141 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Εύη Αργυρίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Μετρό

Μουσικά ρεπορτάζ

Εύη Αργυρίου

Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά σε μια απ’ τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, το Μετρό. Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης  παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση που πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα  την δυναμική και την αρτιότητα τους.
Στο πρόγραμμα ακούστηκαν τόσο δικά τους τραγούδια όπως «Ένα φως που ακροβατεί», «Έρωτες», «Ερημιά του ήχου» όσο και διασκευές όπως «Summertime in Prague», «Ας χαθείς» «Superstition». Η Μαρία Παπαγεωργίου αφήνεται αισθητά πιο ελεύθερη στην σκηνή και δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Η φωνή της εκτείνεται σε κάθε γωνιά του χώρου και σε καθηλώνει. Η ερμηνεία της στο τραγούδι «Ο τρελός» του Πασχαλίδη  είναι συγκλονιστική.
Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης υποστηρίζει με μοναδικό τρόπο τραγούδια όπως «Της σιωπής» του Μάλαμα παρουσιάζοντας μια ακόμη πτυχή της ερμηνευτικής του ικανότητας. Η πιο δυνατή στιγμή του αποτυπώνεται αναμφισβήτητα στους «Θεατρίνους» του Σεφέρη. Η βραδιά έκλεισε με την  διασκευή τους στο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου «Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia» που πλέον έχει γίνει το σήμα κατατεθέν τους από το κοινό που τους ακολουθεί.
Η ατμόσφαιρα και η αισθητική του χώρου σε συνδυασμό με το «ντύσιμο» της σκηνής από χαρτόκουτα και εφημερίδες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δρα καταλυτικά στην απογείωση της μουσικής τους. Είναι σίγουρα από τις παραστάσεις που αξίζει να δείτε.

Φωτογραφίες: Εύη Αργυρίου
Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης θα βρίσκονται στο Μετρό για μια ακόμα Δευτέρα (20/12).
Έναρξη: 9 :30
Είσοδος: 15 ευρώ με ποτό
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS