137 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά γεγονότα

Ορφέας

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφουν στο Ρυθμό Stage
τα Σάββατα (6, 13, 20, 27) του Απριλίου

Τα Σάββατα του Απρίλη (6, 13, 20, 27) ο Θάνος Μικρούτσικος επιστρέφει στη μουσική σκηνή Ρυθμός για να εμφανισθεί μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.


Ήταν ένας θρίαμβος οι συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου με την Ρίτα Αντωνοπούλου που έγιναν τον φετινό χειμώνα σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν ήταν μόνο το γεγονός της τεράστιας προσέλευσης του κόσμου στις παραστάσεις αλλά κυρίως η αποδοχή του κοινού σε αυτό που συνέβαινε στην σκηνή,  από τον Θάνο και την Ρίτα.
Η μορφή της παράστασης για φωνή και πιάνο δεν είναι μια εύκολη φόρμα, ούτε όμως είναι μια «φτωχή» μουσική πράξη όπως νομίζουν μερικοί. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα μπορούσε να υπάρξει επαρκής εξήγηση για το γεγονός ότι πολλοί μεγάλοι συνθέτες έχουν γράψει στο παρελθόν πολλά έργα για φωνή και πιάνο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος μεγαλούργησε ακριβώς σε αυτό το είδος. Όμως αυτός ο τρίωρος μαραθώνιος για φωνή και πιάνο για να λειτουργήσει καταλυτικά και να για να απογειώσει τελικά το κοινό απαιτεί από τους δυο καλλιτέχνες ακρίβεια, πειθαρχία αλλά και σκηνική παρουσία τέτοια που να μεταφέρει το τραγούδι από την σκηνή στην αίθουσα με καίριο τρόπο. Και να επιβάλλει την σιωπή –όπου αυτή είναι απαραίτητη- αλλά και με την ταύτιση καλλιτεχνών και κοινού σε μια τελική μέθεξη.
 Ο Μικρούτσικος και το πιάνο του –προέκταση των χεριών και της καρδιάς του όπως γράφτηκε εύστοχα από σοβαρούς κριτικούς – είναι ιδανικός ερμηνευτής για αυτή τη φόρμα.
Και όπως λέει ο ίδιος «μόνο με τη Ρίτα μπορώ να κάνω αυτή τη μουσική πράξη σήμερα, γιατί διαθέτει σπουδαία φωνή για μεγάλο φάσμα τραγουδιών, απίστευτη σκηνική παρουσία, αλλά και την απαραίτητη πειθαρχία που απαιτείται.
Όπως ο δολοφόνος ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, έτσι ο Θάνος και η Ρίτα κλείνουν αυτές τις θριαμβευτικές παραστάσεις στο «Ρυθμό Stage» τα Σάββατα του Απριλίου (6, 13, 20, 27)
Με ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια απρόβλεπτα, με τραγούδια προβλέψιμα που παίζονται όμως με άλλο τρόπο, με τραγούδια του Θάνου αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών  που οι δυο καλλιτέχνες εκτιμούν θα κλείσει ο κύκλος αυτής της πορείας που εξέπληξε με την επιτυχία της και τον ίδιο τον συνθέτη ο οποίος δήλωσε γι΄ αυτό σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του.
«Το απίστευτο είναι ότι από την αρχή φαινόταν ότι ο κόσμος μέσα από την επαφή μας ζητούσε να εμψυχωθεί. Όμως τελικά εμψύχωσε εμάς τους δύο. Και αυτό θα το οφείλω στο κοινό για πάντα»


Άσμα ασμάτων (Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
Κι ήθελε ακόμα (Στίχοι: Μανώλης Αναγνωστάκης, Μουσική: Θ. Μικρούτσικος)
Federico Garcia Lorca (Στίχοι: Νίκος Καββαδίας, Μουσική: Θ. Μικρούτσικος)
Ανεμολόγιο (Στίχοι: Κώστας Τριπολίτης, Μουσική: Θ. Μικρούτσικος)

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
www.rythmos-stage.gr
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/10/1854 Γεννήθηκε ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ. Πέθανε στις 10.11.1891
21/10/1907 Γεννήθηκε ο σουρεαλιστής ζωγράφος και ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος

ΤΥΧΑΙΑ TAGS