157 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
16.07.2019
Ορφέας | Main Feed
Καλή Βανδώρου

Στο ερώτημα τί χρειάζεται μια συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες ταυτόχρονα για να θεωρηθεί καλή, η απάντηση είναι μία: ελευθερία στην έκφραση, στην ερμηνεία και γενικά, στην ατομική παρουσία του καθενός τραγουδιστή που ανεβαίνει στη σκηνή… Όταν, λοιπόν, γίνονται όλα αυτά, τότε σίγουρα κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας και οι εξαίρετοι ερμηνευτές που δέχονται να συμμετέχουν στις μουσικές του απόπειρες.
Έτσι, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά μαζεύτηκαν όχι ένας ούτε δύο, αλλά δώδεκα συνολικά καλλιτέχνες με αφορμή το 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοθεραπείας και Φωνιατρικής. Για το λόγο αυτό, ο Μίμης Πλέσσας αποφάσισε να συγκεντρώσει τους συγκεκριμένους τραγουδιστές και ηθοποιούς, οι οποίοι ερμήνευσαν δικά του τραγούδια σε εντελώς διαφορετικές εκτελέσεις από αυτές που έχουμε συνηθίσει να ακούμε.
Ο Δάκης, η Klaudia Deler, η Σόνια Θεοδωρίδου, η Ζωή Κουρούκλη, ο Σπύρος Κλείσσας,η Fide Koksal, η Νίνα Λοτσάρη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μπέσυ Μάλφα, η Maria Markesini, η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Παναγιώτης Πετράκης έδωσαν με τη σειρά τους το δικό τους καλλιτεχνικό στίγμα στην τόσο καλά διοργανωμένη μουσική βραδιά.
Ακούστηκαν αγαπημένα κλασσικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα όπως τα «Τόσα καλοκαίρια», «Ποιος το ξέρει», «Ξέρω κάποιο αστέρι», αλλά και το «Δεύτερη φορά». Η διαφορά ήταν πως δεν ακούστηκαν με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά όπως ήδη προαναφέρθηκε, αφενός σε πολλές διαφορετικές γλώσσες (τούρκικα, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά) και αφετέρου με ξεχωριστή ενορχήστρωση κυρίως σε jazz ύφος.
Από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν εκείνη του Σπύρου Κλείσσα και της Μπέσυς Μάλφα οι οποίοι είπαν το «Ποιος το ξέρει» σε ελληνοαγγλική εκτέλεση, αλλά κι αυτή του Παναγιώτη Πετράκη στο «Σ’ αγαπώ» που για πρώτη φορά τραγούδησε άνδρας καλλιτέχνης… Επίσης, η Νίνα Λοτσάρη με το «Αν σ’ αρνηθώ» και η Μπέσυ Μάλφα με το «Σταγόνα σταγόνα», ενώ ο Κώστας Μακεδόνας με την καθαρά λαϊκή φωνή του έκανε για μία φορά ακόμα τα πάντα για να ενθουσιάσει τους πάρα πολλούς θεατές…


Όσον αφορά τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, πραγματικά είναι δύσκολο να γίνει ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός για να επιλεγεί η καλύτερη παρουσία… Γι αυτό το λόγο, η αναλυτική αναφορά θα σταματήσει σε αυτό το σημείο, με μοναδική εξαίρεση την παρουσία όλων των συμμετεχόντων στο τέλος της συναυλίας, οι οποίοι έκαναν το κοινό να χειροκροτεί με τα τραγούδια «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και «Ξημερώνει Κυριακή». Και το «περίεργο» είναι ότι δεν ήταν από τα συνηθισμένα ανκόρ που ανεβαίνουν όλοι στη σκηνή απλά για να ευχαριστήσουν τον κόσμο. Ήταν η ειλικρινής διάθεση από το μέρος τους να ευχαριστήσουν τον συνθέτη για αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια που, όπως είπε και ο ίδιος ο Πλέσσας σε μία από τις δεκάδες φορές που μοιράστηκε τις σκέψεις του με το κοινό, χρειάστηκε ένα μήνα προβών…
Άρα, τι μένει να ειπωθεί παραπάνω; Ασφαλώς τίποτα… Απλά, μακάρι να έχει συνέχεια αυτή η ολοκληρωμένη προσπάθεια και με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα έχουν στο πλευρό τους μια τόσο αξιόλογη εταιρία παραγωγής… Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με αυτή την καθαρά μουσική βραδιά! 

Φωτογραφίες: Καλή Βανδώρου
Ο Ορφέας ήταν χορηγός επικοινωνίας της βραδιάς
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Είμαστε κάτι ξεχαρβαλωμένες κιθάρες.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS