75 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
21.03.2018
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Φίλιππου Περιστέρη με τίτλο «Εικόνες Φυγής – Mind Travel», η οποία αποτελείται από δέκα ορχηστικά κομμάτια. Η έκδοση είναι δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά), και συνοδεύεται από μικρά κείμενα του συνθέτη για καθένα από τα δέκα μουσικά κομμάτια. Το εξώφυλλο είναι πρωτότυπο ζωγραφικό έργο της ζωγράφου Δήμητρας Μερμίγκη ειδικά για το cd και μετουσιώνει οπτικά τις δέκα μουσικές εικόνες, ενώ το ένθετο εστιάζει κυρίως στα επιμέρους θέματα.
Ενδιαφέρουσες συνθέσεις, που γράφτηκαν από τον Μάρτιο του 1995 ως τον Φεβρουάριο του 1999 και ηχογραφήθηκαν το 2009. Ο Φίλιππος Περιστέρης χειρίζεται άψογα τα μουσικά θέματα, έχοντας μια μεγάλη εμπειρία από όσα  έχει γράψει για θεατρικά έργα, αλλά και για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και ντοκιμαντέρ. Βέβαια η μουσική όταν δεν συνδυάζεται με εικόνα, είναι δύσκολο να την αντιληφθείς, οπότε χρειάζεται τουλάχιστον ο ακροατής να έχει φαντασία για να μπορέσει να δημιουργήσει εικόνες στο άκουσμα των ορχηστικών κομματιών. Ο ήχος είναι ως επί το πλείστον ηλεκτρονικός, ατμοσφαιρικός, με κάποιες πινελιές φυσικών μουσικών οργάνων ( Πιάνο, ακορντεόν) για τις οποίες όμως δεν γνωρίζω αν προέρχονται από συνθεσάιζερ. Οι ενορχηστρώσεις καλές, δίνουν αυτό που χρειάζεται στο σύνολο τους.
Η κυκλοφορία έγινε από την Ζεύξις Music σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Παρουσία». Το cd είναι διαθέσιμο ως download στα μεγάλα διαδικτυακά δισκοπωλεία, τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στο πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζόμενων δισκοπωλείων καθώς και στο online shop της Ζεύξις Music.  

 

 


ΛΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

01.    Βραδινή εξομολόγηση
02.    Λιμνοθάλασσα
03.    Πανσέληνος
04.    Τα δυο δελφίνια
05.    Το θαύμα
06.    Ο μοναχικός πιανίστας
07.    Ο τρελός του χωριού
08.    Χορεύοντας με το Μάνο
09.    Ο μολυβένιος στρατιώτης
10.    Ο πατέρας μου

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Γράφω τραγούδια για ανθρώπους που εκτιμώ και που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν το μουσικό αποτέλεσμα των συνθέσεών μου χωρίς να τους κατατάσσω σε κατηγορίες. Τα καλά τραγούδια μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας και στόχος μου είναι να καταφέρνω να γράφω καλά τραγούδια χωρίς ταμπέλες.
Γιώργος Σαμπάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

21/3/1921 Γεννήθηκε ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Μανώλης Χιώτης
21/3/1970 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης
22/3/1950 Γεννήθηκε ο συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς
22/3/1963 Οι θρυλικοί Μπητλς κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ

ΤΥΧΑΙΑ TAGS