135 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.11.2017
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Πάτρα Μαγνήσαλη

Με μια sold out (1300 ατόμων) πρεμιέρα, στο «Kyklos Live Stage», ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο (2/2) το «Πέρασμα των Μάγων», η σύνοψη – θα λέγαμε – της 10ετίας του, εμπορικά και ποιοτικά, δημοφιλούς τρίο Μποφίλιου –Καραμουρατίδης - Ευαγγελάτος.
Το e-orfeas, από τη δημιουργία του(2007), είναι, συνεχώς, χορηγός επικοινωνίας όλων των live της Νατάσσας Μποφίλιου, τόσο στις χειμερινές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, όσο και στα ραντεβού στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ», αλλά και στις καλοκαιρινές περιοδείες της. Δεν θα μπορούσαμε να λείπαμε από τον «Kyklos Live Stage», ούτε να απουσιάζαμε από την πρεμιέρα!
Το πρόγραμμα – σε στίχους και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σε μουσική κι ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη -  αποτελεί, στην ουσία, μια σύνοψη, ανασκόπηση κι έναν απολογισμό της 10ετούς πορείας και δισκογραφίας, του επιτυχημένου και καλύτερου καλλιτεχνικού τρίο που έβγαλε το τραγούδι μας το νέο αυτόν αιώνα και χιλιετία. Κι όλο αυτό το απάνθισμα, εναρμονισμένο στο τώρα, δίνοντας την ευκαιρία, τόσο σε όσους παρακολουθούν τη διαδρομή της Μποφίλιου, όλα αυτά τα χρόνια, όσο και στους νεότερους ακροατές, να έχουν την πιο ευκρινή και πλήρη εικόνα!
Από το πρόγραμμα, δεν λείπουν όσα θα περίμενε κανείς, δηλαδή το πάθος, η συγκίνηση, η εξωστρέφεια, οι ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, η όλη έμπνευση. Απολαμβάνει ο ακροατής, το απόσταγμα και την κορύφωση μια 10ετίας, ακόμα και ποσοτικά – αριθμητικά, από τον «ΙΑΝΟ», το «ΣΤΑΥΡΟ» και το «ΜΕΤΡΟ», στο «GAZOO» και τώρα στο 1000άρι «Kyklos Live Stage».
Κι οι εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, τόσο από το ξένο ρεπερτόριο, όσο κι από το ελληνικό. Εξάλλου, η Μποφίλιου είναι η ερμηνεύτρια και των εκπλήξεων! Κι όλα αυτά μέσα από τα δυο ερμηνευτικά της πρόσωπα, το δραματικό και το αλέγκρο.
Αν προσθέσουμε και την γεωμετρικά αυξανόμενη ερμηνευτική ωριμότητα της πρωταγωνίστριας, το «Πέρασμα των Μάγων», είναι ένα πρόγραμμα – σταθμός, υψηλών ποιοτικά μουσικών στάνταρ και με μια Μποφίλιου – μάγισσα, που μαγεύει με το όλο καλλιτεχνικό είναι της!
Μην την χάσετε αυτήν τη μαγεία!

Αποσπάσματα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=h-FP2y2PPJc&feature=youtu.be

 

  
  
  
  


Φωτογραφίες
Πάτρα Μαγνήσαλη

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/11/1989 Δόθηκε στο θέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων που ίδρυσε ο αξέχαστος Μάνος Χατζιδάκις
24/11/1980 Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του ιστορικού δίσκου Εδώ Λιλιπούπολη στα στούντιο της Columbia.