112 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.08.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Γεωργία Γιανναράκη

Η Μαντώ στο Noiz Club

Μουσικά ρεπορτάζ

Γεωργία Γιανναράκη

Ένα από τα πιο δημοφιλή dancing club στο Γκάζι  άρχισε ν’ αλλάζει  προδιαγραφές  και διάθεση,  πάνω στα στερεότυπα που το θέλουν, μόνο σαν club, και μεταμορφώνεται ( κάθε Κυριακή ) σε  χώρο φιλοξενίας live μουσικών βραδιών.  Την Κυριακή 29/1 ο χώρος αυτός γέμισε με μελωδίες και ήχους από την καταπληκτική φωνή της ερμηνεύτριας που λέγεται Μαντώ.

Εκθαμβωτική όπως πάντα, ανέβηκε πάνω στην σκηνή και θύμισε  ( σε όσους είχαν ξεχάσει ) γιατί από τα παιδικά της χρόνια χαρακτηρίστηκε  παιδί θαύμα (αφού μπορούσε, λόγω των φωνητικών της ικανοτήτων,  να τραγουδήσει  από όπερα έως τζαζ) . Η έναρξη της πάνω στην σκηνή έγινε με το αγαπημένο σε όλους  «Στοιχηματίζω  >>  και τα πονταρίσματα δεν άργησαν να  πέσουν σαν  καταιγίδα ... πως η βραδιά αυτή θα ήταν υπέροχη. Τραγουδήσαμε  μαζί της  παλιές  επιτυχίες όπως: «Ρούχο δανεικό»,  «Για δες ποιος μιλάει», «Η δική μας η αγάπη», «Ερήμην», «Τιμώρησέ με», «Αυτό το καλοκαίρι», «Δανεικά» , «Θέλει άνεμο η αγάπη», «Σώμα με σώμα», «Φωτιά στα πρέπει», «Αγκαλίτσες και φιλάκια», «Για όλες τις φορές»,  αλλά και νέα  τραγούδια όπως «Δως μου λόγο να σωθώ», και  «Μια συγγνώμη τι να κάνει».  Ερμηνείες φοβερές από μια καταξιωμένη τόσα χρόνια στο χώρο καλλιτέχνιδα,  με πιλότο  ένα πιάνο και μια κιθάρα μας ταξίδεψε στον δικό της κόσμο, αυτόν τον κόσμο που τόσο πολύ αγαπά, τον κόσμο που ηχούν μονό γλυκές  μελωδίες, τον κόσμο της μουσικής σου.... Σ’  ευχαριστούμε!!!


Φωτογραφίες
Πάτρα Μαγνήσαλη

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γελάω άμα ακούω για ελληνικό ροκ. Είναι σα να μου λένε αμερικάνικο τσάμικο.
Στέλλα Βλαχογιάννη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/8/1952 Γεννήθηκε στην Κέρκυρα η τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος