92 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Άννα Τσιάλτα

 

Η τιμητική βράβευση του Μίμη Πλέσσα από τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ρεπορτάζ : Άννα Τσιάλτα

Εκεί που συναντήθηκε η Ποιότητα, με το Ταλέντο, και την Έμπνευση, η μνήμη, και η ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού με το Μέλλον του.

Εκεί που συναντήθηκαν η Ευγένεια η διάνοια και η εκλεπτυσμένη αίσθηση του χιούμορ!

Όλα αυτά και άλλα, που δεν μπορούν, ίσως, να εκφραστούν με λόγια, ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βραδιάς, αλλά, κυρίως, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ανθρώπου που βραβεύτηκε από τον Δήμο Μαρκοπούλου, σαν Eπίτιμος Δημότης της πόλης, αναγνωρίζοντάς του, την τεράστια προσφορά του στην Ελληνική μουσική, στο ελληνικό τραγούδι, την Επιθεώρηση, το Θέατρο και τον Ελληνικό Κινηματογράφο, στον πολιτισμό.

Να τιμήσουν τον Συνθέτη που σύνθεσε χιλιάδες μουσικές διαφορετικού είδους μουσικής και τραγουδιού και που όμως κατάφερε ποτέ να μη μιμηθεί ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, στην πιο ολοκληρωμένη δωρεά ταλέντου στη σύγχρονη ελληνική Μουσική. Στον Μίμη Πλέσσα.

Η Βραδιά ξεκίνησε με την βράβευση του Μεγάλου Συνθέτη από τον Δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη, σε ένα κατάμεστο θέατρο από λάτρεις της μουσικής του, αλλά και θαυμαστές της προσωπικότητάς του, μιας προσωπικότητας που σε καθηλώνει με την απλότητα, τη γλυκύτητα, την ευγένεια, και την ευστροφία του πνεύματος που χαρακτηρίζεται από την ευφυΐα του ευγενικού της χιούμορ. Ένας από τους τελευταίους με τη στόφα των Μεγάλων Συνθετών.

Η Πανσέληνος έδειχνε να απολαμβάνει τις μελωδίες που είχαν γραφτεί γι’ αυτήν : «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «θα πιω απόψε το Φεγγάρι», «Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι» και να ευχαριστεί και αυτή μαζί με τον κόσμο για τη μοναδική βραδιά.
Ένα ταξίδι συναισθημάτων και εποχών, ένα ταξίδι που δε δίστασε να εκφραστεί μέσα από λαϊκότερα κομμάτια, όπως το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» και το «Άνοιξε πέτρα» και να περάσει μέσα από την βαριά σε παράδοση και Ειδικό Βάρος «Ελαφρά Ελληνική Μουσική», με κομμάτια όπως η «Η Πρώτη μας Νύχτα», «Η Αθήνα τη Νύχτα», αλλά και βραβευμένα κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού όπως η Γιοβάννα, η Καίτη Μπελίντα, η Τζένη Βάνου, η Ρένα Βλαχοπούλου, με ένα άρωμα από αυτές τις πρωταγωνίστριες ή τις τραγουδίστριες που είχαν μεγαλουργήσει δίπλα του όπως «το Μονοπάτι», «Λίγο Λίγο», «Εδώ τελειώνει ο ουρανός» κι άλλα.

Μέσα από τα 1000 περίπου τραγούδια που έχει συνθέσει ο αγαπημένος συνθέτης, κατάφερε να δώσει ένα χαρακτηριστικό μικρό δείγμα για να ευχαριστήσει το κοινό, που κοινωνούσε τη βραδιά πότε συνοδεύοντας τη μελωδία τραγουδώντας και πότε με τη χαρακτηριστική σιωπή της μέθεξης του συμβάντος.

Άξιοι ερμηνευτές της ευαισθησίας του συνθέτη οι μουσικοί του και οι τραγουδιστές του Δήμητρα Σταθοπούλου, Σπύρος Κλείσσας και η Υψίφωνος Μαργαρίτα Γκινοσάτη. Μια βραδιά που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια, η εταιρεία Παραγωγής MVM Ramsis.

Δείτε αποσπάσματα :
http://www.youtube.com/watch?v=GRLobV_4ZAc&list=UUb6ntrq3BIxCR-wlbq6_XfA#sthash.Sca8jNCn.dpuf

 

  
  
  
  
  
  

*Πρώτη δημοσίευση : www.bizznews.gr

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Εμένα δε με νοιάζει να μην έχω τίποτα, ίσα - ίσα μάλιστα, γιατί αλλιώς θα ντρεπόμουνα κιόλας.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS