196 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.05.2018
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


Η ΔΟΜΝΑ Κουντούρη «Εκτός Εαυτού»: Από τον «Σταυρό του Νότου» στην «Αρχιτεκτονική»

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη


Με ένα ανάλαφρο και διασκεδαστικό, μουσικό – και όχι μόνο - πρόγραμμα εμφανίστηκε, στο «Σταυρό του Νότου Club» και στην «Αρχιτεκτονική» στις 7 και 30/1, η πολυδιάστατη ερμηνεύτρια Δόμνα Κουντούρη, σε μια ενδιαφέρουσα σύμπραξή της με το συγκρότημα «Εκτός Εαυτού» - τους Χρήστο Κουμούση, Σπύρο Λιγκώνη, Μάριο Ζαχαριάδη και Γιώργο Πατσιώτη.

Ευρεία ήταν η γκάμα των τραγουδιών που ακούστηκαν, τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, νέες δημιουργίες – των οποίων τη σύνθεση υπογράφει η ίδια συστήνοντας κι επίσημα τον εαυτό της και ως ταλαντούχα τραγουδοποιό - που κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα και την αγάπη του κοινού, αλλά και ευρηματικές διασκευές ελληνικών και ξένων κομματιών. Τα «Δεν θα ‘μαι εδώ» και «Βυθίζομαι», συνάντησαν τα νέα «Φλόγα», «Για να σ’ αγαπώ», «Τώρα ξέρω» κι αυτά με τη σειρά τους την «Κιβωτό» και το «Light my fire».

Η χημεία μεταξύ της Δόμνας και των «Εκτός Εαυτού», ο καλλιτεχνικός τους διάλογος επί σκηνής, οι μουσικές ικανότητες των μελών του συγκροτήματος, η πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα και η αμεσότητα της Δόμνας χαρακτήρισαν ένα πρόγραμμα δυναμικό, «ελαφρύ» - με την καλύτερη σημασία του – και ισορροπημένο.

Ενώ, αυθεντικός, ο ηθοποιός Γιώργος Κεμερλής ήρθε να συμπληρώσει το «ξεχωριστό» της βραδιάς με stand-up comedy, με χιουμοριστικά ιδωμένες καθημερινές ιστορίες που «άγγιξαν», μέχρι δακρύων, τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως στην εμφάνιση της στο «Σταυρός του Νότου Club» παρευρέθηκε και ο, φίλος και συνάδελφος της Δόμνας, Νίκος Μίχας, ο οποίος και προσκλήθηκε επί σκηνής, για να τραγουδήσει τόσο μόνος του, όσο και μαζί με την ερμηνεύτρια.

Εν κατακλείδι, ένα πρόγραμμα σαν αυτό - με τα τραγούδια που θυμίζει, τα νέα που παρουσιάζει, αλλά και με τη συνολική του απόδοση - δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ξεχωριστό, άξιο παρακολούθησης και απόλαυσης.

  
  
  
  
  
  
 

 


Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δε με αφορούν. Τί θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να ‘στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε: «Αντιστάθηκε το 1941 - 1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967 - 1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989 - 1996 στην ηθική σήψη». Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια.
Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης (1922 - 2011), νομικός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/5/1938 Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη η τραγουδίστρια Μαρινέλλα (Κυριακή Παπαδοπούλου)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS