107 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.08.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Εύη Αργυρίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου στον Πυρήνα

Μουσικά ρεπορτάζ

Εύη Αργυρίου

Μετά τις παραστάσεις της στο Μετρό μαζί με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, η Μαρία Παπαγεωργίου  παίζει πρώτη φορά μόνη της στην μέχρι τώρα πορεία της στην σκηνή του Πυρήνα για δύο μόνο παραστάσεις. Αμήχανη στην αρχή αλλά απόλυτα ειλικρινής απέναντι σε αυτό που κάνει παρουσίασε ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις πιο σημαντικές αναφορές της μέχρι σήμερα. Τραγούδια απ’ την δουλειά της με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη μέχρι Αλεξίου, Τρύπες, Παπακωνσταντίνου, Nouvelle Vague.

Αυτή τη φορά άφησε να φανεί και η άλλη της πλευρά, εκείνης της τραγουδοποιού, όχι μόνο μέσα από το τραγούδι «Ανταλλάγματα» αλλά και με καινούργια τραγούδια που έβγαλε πρώτη φορά από το συρτάρι. Η διασκευή της στο τραγούδι « Κιβωτός» είναι από τις καλύτερες της βραδιάς ενώ η ερμηνεία της στους «Θεατρίνους» αλλάζει ριζικά το αίσθημα που έχει δοθεί από την ερμηνεία του Εμμανουηλίδη.
Η Μαρία Παπαγεωργίου δεν ανέβηκε στην σκηνή για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της σε έναν μουσικό χώρο. Το κίνητρο της ήταν η κατάθεση της προσωπικότητας της και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πέτυχε το εγχείρημα αυτό. Από την αισθητική του σκηνικού μέχρι και την σχετικά μικρή διάρκεια που επέλεξε να έχει η βραδιά, σκιαγραφείται ο χαρακτήρας και το αίτημα της παράστασης της. Περνώντας με χαρακτηριστική άνεση από το ένα είδος στο άλλο, επιβάλλεται πάνω στην σκηνή και καταφέρνει να δημιουργήσει μια προσωπική σχέση με το κοινό.
 
Στην σκηνή ανέβηκαν επίσης ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης (ο οποίος έχει κάνει και την επιμέλεια του προγράμματος)  τραγουδώντας μαζί τον «Πασατέμπο». Ακολούθησαν ο Γιάννης Χαρούλης και η Ελισσάβετ Καρατζόλη σε ένα άκρως συγκινητικό ντουέτο με την Μαρία Παπαγεωργίου στην Οδό ονείρων του Χατζιδάκι. Μια παράσταση που θα αρέσει πολύ ή καθόλου αλλά σίγουρα δεν θα περάσει αδιάφορη.

* Τελευταία παράσταση: Πέμπτη 19 Μαϊου

Φωτογραφίες: Εύη Αργυρίου

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πατρίδα είναι αυτό που αντέχει η καρδιά του κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί.
Γιώργος Νταλάρας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

21/8/1903 Γεννήθηκε ο συνθέτης Κώστας Γιαννίδης (Γιάννης Κωνσταντινίδης)
21/8/1976 Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης
21/8/2008 Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο ο στιχουργός και φιλόλογος Ηλίας Κατσούλης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS