168 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
15.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


Κώστας Τριανταφυλλίδης: «Με άρωμα λαϊκό στον Σταυρό του Νότου»

Ρεπορτάζ: Μαρία Φιλιππάκη


Μια γνήσια λαϊκή βραδιά παρουσίασε την Πέμπτη, 17/10, στον «Σταυρό του Νότου» ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ένας πολλά υποσχόμενος και με προοπτική στον χώρο της μουσικής καλλιτέχνης.


Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, με ένα πλήρως εναρμονισμένο και με συνοχή μουσικό πρόγραμμα, ξεκίνησε με έντεχνα κομμάτια καταλήγοντας σταδιακά σε – νεότερες, αλλά και παλιές κι αγαπημένες - λαϊκές δημιουργίες, τραγουδώντας, επίσης, και άλλες, των δύο προσωπικών του δισκογραφιών, «Κι άλλη μέρα πέρασε» και «Είναι η σειρά σου».


Στο πλευρό του είχε μια παρέα επίλεκτων μουσικών - τον αδερφό του, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη στην κιθάρα και τη φωνή, τον Γιώργο Κατσίκα στα τύμπανα, τον Μίμη Ντούτσουλη στο μπάσο, στο πιάνο εκτάκτως ο Άκης Κατσουπάκης και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι, τον τζουρά και το λαούτο.

  
 
 

Ο συνδυασμός του ταλέντου του ίδιου, αλλά και του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, και αυτού των μουσικών, που τους πλαισίωναν, δημιούργησε ένα άκρως πετυχημένο αποτέλεσμα, ενώ ο λαϊκός χαρακτήρας της βραδιάς έγινε ακόμη πιο σαφής κι από την ίδια τη λαϊκή χροιά, τα καθαρόαιμα λαϊκά γυρίσματα και την σκηνική παρουσία του Κώστα Τριανταφυλλίδη.
Εν κατακλείδι, θα μπορούσε να πει κανείς, πως μια ακρόαση αρκεί για να προστεθεί κάποιος λάτρης του λαϊκού, στους θαυμαστές του Κώστα Τριανταφυλλίδη, αλλά και για να τολμήσει την πρόβλεψη πως ο καλλιτέχνης αυτός σύντομα θα κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στο μουσικό στερέωμα.

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γελάω άμα ακούω για ελληνικό ροκ. Είναι σα να μου λένε αμερικάνικο τσάμικο.
Στέλλα Βλαχογιάννη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/10/1956 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη
16/10/1958 Πέθανε ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ
16/10/2003 Κυκλοφορεί από την Apple το iTunes με δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλον Windows 2000 και Windows xp

ΤΥΧΑΙΑ TAGS