154 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Νέες κυκλοφορίες

Ορφέας

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΗΣ
και το συγκρότημα «Επτάσημο»
Τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά τραγούδια, από όλες της περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου παρουσιάζονται στη νέα δισκογραφική κυκλοφορία της Universal Music Greece.
Το CD κυκλοφορεί σε δύο εξώφυλλα, ένα για την ελληνική αγορά με τον τίτλο "Στην υγειά σας,  Έλληνες" και το άλλο για τη διεθνή αγορά με τον τίτλο "A Piece of Greece".
Η έκδοση έχει στόχο να διαδώσει και να προωθήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική σε μια εποχή που η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες και στις ελληνικές αξίες είναι περισσότερο από επιτακτική. Απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επισκέπτες - τουρίστες της χώρας μας, που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική μουσική παράδοση.
Θέλοντας να δείξουμε τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της παραδοσιακής μας μουσικής παρουσιάζουμε τα τραγούδια με τη νέα ελπιδοφόρα γενιά των παραδοσιακών καλλιτεχνών.
Ο ταλαντούχος Κώστας Μήτσης ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου με ένα μοναδικό χρώμα και μέταλλο στη φωνή του, που αφενός σου θυμίζει τον παλιό τρόπο, αφετέρου προσαρμόζεται στη σύγχρονη πραγματικότητα με το δέοντα σεβασμό. Ο Κώστας Μήτσης έχει μια μακρά και λαμπρή πορεία στο χώρο της παράδοσης και συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Έχει παρουσιάσει 2 δισκογραφικές δουλειές και το 2008 ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια στο Ηρώδειο στην παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων του οποίου είναι μέλος. Επιπλέον, οργανώνει μερικές από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις αναφορικά με την παράδοση στη χώρα μας. Ασχολείται επίσης με την έρευνα και καταγραφή του ελληνικού δημοτικού χορού και τραγουδιού και προσκαλείται και κάνει διαλέξεις σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία 2 με 3 φορές το χρόνο.
Στη μουσική συνοδεύει το συγκρότημα "Επτάσημο", που αποτελείται από τους Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο, Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί, Ιάκωβο Ηλιάδη στο λαούτο και Λάζαρο Ακριβόπουλο στα κρουστά. Το συγκρότημα έχει συνεχή παρουσία 16 χρόνων στα παραδοσιακά δρώμενα της χώρας μας. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους γνωστότερους παραδοσιακούς καλλιτέχνες σε πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με το Λύκειο των Ελληνίδων και το Θέατρο Δόρα Στράτου.
Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι, Αλέξανδρος Παπαδάκης στην κρητική λύρα, Ηλίας Αβραμίδης στην ποντιακή λύρα, Αδαμάντιος Μιξάκης και Ιδομενέας Καμηλάκης στο κρητικό λαούτο και ο Κώστας Πίτσος στην ακουστική κιθάρα και λαούτο.
Τη Διεύθυνση Παραγωγής έχει ο Νεκτάριος Τυράκης.
Είναι ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.
Χαρείτε τον και πείτε: "Στην υγειά σας,  Έλληνες"!!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γράφω τραγούδια για ανθρώπους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν το μουσικό αποτέλεσμα των συνθέσεών μου χωρίς να τους κατατάσσω σε κατηγορίες. Τα καλά τραγούδια μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας και στόχος μου είναι να καταφέρνω να γράφω καλά τραγούδια χωρίς ταμπέλες.
Γιώργος Σαμπάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS