168 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


Πασχάλης Τόνιος: Συνάντηση Χατζιδάκι – Θεοδωράκη στο «Ρυθμός Stage»

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, με τίτλο «Τα λαϊκότροπα του Μίκη», ο Πασχάλης Τόνιος βρέθηκε, την Δευτέρα 7 Απριλίου, στο «Ρυθμός Stage», σε μια εμφάνιση, που σκοπό είχε να δείξει πως «τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις είναι οι δύο όψεις του πιο χρυσού νομίσματος της τέχνης της Ελλάδας».

 Έχοντας στο πλευρό του τις «Εννέα Μούσες» του - τις Βάσια Βουγιουκλή, Μαρία Βιτετζάκη, Βάσια Ηλιάδη, Στέλλα Θεοφίλου, Ιωάννα Λέκκα, Αναστασία Μαλανδρενιώτη, Μαρία Νίκα, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου και Μαίρη Στεφανακίδη - ο ερμηνευτής παρουσίασε μία παράσταση αφιερωμένη στο έργο των πυλώνων της ελληνικής μουσικής Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι και διανθισμένη με τα τραγούδια του καινούριου του cd. Ομολογουμένως, επρόκειτο για μία παράσταση κλασσική και συνάμα πρωτότυπη, τόσο ως προς το θέμα της, όσο και ως προς τον τρόπο παρουσίασής του.  Οι δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι μπλέχτηκαν αρμονικά με αυτές του Μίκη Θεοδωράκη και αυτές με τη σειρά τους με τις αφηγήσεις δύο εκ των «Εννέα Μουσών».

Οι, ανεξαιρέτως, πολύ καλές – με ορισμένες να ξεχωρίζουν - φωνές των «Εννέα Μουσών» εναλλάσσονταν τακτικά μεταξύ τους και με αυτή του Πασχάλη Τόνιου διατηρώντας το ενδιαφέρον. Guest εμφάνιση πραγματοποίησε ο καταξιωμένος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ερμηνεύοντας κι αυτός με τη σειρά του και με το ξεχωριστό του ύφος αθάνατα τραγούδια, ενώ επίσης σε ρόλο guest εμφανίστηκε και ο νεαρός, ελπιδοφόρος, λαϊκός ερμηνευτής Θωμάς Στεργίου.
Εν κατακλείδι, η βραδιά κύλησε με δημιουργίες σαν τις «Γωνιά – γωνιά», «Αθανασία», «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», «Όμορφη πόλη», «Ξημερώνει», «Άπονες εξουσίες», «Στα περβόλια», «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες», «Χάθηκα» και «Κράτος λιγοστό»(σε ποίηση Γεώργιου Σουρή), σε ένα μουσικό πρόγραμμα άρτιο και πρωτότυπο, χαρακτηριζόμενο από τον δυναμισμό του Θεοδωράκη, αλλά και τον ρομαντισμό του Χατζιδάκι.

 

  
  
  
  
  
  

 


Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/10/1937 Γεννήθηκε ο συνθέτης Μάνος Λοίζος
23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις

ΤΥΧΑΙΑ TAGS