114 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.11.2017
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Τον Φεβρουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το cd με τίτλο «Μια κονδυλιά στην άμμο» το οποίο αποτελείται από έξι ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα τραγούδια. Το υπογράφουν ο Παναγιώτης Λιανός στη μουσική και ο Βασίλης Πουλημενάκος στους στίχους. Συμμετέχει στην εκτέλεση το γκρουπ των «Συν-Πλην» και ο Κώστας Παρίσης από τα «Υπόγεια Ρεύματα». Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Μαίρη Αθανασίου από τους "Συν-Πλην", ο Κωνσταντίνος Δώρας, ο Κώστας Γαλίτης  και παιδική χορωδία σε διεύθυνση της Ράνιας Ααρών.
Το ύφος των τραγουδιών κινείται σε ποπ & ροκ ρυθμούς με ηλεκτρονικό ήχο στα ρυθμικά κομμάτια και φυσικό με το πιάνο πρωταγωνιστή στις μπαλάντες. Πολύ καλή εντύπωση μου άφησε το τραγούδι «Αναβοσβήνει ο Ουρανός» λόγω της συμμετοχής από την παιδική χορωδία-αυτή η πολυποίκιλη φωνητική πανδαισία στην εκτέλεση του τραγουδιού μαζί με την Μαίρη Αθανασίου, δίνει άλλη πνοή στο τραγούδι. Οι στίχοι όλων των τραγουδιών αξιόλογοι, οι συνθέσεις καλές, και οι ενορχηστρώσεις κρατούν ένα καλό επίπεδο στο σύνολο με μια απλοϊκότητα.
Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Παναγιώτη Λιανό, ενώ  δυο τραγούδια έγιναν από κοινού με τον Κώστα Παρίση.

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στο Studio Artracks, συνεχίσθηκαν και ολοκληρώθηκαν με τις τελικές μίξεις -mastering στο Studio Praxis.

 

  


ΛΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

1. Πες μου την ώρα
2. Μια κονδυλιά στην άμμο
3. Απόψε γίνε θάλασσα
4. Μια συννεφιά...
5. Αναβοσβήνει ο Ουρανός
6. Ακόμα βρέχει

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/11/1989 Δόθηκε στο θέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων που ίδρυσε ο αξέχαστος Μάνος Χατζιδάκις
24/11/1980 Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του ιστορικού δίσκου Εδώ Λιλιπούπολη στα στούντιο της Columbia.

ΤΥΧΑΙΑ TAGS