113 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
20.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Θύμιος Λυμπέρης

Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, πως, η ταυτότητα ενός πολύ επιτυχημένου συγκροτήματος (όπως ήταν τα διάφανα κρίνα), σχεδόν πάντα δημιουργείται από τον κύριο εκφραστή του- τον ερμηνευτή.
Η δισκογραφική μετά ‘’διάφανων κρίνων’’ εποχή για τον Θάνο Ανεστόπουλο, ξεκινά με πολλούς προβληματισμούς για τη δύσκολη θέση που έχει έρθει η χώρα μας (και κατ’ επέκταση, όλοι μας), καθώς και με διάθεση να τραγουδήσει για τους ‘’καταραμένους έρωτες’’, που εμφανώς έχουν στοιχειώσει τη ζωή του!
Η αξιόλογη και μεγάλη παρέα της Inner Ear συμμετέχει δυναμικά σε αυτή τη δουλειά και το ορχηστρικό αποτέλεσμα προβάλλει μία κατάθεση ψυχής από τον καθέναν τους ξεχωριστά. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Μανώλη Αγγελάκη, τον «Λόλεκ» και τον Στάθη Ιωάννου.
Δύο είναι τα μελοποιημένα ποιήματα σε αυτόν το δίσκο. Το ένα είναι το «Γράμμα ενός αρρώστου», βγαλμένο μέσα από τις πλωτές πολιτείες του Νίκου Καββαδία και το άλλο το «Μα κάτι άλλο ζητώ», του Ρώσου ποιητή Αρσένι Τακόφσκι, σε μετάφραση στα ελληνικά από τον Λίνο Ιωαννίδη.
Ξεχωρίζουν το «Ξανάρθαν τα σύννεφα» και το «Μια σιωπή», μελαγχολώντας διδακτικά στην ανάγνωση του «Γράμματος ενός αρρώστου», έτσι για να θυμηθούμε το πολυτιμότερο αγαθό - που όταν το έχουμε δεν το εκτιμούμε καθόλου - την υγεία μας.
Κατά την πάγια τακτική της Inner Ear και αυτός ο δίσκος κυκλοφορεί σε αναλογική μορφή (LP) και σε ψηφιακή (CD), διατηρώντας έτσι το πανέμορφο συναίσθημα που σου προκαλεί αυτή η επιλογή.
Κρίνο διάφανο και αποκαλυπτικό στην πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά ο Θάνος Ανεστόπουλος, κάτι που χαροποίησε ιδιαιτέρως, μια που σπανίως συναντάμε αναλλοίωτες καλλιτεχνικές αξίες στην εποχή της ολικής παρακμής….. την εποχή μας!
 
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


ΠΛΕΥΡΑ A
 
1)ΞΑΝΑΡΘΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
2) ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
3) ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ                                                                                                                                                                                                                                           

4) ΜΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΩ ( ΠΟΙΗΣΗ ΑΡΣΕΝΙ ΤΑΚΟΦΣΚΙ)
 
ΠΛΕΥΡΑ Β
 
5) Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΒΛΑΣΤΗΣΕΙ
6) ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ( ΠΟΙΗΣΗ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
7)ΜΙΑ ΣΙΩΠΗ
8)ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΚΟΡΑΛΛΕΝΙΟ

 

 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Όταν αγαπάς η μισή αγάπη είναι φόβος για το χαμό της αγάπης, η άλλη μισή είναι μίσος για τη σκλαβιά της αγάπης, όλη η αγάπη είναι πόνος που λείπει η αγάπη.Που ’ναι η χαρά της αγάπης; Που ’ναι η αγάπη;
Γιάννης Ρίτσος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/9/1971 Πέθανε στην Αθήνα ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης (Γεώργιος Σεφεριάδης)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS