103 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
26.08.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Χρύσα Σωφρονά

Ο Michael Bolton στην Αθήνα

Χρύσα Σωφρονά

Ο Michael Bolton ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο μεγάλες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η συναυλία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, και της Αθήνας –στην οποία και παρευρέθηκα– την Τρίτη 7 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Όταν έφτασα στο θέατρο –κάπως αργά (αθάνατες ελληνικές συγκοινωνίες!)– πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα, η συναυλία φυσικά ήταν “Sold Out”, ενώ λίγο πριν την έναρξη η πανσέληνος είχε μόλις κάνει την εμφάνισή της πάνω από τα βράχια.
Τη συναυλία άνοιξε η “δικιά μας” Σία Κοσκινά, που πιστεύω πως ήταν η ιδανική για να ανοίξει μια τέτοια συναυλία, αφού διαθέτει εξαιρετική φωνή και σκηνική παρουσία με την ιδιότητα της musical performer! Το μόνο πράγμα που χάλασε κάπως τη στιγμή ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα με τον φωτισμό, κι έτσι στα περισσότερα τραγούδια δεν φωτιζόταν καθόλου… Τουλάχιστον οι φωτογράφοι με τα φλας τους βοήθησαν λίγο την κατάσταση!
Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια ορχηστρική εισαγωγή από τους μουσικούς. Μόλις βγήκε ο Michael Bolton στη σκηνή έγινε χαμός από χειροκροτήματα και φωνές, ενώ όλες οι κερκίδες πάλλονταν στο ρυθμό της μουσικής. Γενικώς το κλίμα ήταν πολύ όμορφο και η συναυλία έμοιαζε σαν γιορτή! Ο Bolton τραγούδησε τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο, όπως τα «To love somebody», «All for love», «Only a woman like you», «Said I loved you but I lied», καθώς επίσης και διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει ο Frank Sinatra, όπως το «New York» και το «Fly me to the moon».
Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του στο «When a man loves a woman», όχι από σκηνής, αλλά στις κερκίδες του κάτω διαζώματος ανάμεσα σε πλήθος θαυμαστών του! Μετά από το τραγούδι αυτό ακολούθησε η… κάθοδος των ακροατών μπροστά στη σκηνή δίνοντας ακόμα περισσότερη ζωντάνια στη συναυλία, με τον Bolton να ξεσηκώνει το κοινό σαρώνοντας τη σκηνή, πότε παίρνοντας μαζί του και τη βάση του μικροφώνου, και πότε αφήνοντάς τη για να πιάσει την(τις) κιθάρα(ες) του!Η συναυλία έκλεισε “χαμηλόφωνα” και ρομαντικά, με τον Bolton να τραγουδά μόνο με τη συνοδεία του πιάνου το «How am I supposed to live without you», ενώ το ολόγεμο φεγγάρι είχε υψωθεί στον ουρανό πάνω από το θέατρο.

Φωτογραφίες - video: Χρύσα Σωφρονά

Παρακολουθήστε videos από τη συναυλίαΟι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δε με αφορούν. Τί θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να ‘στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε: «Αντιστάθηκε το 1941 - 1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967 - 1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989 - 1996 στην ηθική σήψη». Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια.
Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης (1922 - 2011), νομικός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

26/8/1943 Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Δάκης (Βρασίδας Χαραλαμπίδης)
27/8/1997 Πέθανε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου
27/8/2005 Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Γιώργος Μουζάκης