132 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.09.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο Τύπου

Ανακαλύπτω την Πατησίων ΤΡΙΑΝΟΝ Παρασκευή 8 Μαρτίου

Μουσικά γεγονότα

Ορφέας

Ανακαλύπτω την Πατησίων

ΤΡΙΑΝΟΝ

Παρασκευή 8 Μαρτίου
στις 21.00
ελεύθερη είσοδος


Μετά την πολύ πετυχημένη ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων της Πατησίων το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τον Εμπορικό Σύλλογο Πατησίων Αλυσίδα, την ''Τεχνόπολις'' του Δήμου Αθηναίων  και για πρώτη φορά το κολέγιο τέχνης & Design ΑΚΤΟ, προχωρά στην επόμενη θεματική ενότητα του ετήσιου project
''η Πατησίων μας''

με τον τίτλο

''ανακαλύπτω την Πατησίων''


Πρώτος σταθμός είναι ο ιστορικός κινηματογράφος Τριανόν
(επί της οδού   Κοδριγκτώνος 21, παρόδου της Πατησίων).

που θα φιλοξενήσει την οπτικοακουστική δράση ''Ονειροπόλος''που περιλαμβάνει την προβολή των 5 βίντεο κλιπ που έφτιαξαν σπουδαστές του ΑΚΤΟ στα πλαίσια του μαθήματος Technology in Design με υπεύθυνη καθηγήτρια την animator Αναστασία Δημητρά:

α’ ομάδα
Βρεττού Μαρί Λώρα
Σταχούλη Κωνσταντίνα
Χανιώτης Ιωάννης  

β’ ομάδα
Γιαννακούρα Κωνσταντίνα Αγγελική
Κομπούρη Κωνσταντίνα
Φόνσου Γεωργία


γ’ ομάδα
Βλάσση Μαριάννα
Ελευθερίου Νίκη
Καμμένος Ευάγγελος
Percic Sanja
 
 
δ’ ομάδα
Βυλιώτης Σωτήρης
Ξένου Κατερίνα
Ιωαννίδου Ευαγγελία
Παπαδοπούλου Φωτεινή

ε’ ομάδα
Πολενάκης Φοίβος
 
 για το ομότιτλο τραγούδι της Άννας Μπουρμά από την συλλογή ''τα Ρόδα της αυλής'' που συνέθεσε ο Τάκης Μπουρμάς , τα making off των βίντεο κλιπ και την

συναυλία της Άννας Μπουρμά.

Συμμετέχουν οι μουσικοί
Κιθάρα ακουστική Τάκης Μπουρμάς
Κιθάρα ηλεκτρική Γιάννης Ακτύπης
Πλήκτρα Κώστας Σιντρίδης
Μπάσο Πέτρος Βασιλειάδης 


Το ετήσιο πρόγραμμα ''η Πατησίων μας'' υποστηρίζεται από το 1ο και 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, την επιτροπή κατοίκων Κυψέλης ''Η Κυψέλη μας'', την ένωση πολιτών πλατείας Καλλιγά, τον σύλλογο Δράση των Πατησίων, την ΑΕ Γκράβας και άλλες ενώσεις πολιτών.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέχετε στην σελίδα

athensartnetwork.blogspot.gr

για επικοινωνία

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Τηλέφωνο ''Τριανόν''  2108215469


Ο ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Tέχνης, Design & Media στην Ελλάδα και λειτουργεί ως Validated College of Middlesex University - London. Πάγια τακτική του κάθε χρόνο να δίνει το "παρών" σε σημαντικές διοργανώσεις & καλλιτεχνικά γεγονότα της χώρας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει θεσμούς που προωθούν τις Τέχνες το Design τον Πολιτισμό και δημιουργούν ευκαιρίες στους νέους σήμερα. Περισσότερα:  www.akto.gr  &  www.facebook.com/AKTOcollege


Περί Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου

Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, την ανάδειξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και την στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών . Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας.
Για πρώτη φορά συμπράττει στο πρόγραμμα ''Παρασκευή στην Αθήνα'' που έτρεξε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών , την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.
Το καλοκαίρι του 2012 υποστηρίζει το ''Athens world music festival''
που έλαβε χώρα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και
στο κέντρο της Αθήνας στον άξονα της οδού Ερμού.
Για τους επόμενους μήνες το δίκτυο σχεδιάζει τις συνδιασμένες δράσεις του με άλλους φορείς.

1o ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα:  ''Κήποι της Αθήνας''.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά.
'Αλλοι στόχοι είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και κατόπιν συνεργασία καλλιτεχνών, η διάδραση διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης , η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων, η ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και πιθανά μακροπρόθεσμα η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο ''κήποι της Αθήνας''  έχουν ήδη γίνει στον Εθνικό κήπο στις 16/9 , 14/10 και 30/10 στο Πεδίον του Άρεως στις 30/9 και στο πάρκο Φιξ-Κλωναρίδη στις 25/11. Οι ''κήποι της Αθήνας'' θα συνεχίζονται όλη τη χρονιά με μια συχνότητα 1 ως 2 φορές τον μήνα. Στα μέσα του Ιουνίου   το πρόγραμμα θα κορυφώνεται με φεστιβαλικό 5ήμερο στον Εθνικό κήπο. Ο στόχος του προγράμματος είναι η θεσμική του καθιέρωση στην κοινωνική συνείδηση, ώστε να γίνει μέρος της ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης.2ο ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα : ''η Πατησίων μας'' 

Ξεκίνησε στην πλατεία Καλλιγά (Καραμανλάκη) το πρωί της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου.
Συνεχίζεται με το ''μια φωτογραφία για την Πατησίων'' που είναι μια ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας στις βιτρίνες άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου.
Ο στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη εκ νέου του πάλαι ποτέ εμπορικού δρόμου  με τους πολλούς κινηματογράφους, τα πολλά θέατρα και την έντονη κοινωνική συνοχή που όλα αυτά μαζί σημάδεψαν τον αστικό Aθηναϊκό πολιτισμό .
Προβλέπονται τακτικές καλλιτεχνικές δράσεις σε ανοιχτούς αλλά και κλειστούς χώρους που θα κορυφωθούν σε ανοιχτό χώρο κατά την προσχολική περίοδο του Σεπτεμβρίου και σε κλειστούς χώρους τον Δεκέμβριο του 2013.
Η ανάδειξη των θεάτρων, των κινηματογράφων και των πολυχώρων τέχνης και πολιτισμού που βρίσκονται στην Πατησίων , στις παρόδους και τους πέριξ αυτών δρόμους είναι βασικός στόχος.
Μέσα από δυο ή και περισσότερες εκδηλώσεις κάθε μήνα (προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμανταίρ ή animation, συναυλίες, θεατρικές, χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές ή φιλοσοφικά forum κ.α)
  θα οδηγηθούμε σε λιγότερο από έναν χρόνο στο ''Patision Cinemart festival'' , σε συνεργασία με σημαντικούς θεσμικούς φορείς, που θα εξελιχθεί στους ιστορικούς κινηματογράφους της Πατησίων αλλά και νεώτερους πολυχώρους. Ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, video art και animation θα επιλεγούν για το πανόραμα και το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.
Τέλος μια σειρά από σταθερές πολιτιστικές δράσεις διεθνούς απήχησης στοχεύουν στην εκ νέου ανάδειξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Δράσεις που αφορούν στο μουσείο προβλέπονται και στα τρία  ετήσια προγράμματα (''Κήποι της Αθήνας'' και ''η Πατησίων μας'')

3o ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα : ''το μικρό Παρίσι''

Το μικρό Παρίσι είναι η περιοχή του κέντρου με τους δρόμους με Γαλλικά ονόματα, η οποία εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας ως και πέρα από την πλατεία Καραϊσκάκη και την πλατεία Βάθη που είναι ίσως και το κεντρικότερο σημείο της , αφού από αυτήν περνά η οδός Μάρνη (Marne εκ του παραποτάμου Σηκουάνα στο Παρίσι). Οι οδοί Σατωβριάνδου, Βερανζέρου, Φαβιέρου, Β. Ουγκώ, Μάγερ, Μαιζώνος , Μπουκεβίλ , Μολιέρου μαρτυρούν την ιστορική ταυτότητα της περιοχής.
Θέατρα , σχολές θεάτρου, ωδεία, πολυχώροι , ξενοδοχεία και χώροι εστίασης  αλλά και δημόσιοι χώροι είναι επιλέξιμα σημεία για μια σειρά από σταθερές εκδηλώσεις και δράσεις που θα οδηγήσουν στα τέλη του Οκτωβρίου σε μια γεμάτη πολιτιστική εβδομάδα με διεθνή αντίκτυπο. Το πρώτο ''μικρό Παρίσι 2013'' αφιερώνεται στον Albert Camus καθώς φέτος κλείνουμε 100 χρόνια από την γέννησή του.
Kαλλιτεχνικές ομάδες ή και μεμονωμένοι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του ''Athens art network'' μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή και στη σελίδα μας στο facebook.
 


Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Υπερτερεί συντριπτικώς ο πόλεμος.
Γιώργος Σεφέρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS