88 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.03.2018
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


Κώστας Τριανταφυλλίδης: «Με άρωμα λαϊκό στον Σταυρό του Νότου»

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη


Μια γνήσια λαϊκή βραδιά παρουσίασε την Πέμπτη, 17/10, στον «Σταυρό του Νότου» ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ένας πολλά υποσχόμενος και με προοπτική στον χώρο της μουσικής καλλιτέχνης.


Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, με ένα πλήρως εναρμονισμένο και με συνοχή μουσικό πρόγραμμα, ξεκίνησε με έντεχνα κομμάτια καταλήγοντας σταδιακά σε – νεότερες, αλλά και παλιές κι αγαπημένες - λαϊκές δημιουργίες, τραγουδώντας, επίσης, και άλλες, των δύο προσωπικών του δισκογραφιών, «Κι άλλη μέρα πέρασε» και «Είναι η σειρά σου».


Στο πλευρό του είχε μια παρέα επίλεκτων μουσικών - τον αδερφό του, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη στην κιθάρα και τη φωνή, τον Γιώργο Κατσίκα στα τύμπανα, τον Μίμη Ντούτσουλη στο μπάσο, στο πιάνο εκτάκτως ο Άκης Κατσουπάκης και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι, τον τζουρά και το λαούτο.

  
 
 

Ο συνδυασμός του ταλέντου του ίδιου, αλλά και του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, και αυτού των μουσικών, που τους πλαισίωναν, δημιούργησε ένα άκρως πετυχημένο αποτέλεσμα, ενώ ο λαϊκός χαρακτήρας της βραδιάς έγινε ακόμη πιο σαφής κι από την ίδια τη λαϊκή χροιά, τα καθαρόαιμα λαϊκά γυρίσματα και την σκηνική παρουσία του Κώστα Τριανταφυλλίδη.
Εν κατακλείδι, θα μπορούσε να πει κανείς, πως μια ακρόαση αρκεί για να προστεθεί κάποιος λάτρης του λαϊκού, στους θαυμαστές του Κώστα Τριανταφυλλίδη, αλλά και για να τολμήσει την πρόβλεψη πως ο καλλιτέχνης αυτός σύντομα θα κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στο μουσικό στερέωμα.

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γράφω τραγούδια για ανθρώπους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν το μουσικό αποτέλεσμα των συνθέσεών μου χωρίς να τους κατατάσσω σε κατηγορίες. Τα καλά τραγούδια μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας και στόχος μου είναι να καταφέρνω να γράφω καλά τραγούδια χωρίς ταμπέλες.
Γιώργος Σαμπάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

22/3/1950 Γεννήθηκε ο συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς
22/3/1963 Οι θρυλικοί Μπητλς κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ

ΤΥΧΑΙΑ TAGS