88 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.12.2018
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο Τύπου

V.Rakopoulos Trio "Affection"

Μουσικά γεγονότα

Ορφέας

V.Rakopoulos Trio
"Affection"

Ο IANOS παρουσιάζει το V.RAKOPOULOS TRIO και τη μουσική παράσταση “Affection”, για δύο μοναδικές βραδιές 22 & 29 Νοεμβρίου.
Θέμης Νικολούδης, βιολί
Βασίλης Ρακόπουλος, κλασική κιθάρα
Πέτρος Βαρθακούρης , κόντρα μπάσο
Μια ατμοσφαιρική συναυλία, ενός μικρού συνόλου κλασικής μουσικής, που με ευαισθησία συγκρατεί την εκτέλεση σε ιδιαίτερα δημιουργικό επίπεδο. Τα ηχοχρώματα παραπέμπουν αναμφίβολα στην κλασική τεχνοτροπία. Εν τούτοις δεν πρόκειται για μια τυπική συναυλία κλασικής μουσικής αλλά για μια νέα πρόταση πλούσιας επικοινωνίας μέσα από τον κλασικό ήχο.
Πρόκειται μάλλον για ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους κατά τον τρόπο προσέγγισης της “ intuitive music “,όπου κάθε φορά τα έργα ξαναγεννιούνται την στιγμή της συναυλίας σε μία μη αναμενόμενη ψυχοδυναμική διάσταση και αναδύονται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Ένα τρόπο που λαμβάνει υπόψη τον χώρο και τον ακροατή, και επιφυλάσσει εκπλήξεις με αυτοσχεδιαζόμενα μέρη που τείνουν να ενσωματωθούν στην φόρμα.
Προσθέτοντας βαθμούς ελευθερίας στην εκτέλεση και διατηρώντας ανοικτό τον επί σκηνής διάλογο σε επίπεδο αισθητικής συνύπαρξης, οι μουσικοί, επηρεάζουν θετικά την επικοινωνιακή δύναμη του κλασικού ήχου, προτείνοντας ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και ερμηνείας της κλασικής μουσικής που πλησιάζει την ανθρώπινη πλευρά.
Το περιεχόμενο βασίζεται σε συνθέσεις από τις ενότητες “musique des étoiles” και “θαλασσογραφίες” του Β.Ρακόπουλου .
Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr .


Είσοδος 10€ χωρίς ποτό
Φοιτητικό: 7€


Πληροφορίες - Κρατήσεις:
IANOS
Σταδίου 24 - Αθήνα
Τηλ. 210 32 17 917
www.ianos.gr

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/12/1915 Γεννήθηκε στο Παρίσι η σπουδαία Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ
20/12/1957 Γεννήθηκε στην Κύπρο η τραγουδίστρια Άννα Βίσση