95 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.09.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Η  παρουσία της Σοφίας Παπάζογλου στην ελληνική δισκογραφία κοντεύει  τα είκοσι χρόνια. Στις πολλές συνεργασίες της μέχρι σήμερα ,  με πολύ αξιόλογους συνθέτες, έρχεται να προστεθεί και αυτή με έναν από τους σπουδαιότερους  λαϊκούς συνθέτες, τον Χρήστο Νικολόπουλο σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη.
Είχα την χαρά να παρουσιάσω αυτό το cd « Μην της μιλάς της μοναξιάς στον Ενικό »  πρώτος στην ραδιοφωνική μου εκπομπή. Με ύφος λαϊκό στο τέλος της  χρονιάς του 2011, μια χρονιά που δεν μας έδωσε αρκετά δείγματα ενδιαφέροντα σε αυτό το είδος. Έτσι επέλεξα να τον κατατάξω στην δεκάδα των καλύτερων cd , για την χρονιά που πέρασε, στον Ορφέα. Θα ήθελα να ξεφύγω από την τετριμμένη  δισκοκριτική για να μιλήσω για μια ερμηνεύτρια που η σταθερά ανοδική της πορεία και η σωστές επιλογές της στο ρεπερτόριο που διάλεξε να πει στην προσωπική της δισκογραφία, την καθιέρωσε ως μία από της καλύτερες της γενιάς της.
Δεν μπορείς να βάλεις ταμπέλα στην Σοφία Παπάζογλου, γιατί πολύ απλά είναι τόσο ποικιλόμορφα τα ηχοχρώματα της, και οι ερμηνείες της, που δεν σηκώνουν ταμπέλα. Δοκίμασε και τα κατάφερε να προσαρμοσθεί περίφημα σε κάθε πρόκληση και πρόσκληση, μέχρι σήμερα, με ένα σεβασμό που την διακρίνει και με μία συνέπεια μοναδική, αξιοθαύμαστη στο χρόνο. Θα μπορούσε να πει κάποιος βέβαια ότι η καινούργια δουλειά της είναι περισσότερο του στοιχείου της, αλλά και πάλι όλα αυτά έχουν να κάνουν με απόψεις.
Επί τις ουσίας θα μείνω στο ό,τι συμμετέχουν κορυφαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί υπό την ενορχηστρωτική μπαγκέτα του Ανδρέα Κατσιγιάννη των Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Όλα τα όργανα είναι φυσικά, και η παραγωγή του cd έγινε με τρόπο σωστό, σε μια εποχή που είναι πολυτέλεια οι ακριβές παραγωγές. Δώδεκα τραγούδια συν δύο ορχηστρικά. Ο Νίκος Αναγνωστάκης έγραψε ωραίους στίχους στο σύνολο , η μουσική και οι ενορχηστρώσεις ταιριαστές.


01.    Ας πιούμε τη ζωή
02.    Τώρα
03.    Μην της μιλάς της μοναξιάς στο ενικό
04.    Αχ αυτοί οι καιροί
05.    Που παν τα όνειρα όταν ξυπνάμε
06.    Θεσσαλονίκη πόλη μαγική
07.    Του έρωτα το δάκρυ
08.    θα εμποδίσω το ξημέρωμα να ρθεί
09.    Το μυστικό
10.    Εγώ είμαι εδώ και συ αλλού
11.    Ανάβω ένα τσιγάρο
12.    Χλωμό του φεγγαριού το φως
13.    Μην της μιλάς της μοναξιάς στο ενικό( ορχηστρικό )
14.    Ας πιούμε τη ζωή( ορχηστρικό )
Η ποιότητα της παραγωγής πολύ καλή έγινε από το ΟΓΔΟΟ και με το label του οποίου κυκλοφόρησε. Πραγματικά αξίζει να το ακούσετε, και να το αποκτήσετε.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι.
Οδυσσέας Ελύτης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/9/1971 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, τρεις ημέρες μετά το θάνατό του

ΤΥΧΑΙΑ TAGS