90 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Παρασκευή βράδυ και ένας καλός άνεμος έφερε τον Ορφέα σε έναν μικρό, αλλά ζεστό και παρεϊστικο χώρο, το Small Cafe στον Πειραιά. Η Μάρθα Μεναχέμ, η Μυρτώ Ναούμ και ο Ισίδωρος Πάτερος, συνοδευόμενοι με τα πλήκτρα του Νεοκλή Νεοφυτίδη, με μπάσο, σαξόφωνο και φλάουτο μας ταξίδεψαν με έντεχνες μελωδίες και λαϊκά τραγούδια.
Η τραγουδοποιός Μάρθα Μεναχέμ με την κιθάρα της ερμήνευσε δικά της τραγούδια από τον δίσκο της «Μικρή Ελεγεία», όπως το «Λιβελόγραμμα» του Κώστα Τριπολίτη και το «Επήγα» του Κωνσταντίνου Καβαφη. Μαζί της και ο ταλαντούχος Ισίδωρος Πάτερος, ο οποίος με το μπουζούκι του ερμήνευσε τραγούδι της Μεναχέμ σε στίχους Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και επίσης μαζί της το «Ποιος τη ζωή μου» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα.
Τη σκυτάλη πήρε και η Μυρτώ Ναούμ, νέα ερμηνεύτρια με δυνατή παρουσία, που με τα εξαιρετικά ηχοχρώματα και τις σπάνιες φωνητικές δυνατότητες, ερμήνευσε με όλο χάρη τραγούδια όπως το «Ποδήλατο» της Ελένης Βιτάλη.
Το πρόγραμμα εναλλάσονταν με τις ερμηνείες των τραγουδιστών σε έντεχνο και σε λαϊκό στυλ. Ακούστηκαν τραγούδια όπως το «Ο τυμβωρύχος» του Κώστα Λαχά από την Μάρθα Μεναχέμ άξια των δυνατοτήτων της, το «Σου στέλνω χαιρετίσματα» αφιερωμένο από την ίδια στους καθηγητές και μαζί με τους δύο καλεσμένους της «Το πρώτο Περιστέρι» του Σταύρου Κουγιουμτζή. Η Μυρτώ με την χάρη της και ο Ισίδωρος με το τρίχορδο μπουζούκι του  «ελλείψει του αφεντικού τους» Μάρθας, είχαν το ελεύθερο να ερμηνεύσουν λαϊκά τραγούδια που έδωσαν κέφι, όπως τα «Έτσι είν' η ζωή», «Σαββατόβραδο»και «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια».
Η Μάρθα Μεναχέμ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει δύο νέα της τραγούδια από τον δίσκο «Άνεμος… Καλοάνεμος», συμπεριλαμβανομένου και του ομότιτλου που ανήκει στη Λίνα Δημοπούλου, ενώ το δεύτερο ήταν το «Καφέ Αμάν» που θα ερμηνεύσει στον δίσκο η Ελένη Βιτάλη.

 

  
  
  
  


Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Θα ’ρθει η μέρα που η νέα φτώχεια θα εκδικηθεί πολύ σκληρά τους άθλιους τραπεζίτες. Για τη μέρα αυτή τραγουδώ πάντα.
Μανώλης Μητσιάς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS