125 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Βασίλης Πασλίδης - 2 χρόνια συγκατοίκηση


Γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Η παρθενική δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Πασλίδη από την Κομοτηνή, έχει τίτλο «2 χρόνια συγκατοίκηση» και είναι προϊόν συνεργασίας με τον αδερφό του Χρήστο Πασλίδη, κατόπιν συγκατοίκησης τους στην Αθήνα. Ο Χρήστος έγραψε τους στίχους και κάποιες συνθέσεις, ενώ ο Βασίλης έγραψε τις περισσότερες συνθέσεις και ερμηνεύει τα τραγούδια.

 Τα δώδεκα τραγούδια που αποτελούν το άλμπουμ έχουν ακούσματα επηρεασμένα από την σχολή της Θεσσαλονίκης (Παπάζογλου, Μάλαμας, Θ. Παπακωνσταντίνου) και σε αυτό συνδράμουν οι μουσικοί που συμμετέχουν - ο Βαγγέλης Λιόλιος στο μπουζούκι, ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα, ο Μανώλης Σιδερίδης στο μπάσο και η Έλενα Δεληχρήστου στη φωνή, βασικοί συνεργάτες και μουσικοί του Νίκου Παπάζογλου.     

1. Να’ ταν όλα αληθινά
2. Γεροπλάτανος
3. Κανένας δεν με ξέρει
4. Ευτυχισμένος
5. Όνειρο
6. Της Πηνελόπης
7. Σκοτεινή πλευρά
8. Ανυπομονησία
9. Της σιωπής το φιλί
10. Μια γοργόνα με φτερά
11. Υπέροχο φινάλε
12. Δυο ψυχές ταραγμένες

                                  
Γενικά ο ήχος και το ύφος των δώδεκα τραγουδιών  είναι οικείος, γιατί, όπως προανέφερα, ανήκει στην σχολή της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έζησε και σπούδασε ο Βασίλης Πασλίδης.  Βέβαια οι μουσικοί δρόμοι που χρησιμοποιεί ο συνθέτης έχουν και κάποιες ροκ προεκτάσεις, όπως και παραδοσιακά στοιχεία λόγω της Θρακιώτικης γκάιντας που οφείλονται στον τόπο καταγωγής του. Η ερμηνεία του είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται, αλλά προσωπικά θα ήθελα να αποφύγει την ταύτιση με κάποιο πρόσωπο θρυλικό για όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την συμπρωτεύουσα. Είναι καλό να παίρνεις στοιχεία από μεγάλους ερμηνευτές και να τα αφομοιώνεις, δημιουργώντας όμως το προσωπικό σου στυλ. Υπάρχουν πολύ καλά ηχοχρώματα στην φωνή του, τα οποία μπορεί να εξελίξει με επιτυχία στο μέλλον, και σε αυτό συνηγορεί το νεαρό της ηλικίας του. Τέλος να πω ότι ενορχηστρωτικά το άλμπουμ στέκεται σε πολύ καλό επίπεδο, αδικείται όμως από την ποιότητα της ηχογράφησης(mixing-mastering) - θα ήμουν περισσότερο ευχαριστημένος αν ήταν καλύτερη.

Κυκλοφόρησε από την PROTASIS Δεκέμβριο του 2013


    

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δε με αφορούν. Τί θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να ‘στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε: «Αντιστάθηκε το 1941 - 1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967 - 1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989 - 1996 στην ηθική σήψη». Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια.
Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης (1922 - 2011), νομικός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

Δεν έχουν καταχωρηθεί γεγονότα.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS