141 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
11.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Καλή Βανδώρου

Τρεις ανδρικές και δύο γυναικείες φωνές εμφανίστηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Παλλάς για να ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη Βασίλη Δημητρίου. Ο δημιουργός ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, καθισμένος στην καρέκλα, δίνοντας το δικό του στίγμα στους τραγουδιστές και τους εξαιρετικούς μουσικούς.
Οι Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Ηρώ Σαΐα ταξίδεψαν του παραβρισκόμενους στον μουσικό κόσμο του Βασίλη Δημητρίου με τραγούδια σαν τα «Επέστρεφε», «Για τα μάτια σου», «Κι όταν έρχεται η νύχτα», «Άδικα», «Στα ταμπάκικα» «Οι φίλοι μου», «Ματωμένα χώματα» και φυσικά, το «Πεπρωμένο». Ο κάθε ερμηνευτής, έδωσε ξεχωριστά την προσωπική του σφραγίδα στα τραγούδια, κάποιες φορές πάρα πολύ καλά και κάποιες άλλες, απλά σωστά.
Η Ηρώ Σαΐα που άνοιξε τη βραδιά με το τραγούδι «Έρωτα» από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, κέρδισε επάξια το χειροκρότημα των θεατών, αφού στάθηκε αντάξια των περιστάσεων παρά το νεαρό της ηλικίας της, ενώ ο Μίλτος Πασχαλίδης στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» αποκάλυψε μια άλλη πλευρά του ταλέντου του, την οποία δε δείχνει στις προσωπικές του εμφανίσεις. Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο κομμάτι «Πρόβα νυφικού» παρουσίασε τον προσωπικό της τρόπο ερμηνείας και ο Χρήστος Θηβαίος ξεσήκωσε το κοινό με την «Αγάπη (Πόσο πολύ σ’ αγάπησα)», το οποίο είναι ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του δικού του ρεπερτορίου. Αν θα μπορούσε να διορθωθεί κάτι στην εμφάνισή του αυτή, θα ήταν η υπερβολική άνεση των κινήσεών του πάνω στη σκηνή, η οποία δεν ταίριαζε με το ύφος του Παλλάς, αλλά και των υπόλοιπων καλλιτεχνών. Τέλος, ο Μανώλης Μητσιάς, αν και έχασε τα λόγια του κάποιες ελάχιστες φορές δείχνοντας ότι δεν έχει εξοικειωθεί με τα εν λόγω τραγούδια, με την έμπειρη φωνή του ερμήνευσε σε ένα καλό επίπεδο τα κομμάτια του Δημητρίου. Καλύτερη στιγμή αυτής της συναυλίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τελευταίο τραγούδι που ακούστηκε στο πρώτο μέρος από τους Πασχαλίδη, Θηβαίο, Αντωνοπούλου και Σαΐα, που δεν ήταν άλλο από το «Σ’ αυτήν τη χώρα των θαυμάτων», το τραγούδι, δηλαδή, που έδωσε τον τίτλο στην παράσταση.
Ο Βασίλης Δημητρίου είναι ένας συνθέτης με ιδιαίτερη γραφή. Είναι «υπεύθυνος» για τη δημιουργία τραγουδιών που δε στοχεύουν στο λεγόμενο «σουξέ», αλλά στην εσαεί παραμονή τους στις καρδιές όλων εκείνων που ακούν καλή μουσική. Σε αυτή τη βραδιά ακούστηκαν κάποια από τα «διαμάντια» που έχει συνθέσει ο Δημητρίου, ερμηνευμένα από καλλιτέχνες που έχουν αποδείξει την αξία τους. Όσο για τους μουσικούς, ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Άρα, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Παλλάς, θα πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον τυχεροί που απόλαυσαν ένα τέτοιο μουσικό γεγονός.

 

  
  
  
  

Φωτογραφίες: Καλή Βανδώρου

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο Έρωτας είναι ο θάνατος.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

11/11/1990 Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος
12/11/1979 Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Πυθαγόρας (Παπασταματίου)