβρη.

*Φωτογραφίες : Νικήτας Κριάλης

 

  
  
  


 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, όπως τον καιρό της χούντας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν όλοι μαζί μας, ήθελαν να μας βοηθήσουν. Τώρα είναι όλοι εναντίον μας
Νάνα Μούσχουρη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.