168 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.10.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Σταύρος Σιόλας, Πόλυς Κυριακού - ΔΙΟΔΙΑ


Γράφει ο: Σάκης ΙντζεβίδηςΗ συνεργασία του τραγουδοποιού Σταύρου Σιόλα και του στιχουργού Πόλυ Κυριακού έγινε με επιτυχία πρώτη φορά το 2010 με το άλμπουμ «Στα μισά της νύχτας». Τώρα επιστρέφουν και υπογράφουν από κοινού την παραγωγή σε δέκα καινούργια τραγούδια στο cd που κυκλοφόρησε με τίτλο « ΔΙΟΔΙΑ». Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι όλες οι συνθέσεις ανήκουν στον Σταύρο Σιόλα, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Πόλυς Κυριάκου –εκτός από «Το τραγούδι της Αγγέλας» σε στίχους Σ. Σιόλα, και το «Άνθρωπος είμαι» σε στίχους Ιωάννη Πάττα  και ενορχήστρωση Κώστα Παρίσση.
Μπορεί ως Έλληνες ο τίτλος να μην  μας αρέσει, γιατί μας πάει αλλού, ωστόσο το ομότιτλο τραγούδι είναι ένα ντουέτο εξαιρετικό του τραγουδοποιού, με την συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου,. Δεν είναι οι ερμηνείες μόνο, είναι τα λόγια που κόβουν σαν ξυράφι και η μουσική που ντύνει λιτά τους στίχους, τόσο ώστε να τραβάει αμέσως την προσοχή μας. Υπάρχουν επίσης δύο ακόμα μεγάλες συμμετοχές που δίνουν βάρος ερμηνευτικό- στο τραγούδι «Άνθρωπος είμαι» η Γιώτα Νέγκα, ενώ την «Καρφίτσα» τραγουδάει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Ο Πόλυς Κυριακού μπορεί να ζει στην Ν. Υόρκη, αλλά οι στίχοι του είναι τόσο ποιητικοί, τόσο αληθινοί, που μυρίζουν Ελλάδα,  «Όλοι έχουν μια θεία στην Αμερική» άλλωστε. Καταφέρνει να  φυσήξει μέσα μας  συναισθήματα γνώριμα, που έχουμε ξεχάσει όμως όσοι ζούμε εδώ, γιατί τα χάσαμε στο δρόμο, ενώ ο ίδιος τα κρατάει ζωντανά στο εξωτερικό. Να λοιπόν ένας καλός λόγος να σταματήσουμε στα «ΔΙΟΔΙΑ» γιατί έτσι θα βρούμε χαμένες αξίες, στο χέρι μας είναι βέβαια πόσο θα τις αξιοποιήσουμε.
Οι συνθέσεις-ενορχηστρώσεις, αλλά και οι ερμηνείες του Σταύρου Σιόλα είναι πολύ καλές, κυρίως γιατί κρατάει την ουσία, δηλαδή ό,τι χρειάζεται. Τα «ΔΙΟΔΙΑ» κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρία Polytropon.
Λίστα τραγουδιών
01.    Το τραγούδι της Αγγέλας
02.    Διόδια (συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου)
03.    Απ’ της αγάπης τη μεριά
04.    Άνθρωπος είμαι (συμμετέχει η Γιώτα Νέγκα)
05.    Κατά βάθος
06.    Άργησες
07.    Όλοι έχουμε μια θεία στην Αμερική
08.    Καρφίτσα (τραγουδάει η Ελένη Τσαλιγοπούλου)
09.    Τα όνειρα
10.    Ξέρω κάποια καταιγίδα που σου μοιάζει

Invalid Video: http://youtu.be/TJLbikHIpr4      

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κατάγομαι από μια οικογένεια που έζησε την τουρκική εισβολή και έχασε τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον αρκετά φτωχό – ασχέτως αν στην πορεία οι γονείς μου ορθοπόδησαν και προχώρησαν. Όσο κι αν μεγαλώσεις, τα βιώματά σου δεν σε εγκαταλείπουν. Δεν έχω χάσει λοιπόν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Βιώνω απόλυτα αυτό που συμβαίνει γύρω μας
Μιχάλης Χατζηγιάννης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/10/1952 Γεννιούνται οι τραγουδοποιοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
14/10/2004 Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Βλάσης Μπονάτσος

ΤΥΧΑΙΑ TAGS