110 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ


Κορυφαίοι καλλιτέχνες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου για έναν ιερό σκοπό, τη συγκέντρωση, δηλαδή, τροφίμων για τους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Η πρωτοβουλία ήταν του Δήμου Κορωπίου και συγκεκριμένα του δημοτικού σύμβουλου - όσον αφορά τα πολιτιστικά θέματα - Σπύρου Κόλλια. Πολύ σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Πασχάλη Τόνιου, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια και πάνω απ’ όλα, την παρότρυνση όλων αυτών των σημαντικών ερμηνευτών να συμμετάσχουν. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναγιώτη Στεργίου που είχε τη μουσική επιμέλεια, αλλά και για την ταλαντούχα ορχήστρα που συνόδευσε τους τραγουδιστές. Αξιέπαινοι, φυσικά, είναι και οι ίδιοι αυτοί οι σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ελένη Δήμου, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μαριώ, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Θωμάς Στεργίου, η Μαρία Σουλτάτου, ο Πασχάλης Τόνιος, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Λάκης Χαλκιάς,* που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα αυτού του σκοπού και τραγούδησαν καταθέτοντας την ψυχή τους τόσο στον κόσμο που βρισκόταν εκεί όσο και στους ανθρώπους για τους οποίους δημιουργήθηκε η βραδιά. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθούμε και στον Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος πέρα από το ότι παρουσίασε την εκδήλωση, εξέπληξε ευχάριστα όσους από το κοινό δεν τον είχαν ξανακούσει να τραγουδά, ερμηνεύοντας τον «Κεμάλ».  
Συνολικά, η βραδιά αποτέλεσε και από την άποψη της τεράστιας προσέλευσης των πολιτών, αλλά και από αυτήν της συμμετοχής τόσων καταξιωμένων και ταλαντούχων καλλιτεχνών, ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης. Οι  ερμηνείες ήταν απολαυστικές και κατάφεραν να διασκεδάσουν, αλλά και να συγκινήσουν τον κόσμο. Μια συναυλία απόδειξη πως η Τέχνη είναι δίπλα στον άνθρωπο, αλλά και πως ο απλός άνθρωπος, και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συμπαραστέκεται στον συνάνθρωπο.
 
*Τα ονόματα των καλλιτεχνών αναφέρονται με αλφαβητική σειρά.

  
  
  
  
  
  
  
  

 

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

 

  
  
  
  
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/9/1949 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας
19/9/1969 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης
20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS