112 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Παύλος Καρποδίνης

«Τα αρώματα της μοίρας»

Γράφει η Κωνσταντίνα ΜακρογιάννηΈνας ενδιαφέρων δίσκος κυκλοφορεί  από τον «Μετρονόμο». Δημιουργός του είναι ο Παύλος Καρποδίνης, ο οποίος μετέχει μουσικά και ερμηνευτικά σε στίχους και τραγούδια που ο ίδιος έγραψε. Σε τραγούδια του συμμετέχουν, επίσης, η Ηρώ Σαία και ο Κώστας Μάντζιος, που, με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες, ντύνουν ακόμα καλύτερα τη συνολική δουλειά του Παύλου Καρποδίνη.

Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια, που μέσα στην παρακμή της μουσικής βιομηχανίας καταφέρνει να βρίσκει χώρο με την προοπτική να κυκλοφορήσει παρουσιάζοντας τη δημιουργικότητα και το μεράκι και αναδεικνύει τις αξίες του έρωτα, της φιλίας και των σχέσεων. Περιέχει αισιόδοξα μηνύματα και δημιουργεί αναμνήσεις. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για δίσκο με ροκ στοιχεία, μπαλάντες και λαϊκό στυλ. Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι οι εκλεπτυσμένοι στίχοι του Παύλου Καρποδίνη αλλά και του Κώστα Λάζαρη.

1. Μύρα: Μουσική-στίχοι-τραγούδι: Παύλος Καρποδίνης. Ξεκινάει με αισιόδοξο  μήνυμα με στοιχεία ρομαντισμού και ερωτισμού. Θυμίζει περισσότερο ροκ μπαλάντες.
2. Παιδικές φιλίες: Μουσική-Τραγούδι: Παύλος Καρποδίνης. Τραγούδι που δημιουργεί αναμνήσεις και δίνει έμφαση στην αξία της φιλίας.
3. Ο Έρωτας σου: Μουσική: Παύλος Καρποδίνης. Στίχοι: Κώστας  Λάζαρης.
       Τραγούδι: Ηρώ Σαία – Παύλος Καρποδίνης . Ένα ξεχωριστό τραγούδι με τη δυνατή ερμηνεία της Ηρώς Σαίας. Απαλό ύφος με συναίσθημα που περνά στον ακροατή.

4. Υπάρχει πάντα: Μουσική-στίχοι-τραγούδι: Παύλος Καρποδίνης. Τραγούδι στο οποίο μετέχει φωνητικά η τραγουδίστρια Κέλυ Κουνάκη. Θα το χαρακτήριζα ερασιτεχνικό μουσικά, που ήρθε για να προστεθεί στο δίσκο.

5. Στον άγνωστο μουσικό: Μουσική-στίχοι-τραγούδι: Παύλος Καρποδίνης. Μέτριο επίσης τραγούδι, αν και περιέχει ρομαντικά στοιχεία.
6. Είναι η νύχτα: Μουσική: Παύλος Καρποδίνης. Στίχοι: Κώστας Λάζαρης.
                   Τραγούδι: Κώστας Μάντιος. Λαϊκό τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μάντζιος, σε ρυθμούς ζειμπέκικου με σύγχρονη μοντέρνα διάθεση.

7. Το θείο φως: Μουσική-στίχοι-τραγούδι: Παύλος Καρποδίνης. Ένα επίσης λαϊκό τραγούδι που θυμίζει παλιά καλά λαϊκά τραγούδια.

 

 


 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Είμαστε κάτι ξεχαρβαλωμένες κιθάρες.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/10/1854 Γεννήθηκε ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ. Πέθανε στις 10.11.1891
21/10/1907 Γεννήθηκε ο σουρεαλιστής ζωγράφος και ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος

ΤΥΧΑΙΑ TAGS