132 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Χρήστος Ανεστόπουλος ‘’Wish You Could Stay…’’

Γράφει ο : Σάκης Ιντζεβίδης


Ο Χρήστος Ανεστόπουλος, που γνωρίσαμε με το πρώτο του άλμπουμ ‘’Swinging Over The Surfaces’’ το 2003, πρόσφατα κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική δουλειά του ‘’ Wish You Could Stay...’’. Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα και είναι πτυχιούχος, όπως επίσης και στα θεωρητικά. Σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα με τον Τάκη Μπαρμπέρη και τον Γιώτη Σαμαρά, και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από μεγάλα ονόματα της Jazz όπως John Scofield-Pat Martino-John Abercrombie κ.ά. Διαμένει μόνιμα στην Πάτρα, εκεί διδάσκει κλασική κιθάρα και δημιουργεί τις μουσικές συνθέσεις του.

 Το μουσικό στίγμα της καινούργιας του δουλειάς είναι Fusion Jazz, με πολλούς επηρεασμούς από την παραδοσιακή μουσική ethnic, ενώ έντονο  είναι το rock στοιχείο, η κλασική-μοντέρνα μουσική, όπως φυσικά και ο αυτοσχεδιασμός. Καταλυτικός παράγοντας είναι η συμμετοχή-συνεργασία με μουσικούς στο άλμπουμ, όπως ο σαξοφωνίστας David Lynch, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Στεφανόπουλος, καθώς και άλλοι που θα αναφέρω στο τέλος, οι οποίοι έχουν εξαιρετική εμπειρία στα είδη που προανέφερα, διευκολύνοντας τον συνθέτη στα χαρακτηριστικά-στοιχεία του ήχου που θέλει να παρουσιάσει.  

01.    Intro
02.    Tholo
03.    Friselland
04.    Red roses
05.    Once upon a time(intro)
06.    Once upon a time
07.    More Friselland
08.    Staffy’s song
09.    Wish you could stay…(intro)
10.    Wish you could stay…
11.    Perfect no perfect (intro)
12.    Perfect no perfectΔώδεκα μουσικά θέματα με σασπένς, τόσο μελωδικά, όσο και με εντάσεις, μία πρόκληση για την αίσθηση της ακοής, μόνο για μυημένους του είδους. Βέβαια, θεωρώ, ότι σε ένα ζωντανό πρόγραμμα θα ήταν πιο εύκολο να παρακολουθήσει κάποιος αυτά τα κομμάτια. Όμως, μιλάω  προσωπικά και απευθύνομαι σε όσους ενδιαφέρονται να τα ακούσουν, γιατί αξίζουν προσοχής. Ξεχώρισα κάποια από αυτά γιατί ίσως είναι πιο κοντά στο γούστο μου, όπως το Friselland, More Friselland, Red roses, Wish you could stay…(intro) και το Perfect no perfect, το οποίο στο τέλος του έχει ένα hidden track. Οι ενορχηστρώσεις είναι καλές, ενώ το mixing- mastering θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικό.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: David Lynch- sax, Βασίλης Στεφανόπουλος- contrabass, Παναγιώτης Κωστόπουλος- drums, Γιάννης Παναγιωτόπουλος- λύρα, ούτι, Γιώργος Δαραβέλης -sax, Γιώργος Ντούρης- violin, Αλέξανδρος Ρουβάς -trompone, Αλέξης Μαχαίρας -bass, Μάκης Φεγγούλης -drums, Χάρης Πεγιάζης- contrabass, Κώστας Σπυράτος– ntaouli, percussion, Χρήστος Ανεστόπουλος- ακουστική, δωδεκάχορδη, ηλεκτρική κιθάρα.   

Το κανάλι του Χρήστου Ανεστόπουλου στο You-tube:
https://www.youtube.com/channel/UCq1bIoWKEqOZhZkvNA_f1WQ
Το καινούργιο album Wish You Could Stay... κυκλοφορεί στο cd baby :
http://www.cdbaby.com/cd/christosanestopoulos
αλλά και itune ,google play,spotify περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/christosanestopoulos 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Η αίσθηση του ανεκπλήρωτου όταν είχαμε πετύχει, φιλοδοξίες, τύψεις, γενναιότητες, που σαν μεγεθυντικοί φακοί μεγάλωναν ως το άπειρο τον ελάχιστο εαυτό μας και δεν είδαμε τίποτα απ’ τον απέραντο κόσμο.
Τάσος Λειβαδίτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS