114 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Όταν το τραγούδι στηρίζει το Κοινωνικό Ιατρείο

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους σε ότι αφορά τους αδύνατους κρίκους του κοινωνικού συνόλου, οι καλλιτέχνες ένωσαν για μια ακόμη φορά τις φωνές τους για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.


Το πρόγραμμα χαιρέτησε και ο πρόεδρος του κοινωνικού Ιατρείου, κύριος Παρθένης, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Βλάχο, ανέλαβαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια λοιπόν, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ακούσαμε τραγούδια όπως τα "Μακρινά Αστέρια", "Το τηλεσκόπιο", το "Πέφτει στην πόλη βροχή" από την Άννα Μπουρμά και το "Μη γυρίσεις", από τον πατέρα της Άννας, Τάκη Μπουρμά.

  
  
  
  

Επίσης ακούσαμε τη "Μικρή Ελεγεία" σε ποίηση του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, τη "Σύγκρουση" από τη Μάρθα Μεναχέμ και το "Εγώ δεν είμαι ποιητής", από τον Ισίδωρο Πάτερο. Ακολούθησαν το γνωστό "Sweet dreams"  και το "Ασημί Φεγγάρι", σε μουσική Γιώργου Κόνη, από τη Χριστίνα Γκόλια. Στη σκηνή ανέβηκε η γνωστή από το θεατρικό χώρο Μάνια Παπαδημητρίου απαγγέλλοντας Κωνσταντίνο Καβάφη κι ακολούθησαν καλλιτέχνες όπως ο Σάκης Τσιλίκης με την Αναστασία Μπαλανδρινιώτη, τον Βασίλη Παναγιωτίδη και τον Δημήτρη Ψαριανό, για να ερμηνεύσουν τραγούδια όπως "Η Φανή" του Σάκη Τσιλίκη, το "Χίλια Μύρια Κύματα" του Γιάννη Μαρκόπουλου, "Με την πρώτη σταγόνα της βροχής" σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, "Αν μ' αγαπάς κι ειν’ όνειρο" του Μάνου Χατζιδάκι, "Θαλασσογραφίες" τους Διονύση Σαββόπουλου,  τον "Μέτοικο" του Ζωρζ Μουστακί και τον "Μεγάλο Ερωτικό" του Μάνου Χατζιδάκι, από το Βασίλη Βλάχο.

Ευχή όλων να μη χρειάζεται στο μέλλον η επιστράτευση της Τέχνης για την αντιμετώπιση της έλλειψης του κράτους πρόνοιας.

 


Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Υπερτερεί συντριπτικώς ο πόλεμος.
Γιώργος Σεφέρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS