129 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
24.08.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Σάκης Ιντζεβίδης

Ζωή Τηγανούρια «Φως - Rockin’ Zoe»

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Κυκλοφόρησε το έβδομο άλμπουμ της η Ζωή Τηγανούρια με τίτλο “Φως - Rockin’ Zoe”, αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που προέκυψε μέσα από την φιλία με την γνωστή συγγραφέα Ευανθία Μάγνη, η οποία υπογράφει τους στίχους σε δέκα τραγούδια, ενώ έχουμε ένα τραγούδι “Κόρη Γλυκειά” σε στίχους του Κωνσταντίνου Ρωμανίδη, και ένα σε αγγλικούς στίχους “And then…” και μουσική από τον πρωτοεμφανιζόμενο στη δισκογραφία Στέλιο Γενεράλη. Βέβαια το cd περιέχει δεκατρία τραγούδια, γιατί στο τέλος έχουμε μια εκτέλεση unplugged από το πρώτο τραγούδι «Φως». Επίσης πρέπει να τονίσω για τους στίχους της Ευανθίας Μάγνη ότι δένονται μεταξύ τους και αποτελούν μια ενιαία ιστορία στο κείμενο με τίτλο “Ποιος είσαι”, που θα συνοδεύει το CD (προπομπός του καινούριου της βιβλίου).
Η Ζωή Τηγανούρια χάρη στην δεξιοτεχνία της στο ακορντεόν, καταφέρνει με σύγχρονο ήχο να συνδυάσει ενορχηστρωτικά Rock διαθέσεις με Tango, Κέλτικα & Ανατολίτικα ηχοχρώματα. Πολύ καλή θεωρώ την παρουσία της βασικής ερμηνεύτριας του cd Ασπασίας Θεοφίλου, υπάρχει μια φρεσκάδα στις ερμηνείες της και μια ποιότητα που δένει με τους στίχους και την μουσική, δίνοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δεν υστερούν όμως και οι Special Guests Κώστας Μακεδόνας με δύο τραγούδια (“Άδικη μέρα” & “Λεϊλά” - το μοναδικό τραγούδι με Ανατολίτικο ήχο), η Αρετή Κετιμέ σε ένα τραγούδι ντουέτο με τη ‘Ασπα (“Κόρη Γλυκιά” σε στίχους του Κωνσταντίνου Ρωμανίδη), ο Νικόλας Αδέσποτος με τρία τραγούδια – ιδιαίτερα ένα από αυτά (“Αυτός ο τόπος”) είναι το μοναδικό τραγούδι που δεν έχει ερωτικό στίχο, αλλά μιλάει για την Ελλάδα της εποχής μας - και ο Γιάννης Μωραΐτης στο “Μια Φωτιά” ντουέτο με τη Άσπα.
Το “Φως - Rockin’ Zoe” ακούγεται ευχάριστα από το πρώτο ως το τελευταίο τραγούδι του. Προσωπικά ξεχώρισα το ομότιτλο «Φως», «Άδικη μέρα», Σταματημένα ρολόγια», «Αυτός ο τόπος», “ And then…” . Η ποιότητα όλης της παραγωγής είναι πολύ καλή και σε αυτό σίγουρα συντελούν οι μουσικοί που συμμετέχουν.

 

 


ΛΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

01.    Φως
02.    Άδικη μέρα
03.    Αντίο
04.    Κόρη γλυκιά
05.    Η λάμψη των ματιών
06.    Σταματημένα ρολόγια
07.    Αυτός ο τόπος
08.    Μια ζωγραφιά
09.    And then…
10.    Μια ευχή
11.    Μια φωτιά
12.    Λεϊλά
13.    Φως (unplugged version)

Official Website: http://zoe-music.net/    

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

25/8/1934 Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

ΤΥΧΑΙΑ TAGS