129 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.08.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο Τύπου

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΤΟ BADMINTON 2013

Μουσικά γεγονότα

Ορφέας

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΤΟ BADMINTON 2013
“Τα τραγούδια μας κι ένας συνθέτης”

Από τις 5 Ιουνίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου
(εκτός Αυγούστου)

Το μεγάλο φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής
στον αύλειο χώρο του θεάτρου Badminton

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μιχάλης Κουμπιός

Το καλοκαίρι του 2013 είναι το τέταρτο κατά σειρά,
 που το θέατρο Badminton βγάζει τραπεζάκια έξω.
Ο αύλειος χώρος του, μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς,
για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Badminton.

Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός καλεί τραγουδιστές και τραγουδοποιούς που διακρίνονται στην εποχή μας, για να μας τραγουδήσουν τις επιτυχίες από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και για να μας θυμίσουν έναν συνθέτη που έφυγε από τη ζωή και άφησε πίσω του διαχρονικά τραγούδια, που έχουν τη δύναμη να μας ενώνουν και να γίνονται ο κοινός μας μύθος.

Και αυτό το καλοκαίρι, το θέατρο Badminton δίνει βήμα σε σύγχρονους ήρωες του ελληνικού τραγουδιού ενώ παράλληλα μας θυμίζει συνθέτες που χωρίς τα τραγούδια τους, η ζωή μας θα ήταν φτωχότερη και λιγότερο κατανοήσιμη.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€ - Φοιτητικό, ανέργων: 10€
(στις 21 & 22/6: γενική είσοδος 12 €/ φοιτητικό- ανέργων: 9€ )

Προπώληση: abcd.gr, viva.gr, Public, Forthnet, Παπασωτηρίου, τηλ. 210-8840600

  
  
  
  
  
  
 
 ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΤΟ BADMINTON 2013
“Τα τραγούδια μας κι ένας συνθέτης”

Από τις 5 Ιουνίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου
(εκτός Αυγούστου)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ


Τετάρτη 5 Ιουνίου

Μιχάλης Κουμπιός- Ανδρέας Κατσιγιάννης

Σαν αμέτρητα ζωγραφιστά τραγούδια
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και οι φυσιολάτρες συνθέτες Μιχάλης Κουμπιός και Ανδρέας Κατσιγιάννης συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής για να μας επισημάνουν πως ήρθε η ώρα να κλείσουμε το κεφάλαιο της ανταγωνιστικής σχέσης μας με το περιβάλλον.
Η αρμονική συμβίωση με ό,τι μας περιβάλλει είναι μονόδρομος. Πρόκειται για το δικό μας στοίχημα επιβίωσης.
Ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ανήκουν σε αυτούς που μελετούν τη φύση και τη μετασχηματίζουν σε λιτές και βαθιά εσωτερικές μουσικές συνθέσεις.
Δύο συνθέτες διαφορετικής γενιάς που διαγράφουν από τις πιο πολυδιάστατες και δημιουργικές πορείες στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Αφετηρία  συνάντησης και για τους δύο δημιουργούς σε αυτήν τη συναυλία, ο ποιητικός και φυσιολατρικός  λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αρετή Κετιμέ, Χάρης Μακρής.  
Παίζουν οι μουσικοί :
Μιχάλης Κουμπιός: πλήκτρα
Ανδρέας Κατσιγιάννης: σαντούρι
Δημήτρης Μαργιολάς: νυκτά έγχορδα
Νίκος Καλαντζάκος: πιάνο
Γιώτης Σαμαράς: κιθάρες
Δήμος Πολυμέρης: ακορντεόν
Δημήτρης Γάσιας: βιολί
Πέμπτη 6 Ιουνίου
Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών
Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη
& Όθωνας Μπικάκης

Χοροί της Κρήτης κι αφιέρωμα στον Θανάση Σκορδαλό
Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Badminton , στις 4 Φεβρουαρίου 2013, η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη, μαζί με τον λυράρη και τραγουδιστή  Όθωνα Μπικάκη, έρχονται στο Μουσικό Προαύλιο για να παρουσιάσουν όλους τους χορούς της Κρήτης και να μας θυμίσουν τον μεγάλο δάσκαλο της κρητικής λύρας, Θανάση Σκορδαλό.
Το δισκογραφικό έργο του Θανάση Σκορδαλού (1920-1998) είναι πολύ πλούσιο και περιλαμβάνει πολύ γνωστά τραγούδια όπως τα «Φιλεντέμ», «Μόνο εκείνος που αγαπά», «Ένας καινούργιος άνεμος», «Ποιος ουρανός, ποια θάλασσα», «Συ μ’ έμαθες ν’ αγαπώ», «Ένας ψαράς», «Όνειρα βλέπω μυστικά» και πολλά άλλα.
Για τους αδελφούς Μεγαλακάκη και τον Όθωνα Μπικάκη,  οι χοροί, η μουσική και τα τραγούδια της Μεγαλονήσου, είναι βίωμα, ψυχική έκφραση, δημιουργία και δίαυλος επικοινωνίας του χθες με το σήμερα. Είναι στάση ζωής.  Ο κρητικός χορός κουβαλά χιλιάδες χρόνια ιστορίας και μιλά στη ψυχή όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα καταγωγής και εθνικότητας.
Όθωνας Μπικάκης: λύρα, τραγούδι
Ανδρέας Φασάκης: κρητικό λαούτο, τραγούδι
Νίκος Καραβυράκης: κρητικό λαούτο
Σπύρος Πετρουλάκης: ούτι, τραγούδι
Μανώλης Μπουρλάκης: ασκομαντούρα  


Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουνίου

ΓΛΥΚΕΡΙΑ
«Αποκλειστικά Σουγιούλ»

Η Γλυκερία είναι μία από τις πολύ μεγάλες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, με πολύ ενδιαφέρουσες καταβολές. Μία ερμηνεύτρια που μπορεί να μετασχηματίσει με το δικό της τρόπο, οποιοδήποτε τραγούδι, σεβόμενη πάντα το ύφος του. Απόλυτα αξιόπιστη γιατί έχει πλήρη γνώση των τεχνικών της μέσων και έτσι η επικοινωνία της με τα τραγούδια αλλά και με τον κόσμο είναι ξεκάθαρη και ουσιαστική.
Η Γλυκερία έρχεται στο μεγάλο φεστιβάλ του ελληνικού τραγουδιού, για να τραγουδήσει αποκλειστικά Μιχάλη Σουγιούλ.
Ο Μιχάλης Σουγιούλ (1906-1958) είναι ο συνθέτης της γενιάς του μεσοπολέμου, με τα περισσότερα διαχρονικά τραγούδια, που παραμένουν ζωντανά, καθώς εξακολουθούν να εκφράζουν διαθέσεις και συναισθήματα σαν σύγχρονα. Θα ακουστούν τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του όπως: «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά της Ελλάδας παιδιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Ο τραμπαρίφας» κ.ά.
Τα τραγούδια θα αποδώσει μία από τις ορχήστρες που συνεργάζονται στενά με το θέατρο Badminton, η Athens Chamber Orchestra. Την ορχήστρα διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.
Athens Chamber Orchestra
Δημήτρης Αγγελίδης: βιολί
Βαγγέλης Νίνα: βιολοντσέλο
Μιχάλης Σιδηρόπουλος: μαντολίνο
Σταύρος Παργινός: μαντολίνο
Λαρίσα Ζιχάροβα: ακορντεόν
Λεωνίδας Τσακίρης: κλαρινέτο
Μαρία Σπυράτου: πιάνο
Παναγιώτης Ζαχαριάς: κιθάρα
Κώστας Φωτιάδης: κιθάρα
Μαρί Χασάπη: κοντραμπάσο
Παναγιώτης Μεταλληνός: κρουστά

Χορεύει η ομάδα “Pasión del Tango” (Βιργινία Ζαχαράκη, Δημήτρης Πιττής, Μαρία Θωμοπούλου, Ryan Salah).

 

Τετάρτη 12 Ιουνίου

Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Ευτυχία Μητρίτσα.
Πέντε
Ο Γιώργος Ανδρέου και η Μελίνα Κανά εμπιστεύονται τρεις νεότερους δημιουργούς. Μαζί τους στη σκηνή του Μουσικού Προαυλίου ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, η Μαρία Παπαγεωργίου και η  Ευτυχία Μητρίτσα.
Πέντε πρόσωπα στη σκηνή, σε μία μουσική σκυταλοδρομία.
Πέντε πρόσωπα σε όλους τους ρόλους μίας μουσικής παράστασης!
Στήνουν μαζί ένα μουσικό  δρώμενο, όπου οι ίδιοι παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και τραγουδούν.
Προτείνουν τραγούδια τους, διασκευάζουν τραγούδια άλλων που αγαπούν, μπερδεύουν γλυκά εποχές και ήχους, προσωποποιώντας τη διαδρομή από την ιδιωτική έκφραση στη δημόσια ενσάρκωση, από την κληρονομιά στην ανταπόδοση, από την παράδοση στο Σήμερα.


Πέμπτη 13 Ιουνίου

Φωτεινή Βελεσιώτου-Λιζέτα Καλημέρη
Στα πεύκα και στα έλατα- Από τον Γιώργο Καζαντζή στον Γιάννη Παπαϊωάννου


Δύο τραγουδίστριες με κοινή καταγωγή και παρόμοια κοινωνικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.
Δύο συναρπαστικές φωνές που κατέχουν περίοπτη θέση στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, συναντιούνται για μία μοναδική συναυλία στη σκηνή του Μουσικού Προαυλίου.
Μία συναυλία όπου στο πρώτο μέρος θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, όπως τα: «Ήτανε αέρας», «Μέλισσες», «Παραβάτες», «Γυάλινη χαρά», «Σαλώμη», «Φόνισσες» κ.α. Στο δεύτερο μέρος θα αποδώσουν σπουδαία διαχρονικά άσματα του κορυφαίου μας λαϊκού συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου (1914-1972).
Τραγούδια όπως τα:  «Άνοιξε, άνοιξε», «Πέντε Έλληνες στον Άδη», «Βαδίζω και παραμιλώ», «Πριν το χάραμα», «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε» κ.α

Δημήτρης Μαργιολάς: μαντολίνο, μπαγλαμά, λαούτο
Δήμος Πολυμέρης: ακορντεόν
Γιώτης Σαμαράς: κιθάρα

Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουνίου

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Αψιλίες
Τραγούδια του πρωτομάστορα του ρεμπέτικου Παναγιώτη Τούντα


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξεχωρίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι ένα καλλιτεχνικό μέγεθος ερμηνεύτριας, που δεν μετριέται με τους κοινούς όρους  κατηγοριοποιήσεων.
Αυτήν τη φορά επιλέγει μαζί με τις Αψιλίες  να αποδώσουν τραγούδια του Παναγιώτη Τούντα (1884-1942), του πρωτομάστορα των ελλήνων συνθετών.
Ο Τούντας είναι ο πρώτος Έλληνας λαϊκός συνθέτης που το 1924, αναγράφεται το όνομα του σε ετικέτα δίσκου. Ο παλιότερος με τις περισσότερες διαχρονικές επιτυχίες.
«Τα τραγούδια του είναι «Μήτρες» που γεννούν έναν αιώνα
που ν’ θεμέλια στα καινούρια και που τραγουδιούνται ακόμα»
Το παραπάνω δίστιχο του ανιψιού του Τούντα, Λευτέρη Σκορδίλη, τα λέει όλα για τη σημασία και αξία των τραγουδιών του. Τραγούδια, όπως τα: «Αερόπλανο θα πάρω», «Άμαν Κατερίνα μου», «Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Δημητρούλα μου», «Η γκαρσόνα», «Μπαρμπαγιαννακάκης», «Χαρικλάκι», «Κουβέντα με το Χάρο», «Μπήκε ο χειμώνας», «Με ζουρνάδες και νταούλια» κ.ά.

Αφηνόμαστε στη γνήσια ομορφιά των τραγουδιών του Παναγιώτη Τούντα, που απηχούν πάντα γοητεία και βαθιά αίσθηση. Τραγούδια, που μετά τόσα χρόνια εξακολουθούν να τορπιλίζουν κάθε έννοια συμβατικότητας.
Οι Αψιλίες είναι οι:
Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, τραγούδι
Ευγένιος Βούλγαρης: ούτι, λύρα πολιτική, bozuk, yaili tambur, τραγούδι
Αποστόλης Τσαρδάκας: κανονάκι, βιολίΤετάρτη 19 Ιουνίου

Βαγγέλης Κορακάκης

Τα ποτηράκια της καρδιάς…
Ο Βαγγέλης Κορακάκης αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο ελληνικό τραγούδι. Είναι από τις πιο ιδιαίτερες  περιπτώσεις σύγχρονου λαϊκού βάρδου.
Με ασύλληπτη αίσθηση της μελωδίας και των λαϊκών ρυθμών, μας δίνει τραγούδια για να μας απασχολούν διαχρονικά.  
Τραγούδια όπως τα : «Στη σκέψη της τρελής», «Πρώτο φθινόπωρο», «Χαμένη χαρά», «Λαύριο», «Το ποτηράκι της καρδιάς», «Έρχονται βράδια», «Ο κουρασμένος δρόμος μου» κ.ά.
Ο Βαγγέλης Κορακάκης, χάραξε μία πορεία με γνησιότητα, σεμνότητα και καθαρότητα. Το απόσταγμα της θα απολαύσουμε σε αυτήν τη μοναδική εφ’ όλης της ύλης συναυλία.
Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Στέλιος Γαλανός, Ανατολή Μαργιόλα, Γιάννης Ντουνιάς, Αφεντούλα Ραζέλη, Μαρία Σουλτάτου.
Παίζουν οι μουσικοί:
Βαγγέλης Κορακάκης: μπουζούκι, τραγούδι
Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι, τραγούδι
Γιώργος Φουντούκος: κιθάρα
Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν
Νίκος Γύρας: κοντραμπάσο
Στράτος Σαμιώτης: κρουστά


Πέμπτη 20 Ιουνίου
KOMPANIA (Κατερίνα Τσιρίδου)
Ένα καράβι απ’ τον Περαία- Μητσάκης ο δάσκαλος


Το CD του  «KOMPANIA-LIVE» για το μήνα Φεβρουάριο 2013, βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης του WMCE-World Music Charts of  Europe. Το σύνολο του Ευρωπαϊκού μουσικού Τύπου, έγραψε για την KOMPANIA, εγκωμιαστικές κριτικές ενώ οι δύο έως τώρα ευρωπαϊκές περιοδείες τους, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Τα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ξαφνικά, να εκρήγνυνται από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κουβαλούν ιστορία πίσω τους.  Και τα μέλη αυτής της ρεμπέτικης ορχήστρας, που δημιουργήθηκε επίσημα το 2011, κουβαλούν μακρόχρονη ενασχόληση και σημαντικές εμπειρίες, από το συγκεκριμένο μουσικό χώρο.
Η KOMPANIA θα έρθει για μια μέρα στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Badminton, για να μας θυμίσει αποκλειστικά το μεγάλο λαϊκό βάρδο Γιώργο Μητσάκη (1921-1993), γνωστό με το προσωνύμιο « Ο δάσκαλος».
Θα μας τραγουδήσει τραγούδια όπως τα: « Βαλεντίνα», «Ένα καράβι απ’ τον Περαία», «Όταν καπνίζει ο λουλάς», «Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Παλαμάκια», «Συννεφιές», «Το δικό μου πάπλωμα» κ.ά.
Η KOMPANIA αποτελείται από τους: Κατερίνα Τσιρίδου (τραγούδι, μπαγλαμά, κρουστά), Δημήτρη Κρανίδα (τραγούδι, μπουζούκι, ούτι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά, κρουστά), Νίκο Πρωτόπαπα (κιθάρα, φωνητικά) και Γιάννη Καλαφατέλη (ακορντεόν). Συμμετέχουν και οι: Σπύρος Πάτρας μπουζούκι φωνή και Εύη Κανέλλου κρουστά.   

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Ιουνίου


Μίλτος Πασχαλίδης
Ρε μπαγάσα

Ο Μίλτος Πασχαλίδης που συγκαταλέγεται στους σπουδαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του, έχει αποδείξει ότι είναι και ένας πολύ καλός τραγουδιστής.
Αυτήν τη φορά έρχεται για να μας ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και για να μας ξεσηκώσει με τραγούδια του Νικόλα Άσιμου (1949-1988).
Τραγούδια όπως τα: «Αγαπάω κι αδιαφορώ», «Βαρέθηκα», «Γιουσουρούμ», «Δεν θέλω καρδιά μου να κλαις», «Εγώ με τις ιδέες μου», «Θα σου κλέψω το σακάκι», «Μπαγάσας» κ.ά.
Ο Νικόλας Άσιμος είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση Έλληνα συνθέτη τραγουδιών. Ένας περιπλανώμενος μουσικός θρύλος που μπαίνει σε εφηβικά δωμάτια και μένει εκεί για πάντα.  


Τετάρτη 26 Ιουνίου
I S K R A
Reunion

Το 1984, στην Ελλάδα δεν συνέβαινε τίποτα στο χώρο της δημιουργικής νέας Jazz και Fusion μουσικής. Μέχρις ότου τέσσερεις νέοι και πολλά υποσχόμενοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν το Jazz-Fusion γκρουπ των ISKRA.
Oι γνωστοί σήμερα πλέον, David Lynch, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Φαραζής και Νίκος Τουλιάτος, άλλαξαν την εικόνα της Jazz στη χώρα μας ενώ η παρουσία τους παρότρυνε νέους μουσικούς.   
Έως το 1988 οι ISKRA έκαναν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, έπαιξαν στο εξωτερικό, ηχογράφησαν δύο πρωτοποριακούς δίσκους (A NEW DAY, PARASTASIS), έπαιξαν σε φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις και   συνεργάστηκαν με το Εθνικό Θέατρο.
Καθοριστική ήταν η συμβολή τους στην ανάμιξη των αυτοσχεδιαστικών στοιχείων με την τραγουδιστική φόρμα του δημιουργικού Ελληνικού τραγουδιού.
Σήμερα, 24 χρόνια μετά, οι Lynch, Φακανάς, Φαραζής, Τουλιάτος ενώνονται και πάλι στο ISKRA και έρχονται στο μουσικό προαύλιο για μία μοναδική συναυλία, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να επαναπροσδιορισθούν οι νεότεροι.
David Lynch: tenor sax, percussion
Τάκης Φαραζής: piano, keyboards
Γιώργος Φακανάς: bass guitar, fretless bass
Νίκος Τουλιάτος: drums, percussion
Πέμπτη 27 Ιουνίου

Παναγιώτης Λάλεζας

Δόξα και τιμή στον θεμελιωτή του δημοτικού τραγουδιού Γιώργο Παπασιδέρη
Ο σπουδαίος τραγουδιστής παραδοσιακών  τραγουδιών Παναγιώτης Λάλεζας έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο για να αποδώσει τραγούδια του συνθέτη, τραγουδιστή και στιχουργού Γιώργου Παπασιδέρη (1902-1977).
Ο Γιώργος Παπασιδέρης υπήρξε το περίλαμπρο διαμάντι του δημοτικού μας τραγουδιού. Γεννήθηκε στην Κούλουρη της Σαλαμίνας, γι’ αυτό και το παρεπώνυμο Κουλουριώτης. Επάξια στη συνείδηση των Ελλήνων έχει καταταγεί στην κορυφή της πυραμίδας των ερμηνευτών του παραδοσιακού μας τραγουδιού.
Υπήρξε ο τραγουδιστής με την τεράστια αναπνοή και την τέλεια άρθρωση.  Έχει ηχογραφήσει τα περισσότερα τραγούδια από κάθε άλλο τραγουδιστή του είδους, πλησιάζοντας τον εκπληκτικό αριθμό των δύο χιλιάδων τραγουδιών.   
Τα  περισσότερα είναι παλαιά παραδοσιακά και τα υπόλοιπα δικές του δημιουργίες.
Τραγούδια όπως τα:  «Σε ωραίο περιβόλι», « Σαράντα παλικάρια», «Πουλάκι ξένο», «Ένας αητός», «Ο Αμάραντος», «Να ’σαν τα νιάτα δυο φορές», «Πουλιά μου διαβατάρικα», «Παπάκι», «Κάτω στου βάλτου τα χωριά»  και πλήθος άλλα.
Παίζουν οι μουσικοί
Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο
Βασίλης Αθανασιάς: βιολί
Βασίλης Σμάνης: λαούτο
Ανδρέας Νιάρχος: κρουστά

Χορεύει το χορευτικό συγκρότημα της Σαλαμίνας «Μανώλης Καπετανάκης».Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιουνίου

Δώρος Δημοσθένους
Swing, Blues και Γιώργος Μουζάκης

Ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένας performer που εντυπωσιάζει με τις ερμηνείες του και την εκρηκτική σκηνική του παρουσία.
Ένας τραγουδιστής με ευαίσθητες τις κεραίες του σε κάθε γόνιμη και ενδιαφέρουσα ηχητική εκτροπή αλλά ταυτόχρονα ικανός να χτίσει στέρεες ερμηνείες πάνω σε διαχρονικά τραγούδια.
Ο Δώρος Δημοσθένους έρχεται για πρώτη φορά στο Μουσικό Προαύλιο για να ξεδιπλώσει τον ανίκητο μαγνητισμό και το ταμπεραμέντο του.
Μία μοναδική συναυλία, όπου θα κυριαρχήσουν τα τραγούδια του Γιώργου Μουζάκη (1922-2005).
Τραγούδια όπως τα: «Εγώ θα σ’ αγαπώ», «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Μπάμπο», «Μπραζιλέρο», «Σ’ αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες», «Τσίκα, τσίκα μπουμ».

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πιστεύω πως ένας λαός είναι άξιος της μοίρας του όταν, αντί να πάρει με τις πέτρες τα πολιτικά σκουπίδια που αποκαλούν τους ποιητές "λαπάδες και κουραμπιέδες", τους επιβραβεύει με την ψήφο του.
Θανάσης Γκαϊφύλλιας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/8/1952 Γεννήθηκε στην Κέρκυρα η τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος

ΤΥΧΑΙΑ TAGS