100 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Καλή Βανδώρου

Μπορούν, αλήθεια, να χωρέσουν πολλά διαφορετικά είδη ελληνικής μουσικής σε ένα και μόνο πρόγραμμα; Μπορεί ο Μιχάλης Σουγιούλ και ο Νίκος Γούναρης να συναντηθούν με τον Αντώνη Βαρδή και τον Μάνο Λοϊζο; Και όμως … μπορούν… Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στη μουσική σκηνή «Μνησικλέους» με πρωταγωνιστές τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Νάντια Καραγιάννη, το συνθέτη Λίνο Κόκκοτο και τέσσερις ακόμα νέους καλλιτέχνες(Ειρήνη Τουμπάκη, Νίκος Καραγιάννης, Μάνος Γρυσμπολάκης, Αναστασία Παπαβασιλείου).
Όταν ανάμεσα στο κοινό παραβρίσκονται μεταξύ άλλων απόγονοι των μεγάλων τροβαδούρων Σουγιούλ και Γούναρη, ο Μπάμπης Τσέρτος, ως γνήσιος συνεχιστής των τραγουδιών τους, οφείλει (και το κάνει) να τους τιμήσει δεόντως … Παράλληλα, με την πολλή σημαντική ζωντανή συμμετοχή του Λίνου Κόκκοτου, παρουσιάζονται αρκετά κομμάτια του συνθέτη, όπως το πασίγνωστο «Γειτονάκι μου», αλλά και το «Κορίτσι με τα παντελόνια».
Η σκυτάλη περνάει στη Νάντια Καραγιάννη που ερμηνεύει κάποια σύγχρονα (σχετικά) τραγούδια, όπως το «Θα προχωράμε μαζί» του Αντώνη Βαρδή, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν ένα αρκετά κεφάτο πρόγραμμα, με τραγούδια σαν το «Σ’ έβλεπα στα μάτια» που πρωτοερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού.
Αργότερα, από τη φωνή του Μπάμπη Τσέρτου ο κόσμος απολαμβάνει το «Είμαστε αλάνια» του Βασίλη Τσιτσάνη, αλλά και έναν εξαιρετικό παραδοσιακό καρσιλαμά.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν και κατά πόσο μπορούν να συνδεθούν όλα αυτά τα εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους τραγούδια … Η απάντηση είναι πως, πραγματικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο Μπάμπης Τσέρτος και η συντροφιά του κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το επιτύχουν. Ας μην ξεχνάμε πως η «Μνησικλέους» είναι ένα μαγαζί που έχει γράψει ιστορία όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, πράγμα που σημαίνει πως ο χώρος έχει δοκιμαστεί από διαφορετικούς ήχους και φωνές.
Στα θετικά της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η αμεσότητα των καλλιτεχνών με το κοινό, η οποία δημιουργεί στον ακροατή το συναίσθημα της παρεϊστικης ατμόσφαιρας. Από την άλλη πλευρά, καλό θα ήταν να δοθεί λίγο περισσότερη προσοχή από τους εργαζόμενους του καταστήματος ως προς την κινητικότητά τους μέσα στην αίθουσα, αφού είναι συνεχόμενη και συνεπώς αρκετά ενοχλητική, ειδικά για εκείνους που κάθονται στα τραπέζια πίσω από το κέντρο.


Πάντως, αν αναρωτιέται κανείς για το πόσο θα διασκεδάσει φέτος στη «Μνησικλέους», η ειλικρινής απάντηση είναι πως θα διασκεδάσει αρκετά, μια και ο Μπάμπης Τσέρτος καταφέρνει πάντα να προσελκύει ευχάριστα τον κόσμο μέσα από τη φωνή του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος, Καλή Βανδώρου

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Αν δεν είχαμε τους ποιητές σ' αυτή τη χώρα, δεν ξέρω με ποιον άλλο τρόπο θα έβρισκαν δρόμο τα δάκρυα.
Στέλλα Βλαχογιάννη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/10/1969 Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταφέρεται από τη χούντα στο στρατόπεδο Ωρωπού
19/10/1993 Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο τραγουδιστής Διονύσης Θεοδόσης
20/10/1854 Γεννήθηκε ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ. Πέθανε στις 10.11.1891