78 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


Η Σαββέρια Μαργιολά παρουσιάζει την «Αλισάχνη» της

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη


Τον νέο, προσωπικό της δίσκο, με τίτλο «Αλισάχνη», παρουσίασε την Πέμπτη, 31/10, στον «Σταυρό του Νότου +(plus)» η νεαρή, ελπιδοφόρα καλλιτέχνιδα, Σαββέρια Μαργιολά, ένα άλμπουμ, με λιτά ενορχηστρωτικά κομμάτια, που αποπνέει το συναίσθημα σε όλο του το μεγαλείο συμπληρώνοντας και αναδεικνύοντας αυτό το ποιοτικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη Σαββέρια, αλλά και την ίδια την αισθαντική φωνή της.
Καλησπερίζοντας τους παρευρισκόμενους η Σαββέρια Μαργιολά μίλησε για την «Αλισάχνη» λέγοντας: «Αυτός ο δίσκος έχει πολλά από μας. Έχει την ψυχή μας, την ψυχή μου και την ψυχή όλων αυτών που συνετέλεσαν στη δημιουργία του.», πράγμα που έγινε και φανερό από την ακρόαση των νέων αυτών δημιουργιών, μιας και αυτές αποδόθωθηκαν με περίσσεια αγάπη και συναίσθημα τόσο από την ίδια την ερμηνεύτρια όσο και από την ομάδα αυτών των ξεχωριστών μουσικών που την συντρόφευαν επί σκηνής.
Στη βραδιά αυτή, πέραν της «Αλισάχνης», ακούστηκαν και γνώριμα τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών που, όπως χαριτολογώντας είπε η καλλιτέχνιδα, «θα θέλαμε πολύ να είναι δικά μας». Η ερμηνεία της, όμως, στο μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, «Και να αδερφέ μου» ήταν αυτή που θα έλεγε κανείς πως πραγματικά συγκίνησε, ειδικότερα όταν με όλη της την ψυχή η Σαββέρια δήλωσε: «εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο!».
Συνολικά, η βραδιά άφησε τις πιο θετικές εντυπώσεις και ένθερμους θαυμαστές σιγά-σιγά να εκδηλώνονται. Πρόκειται, λοιπόν, για μία δισκογραφική δουλειά, τόσο δυναμική όσο και κατασταλαγμένη μουσικά, που, απ’ ό,τι φάνηκε, θα βρει σίγουρη ανταπόκριση στους λάτρεις του είδους.

 

  
  
  
  
  
  
 

 

 


Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS